Какъв е смисълът да има държавни помощи или безвъзмездни финансирания като накрая се облагат с данък ? Рових се къде ли не и затова се консултирам с форума . Мисля , че са освободени от данъци , защото са помощи.
Здравейте , за първи път ще подавам данъчна декларация с безвъзмездна помощ ( финансирането от ОПИК). Как се отделя въпросното финансиране от облагаемия приход, върху който се начисляват 10% корпоративен данък ? Предполагам , че в  част V т.4 от ГДД се вписват в "  Общо приходи ,които се изключват при определяне на счетоводния финансов резултат за данъчно преобразуване" и така не се включват във фин.резултат. Така ли е ?
Предварително благодаря
Здравейте , много ще съм благодарна за съвет за следният проблем.Януари поради грешка, фактура за разход (материали)  е осчетоводена и вкарана два пъти ( инвойсът и оригиналът ).Дневник за покупките по ДДС е вкаран в НАП .Сега чак хващам грешката и въпросът ми е , мога ли да пусна кредитно известие за едната от двете фактури ? В дневника за октомври излиза със знак минус и така ми се струва ОК.Правилно ли процедирам и ако не , как е правилният начин да премахна въпросният дублиран разход ?