Много благодаря ! Хубав ден !
моля за помощ ! Може ли някой да каже как и кога се декларира от работодател ДДФЛ-то на журналист по договор за авторско право - с 40 % признати разходи и без осигуровки.
Благодаря предварително !
До нова година имаха изискване да бъде освободен поне за 1 ден, съотв. заповед за освобождаване , тр. книжка. От нова година обаче са казали , че вече няма да се изисква освобождаване, а само УП3 една госпожа си поиска и отиде да подава документи. Обаче и друго - не искат посочване на3 години преди 1997 година. Което значи, че новите пенсионери ще са в по-неблагоприятни условия, за което обществото трябваше бурно да реагира - това ще води до намаляване на и без това малките пенсии.
До нова година имаха изискване да бъде освободен поне за 1 ден, съотв. заповед за освобождаване , тр. книжка. От нова година обаче са казали , че вече няма да се изисква освобождаване, а само УП3 една госпожа си поиска и отиде да подава документи. Обаче и друго - не искат посочване на3 години преди 1997 година. Което значи,
Колеги, искам да попитам защо от новата година тихомълком НОИ промени правилата за пенсиониране - вече не се посочва 3 годишен период до 1997 г. Няколко души вече има, подавайки документите си не са им искали да посочат 3 те години. Това на практика поставя в неблагоприятно положение бъдещите пенсионери в следващите 20-тина години . Техните пенсии ще намалеят. Защо никой не реагира и защо няма обществено обсъждане ?
благодаря, и аз така си мислех но все пак знам  ли ! :smile1:
Моля да ми отговорите дали в трудовата книжка се записва липсата на обезщетение.
Знам че се отразяват обезщетенията, но мисля че когато не се дължат не се записва нищо. Днес едно момиче идва и казва, че  от Бюрото по труда са върнали книжката и да се запише в нея липсата на обезщетение.