Благодаря, ще проверя файла, а приложение 13 е подадено
Здравейте,
За първи път подавам болничен чрез КЕП и упълномощаване, болничния е на СОЛ /ЕТ/, регистрацията ми е активна от вчера сл.обяд.Имам проблем с подаването, файла от ТРЗ програма е проверен и коректен,.....но при подаване в сайта изважда съобщение, че има "несъответствие между вида на задълженото лице и стойността във файла", ....моля за помощ, ако някой е имал такъв проблем. СОЛ се осигурява и за ОЗМ.
Благодаря предварително
Здравейте,
Лице регистрирано като СОЛ и с договор за откупуване на авт. права от печатно издание /журналистическа работа/ .Въпроса ми е - от октомри до декември се осигурява на  510 лв, сумата по сметката за изплатени суми е по голяма, трябва ли да довнася социални и здравни осигуровки ? Четох, че върху авт.възнаграждения се дължи само здр.осигуровка за довнасяне....? Данъка върху дохода се удържа от редакцията. Моля за помощ и предварително благодаря.
За ЕООД с приходи и разходи под 500 лв., какво подаваме в НС и АВ?
Това са проверки не тези фирми , които възстановяват ДДС .....без да имат касов апарат
даааа...нямаме кас.апарат и излезе ддс за възстановяване, но не е минал срока за приспадане....подготвям вече документите за представяне в НАП, а не е ясно дали ще искаме възстановяване, по вероятно е да не искаме
Не е вирус, има имейл и тел. за връзка даже....просто питах, да разбера дали и някой друг е получил подобно съобщение и за мнение и какво и как....изненадана съм, явно има акция на НАП....нямаме задължения, фирмата е за услуги и почти всики месец внася ддс.....
....има и прикачен линк, след отварянето ще генерира...връчването от НАП и документи които трябва да се представят във връзка с това производство до 14 дни след приключването му.
Здравейте, вече не зная какво да мисля...след писмото за касова наличност, сега следва за справка за ЛП на автомобили, недвиж.имоти, офис техника.....
...Имаме във фирмата два стари автомобила, без ЛП / не сме ползвали ДК при придобиване преди повече от 5 г./, офис техниката си е в офис и се ползва само за работа....какво да подам като справка вече се чудя ....няма ЛП и какво още да очаквам?!?!?!?!
Това не променя отговора ми .  :smile1:

/ а и правилно разбрах от заглавието какво сте направили /
Благодаря много...подадодох с код -корекция и всичко е в ред.Хубав ден!
Не заличавайте - подайте Д1 с код К и верните данни и Д6 с код К и верните данни. Подавате едновремено , разбира се  . :smile1:
верните данни съм ги подала ....въпроса е, че ги подадох два пъти за един и същи месец
Здравейте,
Грешно подадох двойно декл.1 и декл.6 с код 5. Опитах да залича данните за декл.1, но ми върнаха отговор, че трябва да е едновремено с декл. 6 с код 5. Има ли възможност за заличаване едновременно на декл.1 и декл.6/к.5/?
Благодаря предварително
Здравейте
Да питам - някой подал ли е вече декларация за лично ползване на активи и като как би трябвало да изглежда? Пък и фирми, които нямат дейност в момента и са декларирали прекъсване, какво се случва...пак ли декларация???....и срока 14 февруари ли остава или има нещо ново по въпроса? Уж щяха да провеждат някакви срещи работодатели и експерти през този уикенд? :blush:
 
Блаегодаря много за изчерпателния отговор.
Спорна година.
Здравейте,
През декември изплатих суми по гр.договор, но съм удържала и превела авансов данък през януари. Трябва ли да подам декл. по чл.55, ал.1 и чл......, или  след като и в самата декл.си пише, че за 4-то трим. не се подава- не.Смущава ме това, че съм превела данъка през фирмена сметка. На лицето съм дала сл.бележка, че данъка у удържан и ще подам справка по чл.73, ал.1 от ЗДДФЛ.
До 30.04.2015 г . можете да правите промени, вкл. и заличаване на обр.1 за 2014 г..

...признавам, не съм се ровила да чета, но в този случай в НАП просто не са искали да се занимават....носех нужнито за заличаване
....благодаря, утре ще отида пак, за жалост, за тази фирма още нямам ел.подпис
просто грешка, едното започва - другото е пропуск за да се спре

Здравейте,
Имам следният въпрос...
От м.01,2014 до сега са подавани по две декл.1 за един и същи самоосигуряващ се, от ЕТ и ЕООД /пенсионер/.В ЕТ е подадено заявление за прекъсване на дейност от 01,04,2014 г., дали е възможно да се заличи или коригира декл.1 за м.01 и 02.2014. Днес в НАП ми казаха,че ще приемат заличаването за м.03,2014. Дали е възможно да се направи нещо и за януари и февруари, за да не се внасят здр.осигуровки...ЕТ- не работи от началото на годината.
Много благодаря предварително.
Много благодаря за изчерпателния отговор.
Здравейте, имам следния въпрос: лице което работи по тр.договор и получава доходи от наем, наемател е фирма, дължи ли здравни осигуровки върху дохода от наем /не пенсионер/?
На мой близък в НАП са му казали, че не дължи, а той си е подал декл. за 2011г. с начислени здр.осигуровки.Ако не дължи, може ли да подаде сега коригираща декларация?
Предварително благодаря за отговори.