Здравейте,

моля ако някой се е занимавал с такъв казус да помогне.

Имам да приключвам няколко дружества, които са създадени през 2012 след отделяне от друго дружество. Имам встъпителен баланс. Те нямат дейност до края на 2012. Може би по няколко фактури само.

Въпроса ми е има ли някаква специфика по приключването им във връзка с това, че е първо приключване и са отделени от друго дружество. Притеснявам се да не пропусна нещо, ако ги приключа като останалите фирми.

Благодаря!
Такова основание съм виждала в банкови извлечения при олихвяване/ удържане на лихва. Ако случая е такъв

дебитна лихва: 621/503

кредитна лихва: 503/721

Дано съм помогнала, опиши каква точно е тази лихва.
Здравейте,

нещо съвсем се обърках с тая декларация. Слава богу, начислих и изплатих всичко за м.12 преди края на 2012 и не трябва да подавам Декларация по чл.55.

Днес изведнъж се сетих обаче,че ще начислявам лихви на ФЛ в края на м.12. И се панирах,че съм изпуснала някой срок(съответно не намирам в Закона докога трябва да внеса данъка и да подам Декларацията).

 Моля някой който може да ми каже какъв е срока да декларирам начислени лихви на местни ФЛ и чуждестранни!

Много Ви благодаря!
Данъчната ставка е 10%. Мисля, че данъкът за м.декември 2012 трябва да се внесе до 15.01.2013. А този за 2013, през 2014 живот и здраве.

Дано съм била полезна.  :smile1:
Здравейте,

трябва да издам фактура на клиент от Обединеното кралство, който няма валиден номер по ДДС. Трябва ли да му начисля ДДС?

Благодаря!
Благодаря за отоговора, но там изписва моя е-мейл, защото той е подаден, когато ме упълномощиха да подавам документи с моя ел.подпис. Аз питам за е-мейла, който през 2010 година ако не се лъжа трябваше да декларират фирмите. И който ако се промени, трябва да се уведоми НАП в 7-дневен срок.
Здравейте,

може би има такава тема, но не я откривам. Има ли някъде в сайта на НАП или друг сайт възможност за проверка какъв е декларирания ел.адрес за връзка с НАП. Водя няколко фирми отскоро и ако е подаден е-мейла на управителя ще го оставя, но ако е на предишната счетоводителка искам да го сменя. Не откривам към момента първоначалните заявления.

Благодаря!