Здравейте отново, пиша ви с нов проблем:)  :blush:
Исках да започна да попълвам данъчната декларация в сайта на НАП (Декл. по чл.50), но не ми се отварят отделните части (примерно кликвам на "Данни за декларатора" и нищо не става). Единственото, което ми се отваря, е "Общи указания" и "Прикачени документи".
Имате ли представа какво може да е причината? Ползвам Internet Explorer 8, както препоръчват от НАП. Говорих с тях по телефон 2 пъти, но не могат да ми помогнат...
Някакви идеи?
А как се подава тази декларация 55? Може ли с ел. подпис он-лайн?
Аха...За декл. 50 става въпрос, но още не съм започнала да я попълвам, затова се чудех кое как предварително:) Много ви благодаря!!!
Благодаря, а за приложенията - как мога да ги отключа, за да попълвам там?
А имате ли идея защо приложенията ми се показват заключени?

Също искам да ви попитам за опцията прилагане на файл - какви файлове могат/трябва да се прилагат?
Да, декл. 50 - всичко е точно, намерих!  :bow:
Да, просто не съм видяла тази опция, сега ще проверя. Иначе ел. подпис си е на мое име и го ползвам за подаване на другите декларации, но не знам защо не видях ред с годишната дан. декларация...Благодаря ви!
Здравейте, искам да ви попитам как да подам данъчната си декларация за 2012 г. он-лайн с ел. подпис? Гледах на сайта на НАП, но нещо не се ориентирам да има такава опция? Може ли да ми помогнете? Благодаря предварително!
Много ви благодаря! Хубав и успешен ден!
Благодаря, а тази декларация - от тази година ли е въведена или е важала и за миналата година?
Здравейте, искам да ви попитам за авансовия данък върху доходите, който се внася за тримесечие (става въпрос за свободна професия). Попълва ли се някаква декларация, преди да се внесе или направо се внася сумата по сметката на НАП?
Също, знаете ли дали има глоба за закъснял данък или само се начислява лихва?
А по същите сметки ли се внасят - тези новите? Как от НАП ще разберат кое е за довнасяне и кое е за новите осигуровки за 2013, извинете ме за невежеството?
А в какъв срок трябва да внеса тези суми - до 30 април ли? Може ли да се внасят поетапно или трябва наведнъж? Благодаря!
Благодаря за отговора, marpan_64! Това звучи обнадеждаващо. Аз се опасявах да не би да съм превеждала сумите по друга сметка на НАП, тъй като ползвах системата от техния сайт, която сега е недостъпна (неизвестно докога?) и не мога да си проверя...Ще отида при първа възможност в НАП да видя какво точно се е случило, дано да няма много опашки тези дни...Защото на телефона им не мога посмъртно да се свържа..

Поздрави! Стела
Ами питам си профилактично, за да знам за по-нататък:)
Здравейте пак, още едно въпросче  :blush:- има ли промяна в Декларация 1 и в програмата за попълването й от 1.01.2013 или мога да продължа да си използвам версията на НАП от миналата година? Същото ме интересува и за ДДС справките - дали там има нещо ново от тази година?

Благодаря ви!
Здравейте и за много години на всички!

Аз отново имам въпрос по осигуровките - възползвах се от новата услуга на НАП за справка за задълженията, при което в табличката ми излиза, че нямам задължения, но отдолу с червени букви пише следното: "Вие сте извършили плащания, които са неточни и не са отнесени към съответното задължение. Вие може да посетите компетентната Териториална дирекция/офис на НАП, за да уточните размера на задължението и/или да представите доказателства, удостоверяващи плащането/размера на задължението".
Моля ви за помощ - какво означава това и какво трябва да направя?

Благодаря!
Благодаря ви много за отговорите! Желая ви хубава и успешна нова година!
О, не знаех, сега разбирам. Значи при всички положения трябва да се пише за тези лица чл.113, ал. 9 като основание. По-нагоре в тази тема ми бяха отговорили, че е по-правилно да бъде чл. 21, ал. 2 за фактури за ЕС и аз досега това съм вписвала...