Привет, група!
Имам питане относно следното : имаме служител с ТЕЛк, който е назначен на основно ТП на пълен работен ден, но отскоро е и на втори , на напълен. В решението е упоменато, че има право на работа и единствените противопоказания са работа с тежки материали и канцерогенна среда, в случая няма такива.
Та, въпроса ми е : има ли право на 8+1 ч ?
За двете страни да няма проблеми .
Благодаря!
Здравейте..може ли да споделите как решихте проблема? Понеже сме в същата ситуация, с тази разлика,че получихме стоката от Полша, директно до адрес.
знам, че е смешен въпроса като цяло, но бях длъжна да попитам , като не знам .. Благодаря, разбрах и отговора.
Здравейте!
Обмислям откриване на ЕООД, но засега не мисля да наемам счетоводител , защото дейността няма да е с много документооборот. Но ме притеснява осигуряването, за целта трябва ли да имам спец.програма за Д1 и Д6 за генериране, или това мога направо в НАП да правя.   Системата им позволява плащане и създаване на преводи, декларации всичко, затова  клоня към тази идея.
Здравейте! Може ли да попитам - при  справка по физическо лице, с написано ЕГН, ТР ми дава информация за едно и също лице, но с различна големина на буквите и съответно различна информация? Защо  е така?
Да, благодаря. Аз по скоро за сръбските малко по-трудно се ориентирах, но успях.
Здравейте!
Откъде мога да извлека информация за действащи фирми от Сърбия и Хърватска? Имам само имената им ? От Европейски портал за електронно правосъдие?
Здравейте!
Накратко - имам решение от ТЕЛК за период от 2 години и 100% инвалидност, с право на работа, но всеки месец ми се налага да посещавам за по ден болничното заведение, в което се лекувам. Въпроса ми е - този ден, в който съм там- като отпуска ли (понеже се върнах на работното си място) или като болничен на база ТЕЛк решението да се ползва? За предходните 2 години съм използвала всичките си 360 дни . Благодаря!
Здравейте!
Бих искала да попитам има ли калкулатор или формула , по която да се изчисли размерът на пенсия по болест ?
Здравейте! Преди два дни получих покана за добровлно изпълнение на основание чл.4 и чл.9 от ЗМДТ на стойност близо 400 лв., като видът задължение е окончателен патентен данък. При проверка в НАП, това задължение е от 2009 г. и се вижда при справка в община Варна, а дейността ми е в Добрич. Наскоро теглих кредит, при който от НАП Добрич, съответно не излезе никакво задължение, а сега изведнъж това. Самото писмо е с дата 20.11.2017 г., към момента не съм получила нищо за принудително събиране на суми от ЧСИ. Въпроса ми е - какво следва да направя, те са минали 5 години , но все още не и 10.Трябва ли да подам възражение или..? Този 7дневен срок, по скоро е изтекъл , от пращането на поканата.. Благодаря!
да..сумата е в един протокол.Сега трябва да внесе в РС , за да го изплати. Благодаря!
Здравейте!
ООД иска да разпредели дивидент на стойност 12 000 лв., като сумата ще е само за единия собственик. Данъкът върхи дивидента (600лв.) той вече заплати. Има пари в касата, но сумата е над 10 000 лв. Мога ли на 2 пъти да го изплатя?
Здравейте! Днес мога ли да подам декларацията, за намаляване на АВ - тримесечни? Или да изчакам след 3 месеца преди 15.12, защото така или иначе намалението ще се ползва тогава?
Здравейте!
Понеже доста изчетох и малко се обърках, та.. при положение, че имам работници, които са на график,предварително утвърден, на 14.04 т.г. ( Велики Петък) са на работа и съответно на 17.04.т.г. , също има на работа, то начисляваме само празничен труд (100%) , съгл.чл.262,ал.ч,т.3 от КТ, но не и извънреден, тъй като си е било с утвърден график.., нали така?
Здравейте!
Имаме следният казус...издадена е фактура на 20.05. с основание плащане в брой, но е забравен да се издаде касов бон към нея. За това , счетоводителката разбира на 19.06..Сторнирана е операцията през каса. Очевидно е , че са в нарушение..Как следва да се процедира в този случай?
точно това си мисля, че е станало, защото те няма за какво да търсят задължения по ЕГН на собственика за осигуровките на работника. Благодаря
Здравейте!
Имам следният проблем..Вчера получих покана за доброволно изплащане на задължения към НАП, съгл. чл.182. Служителката от НАП-а ми разпечата справка, в която са описани всички суми, които са неплатени за година назад  и обясни, че трябва да си прегледам всички платежни и да си намеря грешката, която е довела до това писмо. Такава не открих, пазя всички бележки, документи .. Да уточня, че става въпрос за фирма ЕТ, където има и един работник.  По-голяма част от сумите са за работника- Декларация 6. Критерият, по който е създадена справката за неплатените задължения е ЕГН-то на ЕТ, а не булстата на фирмата. Всички платежни, които са внесени в банката за осигуровките на работника са по булстат на фирмата, а не ЕГН. Въпроса ми е какво следва да направя- жалба ли да пусна , защото и днес пак бяха некоректни от институцията..