Датата е ясна, просто написах така за да не се вижда. Може и тук да чете, знам ли?
Не иска да дойде , праща по шофьора, понеже е в друго населено място
Тази сутрин на бюрото на колега се е озовала нова молба от лице което създава много проблеми. Цитирам текста: Г-н Управител, Моля да бъда освободена от работа, считано от 0хх.03.24. Приложила съм трудова книжка" ....Не е описан член по който желае да се прекрати ТП .../което познавайки го е направено напълно съзнателно.Ние искаме да е по взаимно съгласие и с радост ще приключим ТП с нея. Атакуеми ли сме ако приемем така написната молба като желание за прекратяване по чл.325 т.1?
Здравейте , нещо зациклих.... :hmmm:
Издаваме фактура на фирма в ЕС , но стоките се изнасят от нас за трета страна....Как следва да се отрази в „Дневник продажби, особености? Съвсем се омотах
Заплата за 12.2021г., получена през 01.2022г., от гледна точка на ЗДДФЛ е доход за 2022г. и участва в изчисленията.
[/quoteТогава не би ли следвало в юли да се съберат данъчните основи от 12/2021 до 06/2022?
И аз се чудя какво се случва с 12.2021, получен през 01.2022? Защо не учавства в изчисленията?
Наша служителка по време на ползване на годишен отпуск заминава на гости в Германия.На 1.09.20 влиза по спешност за операция в болница, лежи 10 дни, после влиза отново за 5 дни. Все още е в Германия . Прибира се на 08.10.20. Когато се прибере в България трябва да се яви на комисия за издаване на болничен за този период, като не е известно кога ще бъде издаден. За месец септември и до деня на издаване на болничния лист за минал период, как следва да бъде отразено отсъствието на лицето в счетоводството?
Здравейте форум? Имам следния въпрос и ще Ви помоля за съдействие.
Ред   Код - Наименование на икономическа дейност   ТЗПБ
28   14.3 - Производство на други трикотажни изделия   0.7%
997 лв.   717 лв.   675 лв.   571 лв.   560 лв.   560 лв.   560 лв.   560 лв.   560 лв.
На ред 28 в Таблицата МОД 2019 Код 14.3 - Производство на други трикотажни изделия   е вписан размер на ТЗПБ за 2019 - 0.7%., а досега винаги е бил 0.4 %. Досега търсих откъде е взет този процент и мисля че става въпрос за грешка? В закона за Бюджета на ДОО таблица 2 за код 14 Производство на облекло е вписан размер 0.4 %
Благодаря много на отзовалите се, хубав ден!
Здравейте, казуса ми е следния: Предстои реално съкращаване на щат- една единствена  длъжност и всъщност един човек.Просто това което прави повече няма да се извършва във фирмата а ще се възлага на външна фирма.Реално сме изцяло по чл.328, т.2. Ще връчим и едно месечно предизвестие.Въпросите ми са следните:
1.Кога трябва да се изготви  щатно разписание в което да няма тази единствена длъжност, към момента на връчване на предизвестието или на датата на освобождаването, заповедта за уволнение.
2.Реално работотодателят няма да извършва подбор между хора, т.к. се касае за един човек и една длъжност.Но означава ли това все пак че трябва да направи запитане към лицето с цел спазване на изискванията на чл.333 и ако да кога трябва да го попита, към деня на връчване на заповедта за уволнение или връчването на предизвестието /1 месец по рано/
3.Ако лицето декларира заболяване и се ползва от защитата на чл.333 какво се случва по нататък, спира се процедурата и се пита ИТ за разрешение, ако ИТ не разреши , как го освобождаваш този човек реално?
Просто искам да се подготвя за различни варианти, защото очаквам проблеми.Благодаря на отзовалите се.
Майката попълва и подава приложение № 8, а фирмата подава в НОИ приложение № 10.
Благодаря сърдечно!
1. Ще работи и иска да получава 50% от обезщетението.
Здравейте, назначавам майка която си е прекъснала отпуска за гледане на дете до 2- е години и е ползвала 50% майчинство в старата фирма.При нас какво е необходимо да попълни и ние да декларираме в НОИ?Благодя за съдействието.