Здравейте, подадах Декларация по чл. 55 по следния начин:
В част ІІ т.1 писах булстата на фирмата, в т. 2 -1 и в т.3 името на фирмата и т.н.
В част ІV на ред 1 посочих дължимия данък за наема на магазина, а на ред 2 посочих дължимия данък от дивидентите на собственика. Подадах ги заедно, тъй като миналата година служителка от НАП ми каза че така може да се подаде, а не на 2 отделни декларации. Обаче... платежното за данъка на дивидентите пуснахме от името на собственика по ЕГН. И подаденото задължение сега не се покри по булстата. Как  мога да оправя нещата?? моля за помощ.
е много си готина и точна Иренка. Само за учител си.
не го сторнирах. Трябва да взема 702/304  със  -1810 лв. А трябва ли да заприходявам върнатата стока, може би не.
Тогава правилно ли годишния оборот на 702 се намалява с тази разлика.
Здравейте,
Пуснахме кредитно известие за върната стока от клиент. Сторнирах продажбата 411/702    -2550 лв./със знак минус/. Заприходих си върнатата стока по балансова стойност 304/702  с 1810 лв. Разликата от 740 лв веднага ли да я отразя в 123/702  740  лв за да закрия 702.
При така направени контировки не ми се засече баланса с годишния оборот от продажби  в касовия апарат. Къде греша, приятели. Помогнете. Информацията е за 2015 г.
Добро утро приятели.
Документалната наличност е повече. Аз предполагам че е така защото собственика си взема  пари /лични разходи/ които не се отразяват. Защото той не получава месечна заплата, а дивидентите са сллед 1 година. Така създадената ситуация за мен е неразбираема. Води се самоосигуряващ а не управител със заплата.
Как да намаля разликата на касовата наличност по касова книга с тази в действителност. Касае се за ЕООД търговска фирма. Дивидентите се разпределят всяка година и с тях се намалява, но после пак се натрупва една сума която не отговаря на действителната и при ревизия това е лошо.
Благодаря Ви, успешна седмица. :good:
Здравейте, Пълни осигуровки ли се правят на трудов договор по чл. 114. Назначих работник, който работи при друг работодател на 8 часа и там се осигурява пълно. Следва ли да го осигурявам и аз. И при подаване на Д1 кой вид осигурен трябва да подам, като програмата изтеглена от НАП при различни опити ми затваря някои полета.
Благодаря предварително за отговорите.
Успешен ден утре.
Какво трябва да включва не би ли трябвало да каже контролния орган, в случай, че го няма писано в някакви документи?

Само това пише - анализ на цените на стоки от търговци на едро без да конкретизира вида на анализа - количествен или относителен.
Какво трябва да включва анализа на цените - списък на стоките по доставни цени и доставчици или общо в процентно изражение с каква надценка работим.
Информацията ми се изисква от горестоящ контролен орган в барнша.
Имам сериозен проблем. ЕООД съм не регистрирано по ДДС. Един от доставчиците ми представи фактура за стоките си които е оставил при мен с приемо-предавателен протокол от април 2013 г. Изготвила съм всички годишни отчети за 2013 г. Как да осчетоводя сега тази фактура като всичко съм приключила и задължена ли съм. Обещават че ще ми пуснат кредитно известие със сегашна дата и задължението ще ми отпадне. Моля дайте ми съвет. Нова фирма сме и не съм наясно.
Бих те ли ми казали кой отчет се попълва за Статистиката от ЕООД което не е регистрирано по ДДС за 2013 г. изтеглила съм Годишен отчет за дейността на предприятията, несъставящи баланс през 2013, но не зная дали е това. ЕООД-то е търговско дружество.
Благодаря за линка, но за ГФИ до 30-06 не зная.
Здравейте, кои документи от Годишното приключване се представят пред НАП до 31,03,2014 г. - Баланс, ОПР, ОПП, ОСК, справка за ДА, декларация по чл. 92, декларация обр.6 за внесени осигуровки. Представя ли се някакъв документ в Статистиката и кой. За първи път се занимавам с фирма и не ми е много ясно.
Сумата за наем е 550 лв. Плащаме му 500,50 чиста сума без ДОД 49,50. Данъка внасяме на тримисечие, но не му правя никакви осигуровки. Аз мисля че за суми над минималната за страната се правят осигуровки. Физическото лице е самоосигуряващо се и работи и на друго място, не е пенсионер. Взела съм контировки при начисление 602/401,454. При плащане 401,454/501. Правилно ли е.
Фирмата е малка начинаеща, осчетоводяването да става в общ мемориален ордер, в края на месеца оборотна ведомост, в екселски таблици. Има ли изисквания от контролни органи за задължителна счетоводна програма или форми на счетоводство.
Много благодаря приятелче
Като самоосигуряващо лице - и да няма никакъв договор тъй ли. Да внасяме пълни осигуровки за самоосигуряващо на база 420 лв .
собственик и управител - ще работи сам