Благодаря, create!

Опитвам се да разбера какво се е случило и да отразя правилно това плащане. Трудността ми идва от това, че нямам никакъв контакт със счетоводитеката, която е водила фирмата тогава и повечето начални салда са качени синтетично. В това число и 122. Ще разгледам още веднъж какво точно е станало преди да осчетоводя.

Благодаря за помощта!
Начислен е данък с включена отстъпка. А е платен с 3 лв по- малко от него. Отстъпката е в размер на 300 лв и е платена сега, но не сме имали право на нея, поради тези 3 лв платени по- малко.

Аз "наследих" фирмата от колежка миналата година, а тя я е поела година по- рано в началото на 2012 год. Данъка, за който говорим е от 2010 год. Нямам начисленията оттогава, а само начални салда за 2012. Не е водена много чисто фирмата и ми се иска да не създавам едно салдо, което нямам идея как ще изчистя в бъдещ момент.
Здравейте,

имам следния казус.

През 2013 г. след въвеждане на единната сметка стана ясно, че ООД дължи корпоративен данък за предходна година. Използвана е отстъпката от 1%, но е допусната техническа грешка и са внесени 3 лв по- малко от дължимото. Така че не са спазени изискванията на Закона за ползване на отстъпка и сумата става дължима. Платихме данъка, но той не е начислен през съответната година.

По коя сметка да осчетоводя тези 300 лв. Ако ги сложа просто по 452, това означава да има салдо отсега нататък.

Благодаря предвварително за идеи и предложения!
При тебе е идеалният вариант - подаваш, както досега . Виж пример едно от Становището на НАП.

Благодаря, delphine! Точно чета становището на НАП. Разгледан е моя случай- начислени и изплатени на 27.12. възнаграждения за м. 12. Сега ги подавам така, за януари ще го мисля  :smile1:
И аз съм в чуденка нещо с Д1 и Д6 за м. 12. Всичко начислено и платено в края на декември. Сега ще подавам декларациите. И си ги направих по инерция, както досега през 2013. А май не е така  :hmmm:

За дивидент за текущата година съм чела Разяснение на НАП, че не може да се разпределя. Прикачам Ви Разяснението.

Можете да разпределите печалбата от минали години.
За мен нещата стоят по същия начин.

Събирам мнения и съм благодарна на всеки, който се включи.
А откъде го чухте това?

Аз досега съм си издавала съответния протокол, отразявам в дневника и не съм уведомявала никой. Чела съм различни указаня на НАП в тази връзка. Не се е споменавало да ги уведомяваме.
Да, говорим точно за инвестиционен имот. Като такъв е заведен в счетоводството. Та за този същият имот става въпрос в питането ми.
Благодаря, чела съм определението. Просто не съм убедена, че апартаментът е търг. обект в този смисъл. И исках да чуя какво мислят останалите.
Здравейте,

във връзка с възстановяване на ДДС на дружество трябва да подам декларация за търговските обекти. Дружеството притежава собствен недвижим имот, който се готви да отдаде под наем. За момента го обзавежда. Но предназначението му е да се отдаде под наем в бъдещ момент.

Търг. обект ли е този апартамент по смисъла на ДР от ЗДДС? Моето мнение е, че не е, но ще съм благодарна, ако някой сподели опит.
А каква е разликата между чл. 24 ал.2 т.1 буква "е" и чл. 24 ал.2 т.9?
Здравейте,

лице осигурено на 2 200 лева за съответен месец получава и сума като ваучери за храна. Върху нея по принцип се дължат осигуровки съгл. КСО. Следва ли да се удържат такива при положение, че заплатата на лицето е над 2 200 лева и съответно е осигурен на максималния доход? А дължи ли се ДДФЛ върху ваучери над 60 лв на месец?

Може би ще се стори глупав въпроса ми на някои от Вас, но не ми е силната страна, а и по това време ми е трудно малко да мисля!

Благодаря предварително!
Само още един въпрос. Имаме ли санкция (освен лихвата) в случай, че не подам декларация и съответно не направим авансова вноска, а излезем на данъчна печалба?
Добро утро!

Бих искала да попитам нещо във връзка с печалбата и авансовите вноски.

Дружество е декларирало с ГДД нулева прогнозна печалба и съответно не прави авансови вноски. Гледайки го обаче към момента, може и на печалба да излезе.

1. Налага ли се да подавам декларация и да внасям авансова вноска?
2. Има ли някакъв минимум на печалбата, който ако бъде реализиран, няма да дължим лихви за невнесени авансови вноски?
3. А каква е лихвата?

Да добавя, в случай, че има значение, че имам данъчна загуба за пренасяне.

Благодаря предварително!
Само в една от изброените клетки.
Това, че през този месец резултатът е нулев се вижда в кл. 50 и 60.

Отдолу в раздел Д- ДДС подлежащ на възстановяване (в съответната клетка в зависимост по кой член е възстановяването) си посочвате цялата сума, която подлежи на възстановяване. Тя е тази, която ще фигурира и в Приложение 6.
Да, на мен ми пращат е-мейл на посочения ел. адрес за връзка с дружеството. Там има телефон за връзка със съответен служител, или пък направо списък с исканите документи.

Успех!
За какво точно искане става въпрос?

Процедурата приключва с подаване на СД с поъплнена клетка 80,81 или 82 и Приложение 6 към тази Декларация.
Аз поне така правя.