Ох, ужасна съм блейка. Четох, че коригирането е до 30.09. , но да, как ще е след заличаване, като изрично пише, че не може едновременно
В подадена Спр.73,ал.6 на СОЛ с ЛТ съм посочила код 101 вм.102 :blush:
Открих го сега в зареденото Прил.1 на ГДД50. Къде да прочета заличаване първо и после корекция или направо с корекция?
Благодаря!
marpan_64, може би не те разбрах.
Сметката за нот.таксите е издадена на ЕТ-то и в превода към АВ също са посочили задълж.лице ЕТ. Общата сума е преведена към нотариуса от ЕООД-то. ЕТ-то няма банкова сметка, закрита е преди години.
ЕТ без дейност .... сметка от нотариус платена през ЕООД-то?
Ами, ЕТ-то имаше преди години банков кредит / отдавна обслужен / с учредена ипотека, която е била заличена / уж/ , но не вписана в АВ. Сега вече има документи, че това е свършено.
Здравейте! ЕТ без дейност последните 2,5 години, подаващо нулеви СД по ДДС, получава Сметка/Фактура сега в м.01.2021 за нотариални такси / някой, някога не си е свършил работата/, които собственика платил през ЕООД-то си /защото му е важно да се приключват тези неща/.
ДДС-то по тази сметка/ф-ра няма да се ползва.
Въпросът ми е : Може ли в тази 2021 г. да го отнеса И него на разход или ще трябва да изчакам 12-месечния период ? Не, че нещо, ама все не съм сигурна кое НАП отчитат за дейност и кое не, а от там ГДД, съставител на ГФО.. вместо за 1 за 2 последователни години ... :blink:
 Давността за разходи като ток, вода, телефони, газ е 3 години, а не 5.
В тази връзка  : имам неплатена ф-ра от Мтел с дата   12.12.2017, но на самата ф-ра пише дължима на 11.01.2018. Това означава ли, че през 2021 мога да отпиша това задължение?
Г2
Приложени документи
Декларация по образец относно приеманетo на годишния финансов отчет
Много благодаря!
Всъщност някой подавал ли е наскоро в АВписванията за публикуване ГФО ? Питам, защото не видях да е включена към приложенията новата Декларация по чл.62а. :blush:
Разбрах. Още веднъж  благодаря!
marpan, благодаря ти! Мислех го и така, само ме бърка онова чекване в прил.2 на гдд50 за съставител на гфо, нали може да е собственика на ЕТ, ако няма дейност, а така с декл. за приходи и разходи под 500 лв в НСИ не става ясно. Д73,ал.1 подадох 
Тези разходи за съставителя на ГФО по граждански договор ли са? Има ли подадени д.1, д.6 и д.55?
Да.Да, да, да.
Моля за съвет:
През 2019г. в ЕТ са направени единствено разходи за плащане съставяне гфо2018  и съответно осигуровките по него.Няма дейност и няма намерение да развива в бъдеще.
1) В НСИ подавам декларация за неактивност.
2) В ГДД50 в прил.2 посочвам:
   а/че собственикът на ЕТ е съставител на ГФО ;
   б/горецитираните разходи, реализираната загуба и съответно облагаем доход = 0.
Така ли е?
Интересно ако това е прозореца , който се отваря и показва брой "Въведени справки по 73/6" то на мен не ми позволява да маркирам всичките редове . Единствено позволява да маркирам по един ред......не знам вече какво да правя
Ами то си е един ред самата справка 73/6, а самата тя се състои от толкова редове, колкото записи/работници има в нея.
Много благодаря!!!
  няма да допускате грешки.
Да, благодаря, но не разбрах. Греша ли, че ще имам ДОД за възстановяване на този ТЕЛКов служител?
Продължавам да си мисля: Удържания през м.01,19 декемврийски ДОД от 2018 ще възстановя до 31,01,2020 на лицето. А живот и здраве един ден като изтече ТЕЛК ще имам обратната процедура с ДОД от последния ТЕЛКов месец - т.е. ще довнасям.
Сега се замислих. Имам работник с решение ТЕЛК от м.01,2019. Но през м.01,19 е изплатена заплатата от м.12,2018 и съответно е внесен удържания ДОД. Други вноски за ДОД за този работник нямам през 2019. Сега при изравняванет излиза, че трябва да му го възстановя или бъркам?
Да попитам, имате ли проблем с входа?