Дори и да се опише точно в договора, не мога да преценя от гледна точка на НАП правилно ли е. Разходите са за сметка на наемателя, но как - фактурата за рез.части/гориво редно ли е да бъде на името на наемателя, след като той не е собственик.
Но пък и не виждам логика при 10 собствени машини, които се зареждат с гориво при нас, а 11-тата да ходи на външна бензиностанция. Ситуация в която ние имаме налично заредено гориво на едро на по ниска цена, а машината ще ходи да зарежда на по скъпото гориво от вън. А всички машини се използват за една и съща цел. 
Но логиката не винаги е равно на закон, затова не мога да взема решение
Здравейте,
моля за помощ при следния казус:
наемаме специализирана тежка машина за 6 месеца. Ще се използва за дейността на фирмата. Притежаваме ведомствена бензиностанция, от където зареждаме само наши машини за дейността ни. Правилно ли е да съставим договора за наем с определена месечна цена, а да зареждаме машината от нашето гориво. Или е по правилно да зареждаме машината на външна бензиностанция, да вземема фактури на името на фирмата собственик, а те да ни префактурират горивото.
По същия начин и за частите - фактури за части на наетата фирма или на собственика.

Благодаря на тези, които се включат предварително.
Здравейте,
моля за помощ,
не съм имала деклариране в Интрастат от години и не мога да се ориентирам.
Имам покупка на Автомобил от Австрия на стойност 47 000 лв.
Подавам ли декларация. За последните 12 месеца или за календарната 2017 нямам други придобивания от ЕС.

Благодаря предварително!