По принцип гледайте да издавате протооли в рамките на едно тримесечие, защото така се засича VIESа :smile1:
Съгласна съм.Но ето последния случай от днес.Фактурата са я издали с дата 24.06. / що тогава - само те си знаят/.Стоката тръгва към нас утре 03.07. Как да издам Протокол по чл.117 в рамките на тримесечието?
Добре де, касовият бон и сторно-бележката се издават само при плащане в брой, и отразяват наличността в "чекмеджето" на КА. Като му връщате парите по банка какво ще сторнирате касово?
Така е, нищо  :blush:
А в обратния случай? Фактурата съм издала в брой. Сега връща стока, пускам кредитно и му връщам парите по банка. Така може ли? Без сторно бележка?
Много благодаря и на двете ви!
Да, инцидентна продажба е, и не, не е част от независима икономическа дейност на ФЛ.
Благодаря ти, Маграт, че ми пишеш. И ако реши да го продаде , И тогава ли ще трябва  да пуска фактура с ДДС?  :blink:
А какво общо има ЕТ-то?
Амиииии.... чета тук, особено последните няколко коментари, че са по-нови
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,2638.20.html
Собственик на лекотоварен автомобил (ЛТА), който ЛТА е и СИО,  е управител в ЕООД, но има и неработещо ЕТ, за което продължава да подава нулеви СД по ДДС. Решава, че ще ползва автомобила в ЕООДто. Не мога да преценя какво да избере продажба или наем? Освен всичко, притеснява ме и ЕТ-то му, което е рег. по ДДС. Дано някой се отзове. Благодаря!
Благодаря! Подадох, ама нали е 28.02 - не разбрах ще има ли нова версия, ... както и да е .... Ще се чуе  :blush:
Добре, че ме провокирахте да си погледна ДС-то от вчера. Техническа грешка съм допуснала в основното труд.възнаграждение. Смешно малко число съм посочила. Има ли смисъл сега да подам Корекция, или все тая?
Аз пуснах с версия 2.5 вчера за едно ДС,че  от 01.03.19 да влиза в сила и всичко е ОК
Не е до уиндоса. Аз също съм със 7 и няма проблем.
С Д88 декларирам увеличение на авансовите вноски. Няма да се внася. Направо годишния данък до 31.03.2019.Други задължения от този вид нямам. При последващо подаване на СД по ДДС, Д1,Д6 и съответно внасяне на последните , ще бъде ли погасено с тях увеличението от Д88? Благодаря! 
Има ли нещо, което трябва да е различно при този ВОП, след като се оказва,че стоката, която ще купуваме от наш / регулярен/ немски доставчик, този път е на склад в Полша / а не в Германия, както досега/  и транспортът започва от Полша за България?
Благодаря предварително.
Разбрахме се с фирмата, която обслужва касовия ни апарат, че прекратяваме договора. Няма да бракуваме к.апарат. Продължавам да пускам нулеви месечни отчети, нали?
Мнооого благодаря и на двете ви!!!!
Нали работи само ЕООД-то. Какъв ГФО, хонорар, НСИ?
Така е, ама в първите 2 месеца на 2017 имаше и някоя друга фактура, отделно има и неизплатен кредит на ЕТ/ съответно незакрита РС/, по който си текат и лихви, и такси обслужване кредит и застр.вноски по кредит
Какво подаваш на ЕТ-то?
Ами на първо време се сещам за Д73, за изплатения хонорар през 2018 за изготвения гфо2017
Чудя се какъв ПИК ми е необходим? Собственик на ЕТ и ЕООД работи втора година само през ЕООД. Досега поддържах два отделни КЕП-а : на ЕТ и на ЕООД. Гледам, че с ПИК може да подавам всичко без ДДС / нулеви, там сигурно ще трябва да упълномощя ЕООД-то/. Но не мога да се ориентирам какъв да е ПИК-а - на ф.л. или на ЕТ , за да мога всичко да пускам... или пък 2 отделни ще ми трябват ?  :blink: