Напротив, във фейсбук има повече от 10 групи. В някои от тях има само реклами.
Но поставянето под един знаменател на всички въобще не е редно. Както и да е, за кой ли път ще се наложи нечии интерес. За мен дискусията приключи. Лек и според ден на всички.
С голеги сме коментирали по темата във фирмите, в които съм работила  и трябва да Ви кажа че доста са на моето мнение. Това, че  те не пишат по форумите не значи, че   еднозначно трябва да се гледа на проблема. За мен това изискване е голяма глупост, защото не е обвързано с реалността.
Миро, чети пак всички коментари, ама тоя път с разбиране.
Аз лично мога да ти посоча хора  с 3-4  год. практика и техникум , който може да  главен счетоводител на голяма фирма и вишист с 5 години, който няма елементарни познания. Ето това имам предвид.
Аз лично написах едно писмо на имейла, който сте постнали- taxpolicy@minfin.bg-
и дадох доста примери от практиката и мои виждания. Между другото по темата има дискусии в някои от по-голямите фейс групи и ми прави впечатление че доста счетоводители са на моето мнение. Това изискване е наистина  нереално  и е спирачка за развитие на някои кадърни и можещи хора.
"АССП настоя точно за това - да се запазят критериите за съставител. ИДЕС и Съюза на счетоводителите изразиха същата позиция"-  не трябва да се настоява за такова нещо.
1. Изискванията за години стаж въобще не се проверяват от НАП.
2. Учебните заведения са платени търговски дружества, които бълват не специалисти, а клиенти.
3.За 2 или 3 години практика след диплома от ВУЗ няма никаква гаранция, че някой вече има знанията за съставител. Зависи от желанието за развитие и късмета,
3. И наистина това изискване е пречка за развитие на млади хора, защото много повече съм виждала добри специалисти с техникум и 3-4г практика, отколкото вишисти с 2-3 години със сериозни пропуски.
Въобще не е трябвало такива предложения да се дават, при положение че темата не е дискутирана  доста.
Самият пазар си отсява сеното от плявата.
Абсолютно съм против изискването за години стаж.
Извинявам се за правописната грешка- КАТЕГОРИЧНО трябва да отпаднат.
Изискванията за стаж за съставители на отчети КАТЕГРИЧНО  трябва да отпаднат.
Между другото не виждам опцията да сложа тема в бележника :no:
Не знам за каква санкция говорите, но ако си мислите, че няма да получите пълна борса за това, че ще вземете една заплата по това обезщетение грешите. Вземете си парите, на които имате право за това, че един месец след съкращението сте без работа и си ги харчете със здраве. За този един месец няма да получите от НОИ пари, а след това ще Ви се изплаща. Да, при регистрация в НОИ се подпълва този формуляр. Нямате основание за притеснение.
[q :blink:uote author=nana link=topic=14456.msg86344#msg86344 date=1429012777]
МНОГО СЪМ РАЗОЧАРОВАНА, ЧЕ МНОГО ОТ НЕЩАТА СА С ПЛАТЕН АБОНАМЕНТ , А ТЕ БЯХА МНОГО ПОЛЕЗНИ ЗА ВСИЧКИТЕ ВИ ПОТРЕБИТЕЛИ.
Аз също, не го очаквах.
[/quote]
Аха, да - те са различни неща. Ок.
Само информативно да споделя развоя на случая дори и със закъснение. При прекратяването на тр. договор по чл 190 се продължава с ПЪЛНА борса, а не както адвокатката от материала е написала минимална по 7,20 на ден.
Тая история с промененото ЕГН ми звучи абсурдно, но в случая просто май някоя служитилка не си е свършила работата. По моя проблем ходих в НАП  и написах заявление свободен текст да ми оправят годините, като ми поискаха снимани страници от трудовата книжка. В срок  от 1 месец или се обаждат,или трябва да ходя аз да проверя какво става :blink: :question:
Аз за първи път чувам, че на някой са сменили ЕГН. Моето не е сменяно, но и на мен ми се губят около 3 години от 1997г насам.Точно тези години, които ми липсват, фирмата вече не съществува.
Утре ще ходя в НОИ с трудови книжки и договори да видя да го корегират.
Благодаря Ви много за помоща и материалите. :good:
Тъй като тя е от провинцията комуникираме по скайпа. Написа ми  че тези членове ги пише в договора й. Плащането е абсолютно редовно. Тя иска да се махне, защото парите са малко и разправиите всъщност са за това. До колкото знам независимо от прекратителното основание  и инициативата за прекратяване на договора има право да си продължи пълната борса  после-това са й го казали и от борсата. Но в случая не знам ако не се съгласят по взаимно съгласие и я освободят по   чл 190 /тя пак ще има право на пълна борса/ удържат ли й  заплата?
Изкочиха нови неща и такива дето не сме се доразбрали с нея .
Значи  второто назначаване не било на същата длъжност, а друга.
Дог. е по чл 68,ал 1, т 1 във връзка с чл 67 ал 1 т2,.
Бил в полза на двете страни.
Това което не знам е при уволнение по чл 190 те имат ли право да й задържат заплата, защото ще остане без доход?
Трудовият й договор е безсрочен, защото тя се връща втори път в тази фирма на същата длъжност. Болничен не иска да взима и категорично не иска да се връща. Говорихме преди малко да напише заявление по чл 325 ал 1 по взаимно съгласие и да се пробва с него, ако двете не си извадят очите на срещата разбира се. Другите членове ме съмнява с тази ситуация да минат и за това тя е съгласна и на уволнение по чл 190 , каза че не я бърка. Ще видя какво ще стане в понеделник.
И нека продължа по темата : съгл. чл 190 ал 2 , тя не ходи на работа повече от 2 дни. Те могат да я уволнат по този член, което й е изгодно, но ви предвид обтегнатите отношения май ще я влачат с дни със самоотлъчка, защото шефката й знае за срока на борса и че  деветте месеца скоро изтичат. Ще търси и чака момент да я прецака. Документи по чл 327,326 и 160 май  не би приела управителката на фирмата та може би познатата ми да иде в понеделник да даде заявление, че от дата задна не е извала на работа и въобще повече няма да ходи. Ако не ги приемат да ги пуска по пощата. Целта е да й оформят документите в срок и да не изпусне борсата. Ще се опитват да я изработят. Правилно ли мисля?