Регистрирах се успешно. Пробвах тестово подписване ,но не стана. Явно ще трябват нови настройки.
Здравейте, някой подавал ли е ГФО през новия портал на ТР? Предстои ми да подам и реших да разгледам. Изисква предварителна регистрация. Вече само през новия портал ли става подаването?
А,  новата декларация като какво се прикачва? Може би на мястото на протокола?
В ЮЛНЦ са взели решение да се плаща допълнително доброволно здравно осигуряване за служителите-сумата е около 1000 лв. на човек за годината.
Ето какво разбрах от всичко ,прочетено в тази връзка:
1. 60 лв. месечно на човек са необлагаеми
2. Сумите над 60 лв. се облагат с данък 10%
3. Признат разход е цялата сума
4. за да се ползват от това облекчение служителите не трябва да имат дължими суми към НАП.
5. Трябва да има решение на ОС и да се ползват всички служители от това
Има ли още нещо на което трябва да се обърне внимание?
Явно ще трябва да се носи на място. Трябва ли искането да е придружено от писмо,описващо точно какво е сгрешено или  и грешните платежни?
Плащал ги е с интернет банкиране,но си е направил грешни шаблони. Както и да е .Има ли начин да се пусне искането по електр. път или трябва да се носи на място?
Един клиент е объркал и вместо по ЕГН,както съм му изпратила платежното ,наредил осигуровките по ЕИК. Преди ставаше с писмо до НАП с искане да ги прехвърлят по ЕГН. Сега става ли така? Много отдавна не съм имала такъв случай.
Мерси ,пропуснала съм това разяснение. Има надвнесен корпоративен данък от ав. вноски.
Разглеждам справките за плащанията и установявам,че от 2019г. стоят едни 500 лв.надплатени. Не са ги прехвърлили в 2020г. за да се ползват за бъдещи плащания. Там фигурират като остатък ,а има сегашшни неплатени суми пак по същия параграф, а не ги приспадат. Дали трябва да се пише молба за приспадане или чакат да мине срокът за подаване на ГДД?
А ЕООД, което продава автомобили втора употреба и няма назначени работници,дали може да се възползва? През април няма никакъв оборот. През 2019 има оборот повече от 30000 лв.
Мерси много.Намерих го.Обаче пък не ще да приема файловете ,че били много големи.Колко пък да са големи-копия на фактури и счетоводни справки.  Накрая ще ги изпратя на е-мейла на проверяващата и няма да се занимавам.
Имам насрещна проверка . Искам да подам документите с ел.подпис . До сега не съм ги подавала по този начин и реших да се възползвам,обаче не намирам от къде точно трябва да ги подам.Влизам  с ел.подписа  в Подаване на документи от ЗЛ в рамките на контролни производства.Вижда се номера на насрещната проверка ,тип на проверката ,начална дата..
Обаче къде трябва да  прикача документите?
Здравейте, имам една чуденка- Имам фактура от Италия-АУТО 1.сом за кола втора употреба ,купена по марж.Фактурата е от 10.03.2020.-платена.Към нея има и фактура за съпътстващи комисионни.За тази кола има клиент,платил авансово.Издали сме фактура за аванса-без ДДС,защото колата прадаваме по марж-чл.143. Всичка точно.Обаче няма кола-поради ситуацията колата не успя да стигне до България.И сега се чудя-тази фактура за аванса трябва ли да я включвам в протокола по марж за м.03.2020 или трябва да изчакам другия или не знам кой месец за да се финализира сделката? Пък може и човекът да си поиска обратно парите и да трябва да му ги връщаме и да правим КИ.
Щом не искате да Ви възстановяват не посочвате ,че искате възстановяване и посочвате банкова сметка.Сумата ще остане в данъчната ви сметка .
Да и аз имам един такв случай.Подадох декларацията в петък вечерта и вчера му преведоха парите. :smile1:
Авансовите вноски са по избор ,в размер между минималния и максималния ОД. Не е проблем, ако се осигурява на 1000 лв. и в месеците има различен доход,стига на края на годината при изравняването да има средно за всеки месец по 1000лв .Ако има повече ,ще се наложи да довнася. Ако са по-малко ,ще има надвнесени вноски.
Предполагам, че имате в предвид максимален ОД. Да може ,стига да знае,че ще има достатъчно доходи.
При мен при няколко фирми ще има драстично увеличаване на ав.вноска,поради това ,че 2018г. им е била доста по силна от миналата.Сега сле подали ГДД с много по малка ав.вноска ,от колкото се изчислява по "новия" начин.даже подадох ГДД отново за да я намалим повече. И защо да нямат право да пускат хората в неплатен отпуск? Имам хора със семеййни фирми-назначени са съпрузи,деца. Искат да ги пуснат в неплатен ,за да платят по-малко осигуровки,защото цялата фамилия чака на този бизнес, а той в момента е в колапс.
Е,тъкмо вчера ми изпратиха един болничен на СОЛ-св.професия- не е за грип и пневмония. Дали ще има удължаване на срока за носене на болничните? Нямам упълномощаване за подаване по ел. път.
С ПИК на ЮЛ за сега нищо не може да се подава. Може само да го ползвате за справки.