На каква цена го предлагат ?
За смисъл - сигурно има , ако не се направите сами документацията.

57 лв.
Здравейте,

непрекъснато ми звънят от Резон за новия наръчник, вече и с включени бланки за попълване и т.н. - има ли смисъл да го купуваме?
Здравейте,

има ли някакви специфични документи за командировка в Румъния? Формулярът А1 трябва ли да се представя? Трябва ли да се заплаща на работниците по тяхната минимална ставка за длъжността? Става въпрос за монтаж за 1 седмица, на изделие, произведено от нашата фирма.
Големият талон на колата е при нас.
Здравейте, имаме следният случай в нашата фирма - един от предишните управители беше регистрирал личният си автомобил, австрийски, тук в България, и след регистрацията директно го откара обратно в Австрия. По-късно договорът му беше прекратен, момъкът си замина, а колата все още се води на фирмата и си плащаме данък. Автомобилът реално вече не съществува, претърпял бил аксидент, но няма никакви документи, няма рег. номера, нищо! По какъв начин можем да докажем пред Местни данъци и такси, че такава кола няма? Това, че от 2011 г. не е плащана гражданска отговорност би ли послужило?
Фирмата ни не е в добро състояние в момента и се налага преминаване на непълно работно време.  Това обаче какво влияние ще окаже после - за обезщетенията от трудовата борса, за болнични, за отпуски? Ако болничният е взет преди въвеждането на намаленото работно време това има ли значение? Май е по-добре в първите редици от съкратените, отколкото накрая, след период на половин заплата?
Здравейте, въпросът е следният - фирмата поема разходите за хотел на неин служител - може ли сумата да бъде начислена към заплатата на служителя и от нея да се приспаднат 10-те процента данък? Конкретно аз работя с Микроинвест - създавам нова променлива "начисление" към фиша на служителя (Разходи за хотел), като променливата ще увеличава сумата за получаване и данъчната основа. Дали е коректно по този начин?
Те искат и вълкът сит, и агнето - цяло :)

 Really, в ТД попълвате 8 часов работен ден, работа по график.

Съответно трябва да имате заповед за сумирано изчисляване на работното време, всеки месец да правите на това лице и така да го правите, че да се доближава /сборно/ до часовете за месеца /например 20 раб.дни х 8 часа = 160 часа/ т.е. лицето по график трябва да има отработени до 160 часа
ок, но някой дали ще проверява кога реално е бил в страната?
1. Нали няма да работи от разстояние?
2. Ако се спрете на този вариант, има изискване за безопасни условия на труд на мястото, от където ще работи

Ами всъщност ще си работи. През времето, което не е тук ще си работи в офиса във фирмата-майка, но искат заплатата си да получава оттук.
А как да спазим изискването за без. условия?
А по чл. 67, ал..... и във връзка с чл. 107з за работа от разстояние?
8 часов работен ден, работа по график

Благодаря, но може ли малко по-подробно, като за блондинки  :blush:
Здравейте,

трябва да назнача на трудов договор чужденец, който ще идва в БГ за две седмици, през две седмици примерно.
Как да оформя това в договора? 8 часа на ден определено не става, това автоматично означава, че той ще е тук нон-стоп, което пък много лесно се проверява и доказва, че не е вярно. В същото време не трябва да влияе на стажа му, той трябва да си е пълен по работните дни на месеците.
Здравейте, колко време отнема издаването на служебен номер от НАП? Копието от паспорта трябва ли да е преведено и легализирано?
Само за конкретното лице - коригираща д.1 и редовна д.6 само с разликата в сумите.

Мерси!
Здравейте,

начислила съм грешна, по-малка заплата на работник. Оправих нещата в картона, обаче се чудя декл. 1 и 6 как трябва да ги подам - само за конкретното лице или отново за всички служители, с код корекция, и да си доплатя разликата?
Здравейте, за да не пускам нова тема ще използвам тази:
Трябва да назнача австрийски гражданин на трудов договор и въпросите са:
 - мога ли без него да му извадя ЛНЧ? къде се издава този номер (териториалните офиси)?
 - адресът на хотела, в който нощува, може ли да послужи за адресна регистрация?
 - графикът му ще бъде 2 седмици тук, 2 седмици в Австрия - как да оформя трудовия договор?

Мерси предварително!
Здравейте, имам следния проблем - след като бях начислила заплатите за м.09 и подала декл. 1 и 6, един от работниците ми донесе болничен, започващ от 30.09. Коригирах данните в програмата ми и пуснах коригиращи декл. 1 и 6. Но не ми ги приема - "Декларацията е коригираща, но не са открити предшестващи декларации, които могат да бъдат коригирани"....
Какво трябва да се направи по принцип, аз ли нещо някъде бъркам?
Да, защото тогава е дневник на издадените книжки, а не на "преминалите" през фирмата.... Нали е малко бумащината, та и в това да пишем ли, пишем.....
Благодаря ви, взимам един празен дневник и им го нося!
Здравейте,

от инспекцията проверяват една вече недействаща фирма и искат дневник за трудовите книжки. В тази фирма обаче не са издавани труд. книжки и няма такъв дневник. Какво да им представя?