Бих завела всичко над прага за ДМА като активи - съоръжения, обзавеждане, други активи според вида им(охранителна система, ОВК система, осветление и т.н.); текущ разход за тези под праг на същественост; стойността на сградата не променям, съответно не подавам декларация по ЗМДТ - няма промяна в конструкцията и същността на сградата.
Да не отварям нова тема.. Финансирането  по мярката за м.12.2020, получено през м.01.2021 в текущ приход за 2021г. ли е? Според СС 20:
3.4. Правителствените дарения, получени от предприятията като компенсация за минали разходи или загуби, се признават за приход през периода на получаването им
Здравейте, при отхвърлена декл.по чл.73 ал.1, поради некоректно въведен ЕИК на един от получателите(нотариус), дали цялата справка се подава отново или само грешния ред?
В съобщението буквално пише: Подадената от Вас Справка.... е отхвърлена, т.к. за ... е некоректна стойност в поле ЕГН/ЕИК.
Здравейте,  фактура/сметка от нотариус, издадена с дата 2017, но изваршено плащане по банков път в 2018г,  в справка по чл.73 за коя година следва се се посочи  - 2017 или 2018?
Може без приложение, ако ЕООД-то не е инвестиционно дружество и финансово холдингово дружество, категоризирано като микропредприятия...[/i]

Много благодаря,  това питах за потвърждение  :good:
Здравейте,   за ЕООД-та, микропредприятия, част от група предприятия , подлежаща на одит, какво трябва да се публикува - съкратен баланс и ОПР, доклад за дейността, доклад на одитор, а Приложение необходимо ли е или може без?
Продажба от дружество А на дружество Б на пакет акции(дялове) от дружество С, като А и Б са свързани лица,  къде би следвало да се посочи: т.1 покупки/продажби на ...други активи   или   т.4.нематериално имущество?  Пакетът акции счетоводно е заведен като Нетекущи финансови активи с/ка 221 Инвестиции в дъщерни предприятия