Аз май си отговорих.Би трябвало сделката да е с ДДС, защото стоката не излиза от страната, нищо че ф-рата ще е на австрийска фирма. Просто сделката е в България. Така ли е?
Ще продаваме на фирма, регистрирана по ДДС в ЕС / Австрия/.Склада им обаче бил в  Русе и стоката ще отива там.Според мен ДДС не се начислява, нищо че сделката е в страната.Шашнах се отново.
А защо да е грешно " Решение на ОС за 2000 лв - по 1000 лв. на човек.След спадане на данъка сумата за изплащане е 950 лв.Не се нарушава закона.Така мисля аз.
Така поспъпи сега и нашия служитил - само за стаж.
И моя въпрос беше във връзка с това преизчисляване. Ако осиг.му доход е по-висок от СМОД си
заслужава и трябва да подадете заявление само веднъж обр. 28.Но ако осигуряването е по- малко недейте.Нои няма да му преизчислят пенсията дори със стажа след пенсионирането.Имам такъв служител, подал заявление през 2021 г.,работещ и сега и нито една година НОИ не му преизчислиха пенсията.ИК бил по-малък и бил неблагоприятен.
А какъв формуляр се подава. Обр. УП 28
А ако има подадено заявление за преизчисляване на пенсията и се откаже от него какво се прави?
Желае служебно да му презчисляват пенсята.
Благодаря ви.Исках да бъда сигурна.
да получа фактура от румънска фирма за комисионна.Сделката е в Румъния и друга фирма ни посредничи, за което им плащаме а те ни издават фактура.Трябва ли да издам протокол по чл.117 и да си самоначисля ДДС? Въобще какво да правя?Наистина ми е за пръв път да плащам комисион
И аз се засилих да подавам и съвсем случайно обърнах внимание на тоя надпис. Да не би да е някаква грешка?
А не можеше ли да закриете длъжността и да го освободите като го пратите на борсата?
И кой го допусна това ?
Ами защо тогава ми давате съвет как  е трябвало да бъде през гр.60? Закривам 613 с 209 и толкова.
Благодаря
Но нямам записвания през група 60.Директно 613/401 401/503.Защо трябва през 60 група след като не е разход мин.година.
Здравейте. Миналата година бяха извършени разходи във връзка с бъдещ ДМА - нова ел.инсталация.Сега вече актива дойде, въведохме го в експлоатация и понеже е по проект ел.инсталацията е нов ДМА , който ще амортизирам.Приключих с-ка 613 така :
602/613  209/602 .Правилна ли е тая операция?
А ще декларираме изплатените 2024 г .през 2025 г.Нали?
Трябва ли да декларираме като необлагаеми доходи в справка 73-6 изплатените командировъчни пари на служители си през 2023 г. над 1000 лв.? Много противоречиви мнения има , а срока наближава.