Заличаващата с код К, нали?
И, да , изчакайте да махнат задължението към УПФ и тогава редовна с верните.
Ох, много ти благодаря, но този текст за прекъсване на дейността ме Ошашка. Защото всъщност се прекъсва само осигуряването от едното място и се продължава на другото, ама явно това е начина да се заяви в ОКД5 тази ситуация....
Здравейте, от м.03,2017 СОЛ започва да се осигурява през ЕООД-то си/ има и договор за ЛТ/. ЕТ-то е със затихващи функции, но до края на годината издава и получава фактури и реализира обл.доход. Гледам сега Т1 и Т2  и 2-те ОКД5, които е подало във връзка с промяната на осигуряването/по ЕГН  чрез 2-та булстата/. В ОКД5 чрез булстата на ЕТ пише: прекъсвам дейността от......, а в другата ОКД5: започвам от..... Доходите на този СОЛ са само от ЕТ и личния труд в ЕООД. Мислех си, че в Т1 и Т2 ги събирам и деля на 12 месежа , но нещо взе да ми става несигурно?

Не става на мига.  :smile1:
[/quote]
Нали  :good:
Ама  как бързо става да се издъня, а  :blush: 
Подадох редовна с нули и излезе обработката, че е приета. За съжаление обаче в Справката за задълженията си стоят стойностите от предишното ми безумие. Ще чакам да видя дали утре ще коригират.... :blush:
Много благодаря и на двете, отивам.
Аз обаче не виждам код за заличаване само 0-редовна  и К -корекция, или не е така?
Благодаря, отивам да пробвам.
Току що подадох годишна Д6 на СОЛ и видях, че съм разменила местата на вноските за ДЗПО и ЗО. Как да коригирам като едното е в намаление, а другото в увеличение?
Моля за помощ.
Ами аз на първо четене също реших, че трябва да го чекна този пусти втори ред, но почна да ме пита дали съм сигурна и аз взех да размислям , та така :blush:
Дали пък не съм задала неясно въпроса. Не може да няма и други фирми, които да са започнали дейност през 2017.......
е учредено 2015, а не 2016, но за 2016 е подало нулева ГДД92, при условие, че избира облагане по реда на ЗКПО? Прочетох указанията и останах с усещането, че не трябва да чеква, но нещо не съм сигурна. :blush:
Да пиша, защото може и на някой друг заплес /в което обаче много се съмнявам :blush:/ да се случи.Коригирах така както ме посъветва марпан и всичко вече е наред при проверка в сайта на нап.
Слънчев ден на всички желая!
Благодаря, marpan!
Чудя се в коригиращата д6, като ще е само една колона , да я подам в първата , или да оставя първата празна, а да попълня вярна втората? Ох,... :blush:
Здравейте, откривам техн.грешка в Д6 , подадена вчера само за данъка в т.16.Трябва да го намаля. Разбирам, че имам още време за корекция/това е удържания д/к за заплатите от м.10, изплатени вчера/. В новата коригираща Д6 подавам и 2-те колони с верните данни, или само с тази, касаеща грешния данък? Благодаря.
Няма причина да не може да издадете фактура, но според мен е коректно тя да се основава на записаното в съответен договор за прехвърляне на търговската марка (договор за франчайз).
Много ви благодаря! И да , договорът е готов , само чака да се измъдри цената  :blink:
Защото са свързани лица...., а според собственикът нищо не се променя..просто бавно и полека започва да продава от ЕООД-то същите стоки с ъс същата марка  :smile1:
Собственик на ЕТ и ЕООД има регистрир.търг.марка на ЕТ-то и иска да я прехвърли на ЕООД-то.За Патентното съм наясно. Ивтересува ме може ли с ф-ра от едната фирма на другата на една минимална цена? Марката не е заприхождавана като НДА ( вътрешно създадена преди 11 години). Регистрирана в Патентноно. :blush: