Не съм подал, Но си мислех че ще мога да го пусна по пощата до Нар,в този случай Мая май ще трябва да отида до нап
Здравейте,имам следния проблем попълвам ДД и при проверка излиза "Ако сте попълнили Приложение 2 и/или Приложение 7(с попълнени ред 2 и/или 3 вколона 4 на Част ІІ) трябва да отбележите "Годишен отчет за дейността" в Част III" като го отбележа при проверката излиза "Маркирали сте "Годишен отчет за дейността", но изтеглянето на входящ номер и дата е невъзможно. Моля, попълнете БУЛСТАТ в някое от приложения 2,7 или 8" ,попълвам прил.7 ,защото става въпрос за ЕТ по патент,на две места пише Булстат в приложетие7 ,пиша го ,но  :noexpression:,някъде греша но незная къде..
Благодаря ,но няколко пъти подавах,и все този надпис излизаше и я занесох д6 на хартиен носител и ми я приеха.
EГН е написано на Булстат на осигурителя и името на наименованието,но в протокола ,който ми се отваря след подаване на името стои името на фирмата и булстатат на фирмата,къде ли греша?
нещо друго ,което видях, е че от 2015 г . подавам Д1 иД6 с пик на името на юридическо лице,а битрябвало да е физическо лице,защото е ЕТ,това оказва ли влияние и как може да се оправи.
Благодаря,това беше причината.
А соще един въпрос,подавам обр.6 за 2016г за президент на фирмата и излиза този надпис "Декларации обр.6 : Ред 1: Когато декларацията не се подава от осигурителна каса, идентификаторите, вписани в протокола и декларацията трябва да съвпадат" , а при никъде не съм чекнала член на осиг.каса.,къде ли греша.
Здравейте!Сигурно е нещо елементарно,но...как да подам с ПИК д6 за м.13 на самоосигуряващ и земеделски производител.Залисах,като в месеца написах 13,а при подаването избрах от м.01.2016 до 12.2016 ,но ми го отхварли,защото не е за месеца във файла.
Здравейте! Може ли ЧЗП да плати осигуровките от м.май  до края на годината на веднъж и каква декларация обр.1 се попълва.В НАП е регистрирал дейност от 01.05.2015г?
Независимо кога и какво ще платите от дължимите осигурителни вноски обр.1 и обр.6 следва да подадете до 25 число на месеца следващ този, за който се отнасят тези осигурителни вноски.

Благодаря!
Значи няма да съм в грешка при подаване на Д1 и Д6.
Здравейте!Ако преведа заплатата и осигуровките на лице на трудов договор и само здравни/защото е пенсиотер/на управителя на 27.11.2014,декл.1 и 6 мога ли да ги подам на 2 или 3.12.2014г.
Благодаря
Обезщетението от работодател е 70% от дневното възнаграждение.  Осигуровките за тези три дни са върху обезщетението, но не по-малко от МОД за 3 дни.

и аз така го разбирам,но къде нормативно е записано ,за да го прочета
Благодаря ви,и аз така го бях изчислила,но една контрольорка казва,че осигурителия доход за 3 дни от работодател са 70% от дневното възнаграждение, а не 100% както ние изчисляваме.Къде да прочета как е правилното
Благодаря
Здравейте!Имам един такъв казус- осигурителния праг е 371.Лицето е отработило 12 дни,2 отпуска и 6 болнични,като 3 са от работодател при 20 работни дни за месеца.Какъв е осиггурителния доход за месеца на лицето,върху който ще внеса осигуровки.
Много благодаря,много ще ми помогнете...
А когато му плащат млякото какво става?
Подписва ли документ? Как получава парите?

Благодаря за отговорите.
Като предава мляко ,му се плаща на ръка ,става въпрос за около 300литра на месец и то не целогодишно.

И в приложение 3 коя таблица трябва да попълня.
Предава мляко на млекопанкт,но не му дават никакъв документ.
Друго не е продавал.
Здравейте,да попитам ,за да не сгреша :wink1:
Регистриран Земеделски производител - пенсионер,внася само здравни,кое приложение трябва да се попълни от данъчвана декларация.През 2013г. има получена субсидия за земя и за телета,такава субсидия,която е получават и регистрирани ЗП ,които не си внасят осигуровки.
В януари 2014г е получил субсидия,трябва ли да подавам декларарация и каква.
Здравейте, тъй като отдавате помещението от четвърто тримесечие, за него не се дължи авансова вноска.
Ако получите доход от наем през ІV-то тримесечие, ще го декларирате с ГДД по чл. 50 и трябва да внесете дължимия данък в срока за подаване на декларацията - до 30-ти април.

А не разбрах, как мислите да отдадете помещението под наем чрез ЕТ. Кой в същност е собственик на помещението?

         


Благодаря Ви!в смисъл нотариалниа акт на   помещението,което се отдава под наем е на името на лице,но лицето има  има и фирма ЕТ.и за наемотодателя как е по изгодно.
Здравейте!Да попитем и аз,за да не сгреша.
Отдавам помещение под наем на ЕООД за 200лв. от 01.10.2013т. Аз съм физическо лице,какво трябва да декларирам и кога в НАП и колко ще трябва да внеса данък.
По изгодно ли е или няма значение ако отдам помещението под наем чрез ЕТ
Също в таблица 1 ще посочите и субсидиите.

с код 01 ли?,а субсидиите с 003
и в част II формиране на годишна данъчна основа ще извадя внесените здравни осигуровки и получената сума по 10%
Здравейте!Регистриран ЧЗП пенсионер съм и внасям само здравна осигуровка върху 240лв.Получавам субсидия за земя-1000лв.Продал съм 2 крави за 2000лв.В приложение 3 коя таблица трябва да попълня,според мен трябва табл.1,но къде да напиша прихода от 2000лв,а трябва,защото са преведени по банков път.
Благодаря ви!