Здравейте отново, имам още един въпрос-ако лицето е подало декларация за прекратяване на дейността на хартия, после остава ли някъде следа или не и трябва после да се гадае?
Дали ще има санкция, че не са подадени и платени навреме?
Здравейте, погледнах с ПИК няма нищо друго освен това,което съм написала :noexpression:
Здравейте, сега погледнах и втората декларация е приета, за всички рискове. Какво обаче да направя за осигуровките, които не са били декларирани и подадени?
Здравейте, имам следният казус:
Лице, което се регистрирало като Сол  е плащало осигуровки само 3 месеца, след това не е плащало, защото спряло дейност, така твърди лицето. Само че декларация за това не е подадена. Лицето не е било осигурявано за всички рискове. Вчера отново подава декларация, че дейността му е възобновена и че ще се осигурява за всички рискове. Само че осигуряването на това лице не е спирало. Чудя се какво може да се направи в случая и подлежи ли на санкция от НАП за това че 6 месеца се е осигурявало, но не е декларирало и плащало осигуровки. Моля за съвет!
Това важи ли за онлайн подаване на документи?
Здравейте, чудя се дали може счетоводна къща да подава онлайн чрез електронен подпис документи за регистрация на фирми и какво е необходимо за това?

Благодаря предварително!
Здравейте, някой знае ли какво разрешително е необходимо при създаване на автосервиз?

Благодаря предварително!
Сумата е постъпила по банковата сметка
Да, местно лице е
Здравейте,
имам следното запитване - Ако лице, което живее в чужбина и се осигурява в чужбина, подаде годишна данъчна декларация по чл.50 заради приходи от Google AdSense( сумата е около 4000 лева) кое приложение в данъчната декларация да попълни и с кой код?
А може ли Ръководител участък, транспорт и може ли да го назнача на 4 часа
Здравейте,
Може ли малко помощ-
Казусът е следният: транспортна фирма, трябва да назнача ръководител на транспорта, който притежава професионална компетентност, може ли да ми помогнете на каква длъжност да го назнача?
Ръководител, транспорт ли или някаква друга?

Благодаря предварително!
Здравейте ,
Може ли малко помощ?
Понеже имам фирма, която ме е упълномощила да подавам от нейно име декларациии в сайта на НАП от моя електронен подпис възникна следния казус. Опитвам се да подам декларация за самоосигуряващо се лице, обаче в Декларации, справки, документи или данни, свързани със задължителното осигуряване, както и изплатени доходи по трудови правоотношения не  виждам декларация за самоосигуряващо се лице. Как мога да я добавя?
Здравейте,
Може ли да ми кажете кой Офис на НАП обслужва ж.к. стрелбище, че трябва да плащам осигуровки
Здравейте, имам следния въпрос:
Собственик е предоставил сумата от 50000 лева на фирмата за финансиране. Искам да попитам тази сума трябва ли да бъде декларирана в Част VI на ГДД по чл.92, точка 4 Задължения към свързани лица?

Благодаря предварително!
Здравейте, може ли малко помощ. Казусът е следният: наем за октомври, ноември и декември, за който не е подадена декларация по чл.55. Обаче е подадена годишна данъчна декларация, в която са включени. Въпросът е: Да се подаде ли декларация по член 55 април месец като се включат и наемите за миналата година или не? Моля, помогнете!
Може ли някой да помогне
Здравейте,
може ли малко помощ - случаят е следният физическо лице получава приходи от САЩ в лева по сметката си, плаща данък в размер на 1.5 % за дигитални услуги в САЩ. Чудя се за тези приходи, които получава трябва ли да се облагат в член 50 данък при чуждестранните източници и дали е необходимо друго да се направи?