Благодаря за отговора, помогнахте ми!
мМоля за малко помощ! фирма регистрирана по ддс , закупува бетон помпа от Германия ,като  фирмата също е също регистрирана по ддс! Та въпросът ми е ние начисляваме ли 20 % ддс и съответно влиза ли и в двата дневника или само в дневника за продажби?
да, разбрах! Благодаря много за помоща:))
ако правилно съм разбрала сега попълвам само колона 60, изчаквам да мине тримесечната процедура и ако евентуално имам за въстановяване тогава попълвам и колона 80 ,заедно с приложение 6! Така ли е?
Ще помоля за малко помощ ,за първи път ми се налага да правя ддс , което излиза на възстановяване, въпросът ми е попълвам колона 60 и колона 80 със сумата за възстановяване, но  трябва ли да се приложи и приложение 6?
Фирма с предмет на дйност -изкупуване на отпадъци и пластмасови изделия, кой от следните кодове е подходящ?

3811 - Събиране на неопасни отпадъци
3812 - Събиране на опасни отпадъци
3821 - Обработване и обезвреждане на неопасни отпадъци
3822 - Обработване и обезвреждане на опасни отпадъци
3831 - Разкомплектоване на отпадъци
3832 - Рециклиране на сортирани отпадъци
3900 - Възстановяване и други услуги по управление на отпадъци
4677 - Търговия на едро с отпадъци и скрап
Сол ,което получава доходи от наем и в същото време е безработно лице,което обаче не си е внасяло ЗОВ за годината, приспадам ли ги в ГДД чл50 в приложение 4 на ред 7?
Благодаря за отговорите!
Здравейте интересуваме правилно ли е КИД за автомивка 45,20? и съответно за работник,който ще извършва почистване на автомобилите кода 91220001 ли е? Благодаря предварително!
т е във самата декларация да посоча отметката ,че е и СОЛ освен всичко останало?
Имам следния казус! Лице, което работи на трудов договор на 8часа, в същото време е СОЛ в ЕООД и е съдружник в ООД /във въпросното ООД през ноември 2015 продава дяловете си на другия съдружник / , при тази ситуация подава ГДД 50, като попълва приложение 1 за тр договор , приложение 5 за продажбата на дялове, а трябва ли да попълва и  таблица 1 и 2 относно осигуряването му като СОЛ?
Благодаря ти, Елена! А къде мога да прочета повече за назначаването на управител?
т.е трябвало е от самото начало ли? По принцип има забавяне на изплащането , възможно ли е това да е причината?
Извинявам се, сега влизам във форума! Благодаря за отговора ви за приложението!
Ами да ЕООД ще извършва дейност, но управител не се ли назначава след 410 ден?
ЗДравейте! Някой може ли да ме насочи, кое точно приложение трябва да се попълни / приложение 10 или 11/?  Имам майка, която е собственик на ЕООД и се осигурява като СОЛ, сега и изтича третия болничен и трябва да се подаде за остътъка до 410 ден!
ЗДравейте ! ЕООД регистрирано по ддс, закупува преди две години лек автомобил от физ лице , не е начислено ддс и съответно не е ползван дан кредит!  Въпросът ми -сега фирмата продава този автомобил на физ лице, следва ли да се издаде фактура и да се начисли ддс?
Здравейте!
Моля за Вашето мнение относно приспадане на данъчна загуба през 2015г.
Ето и примера:
 -2013 загуба 1800 лв
 -2014 печалба 750 лв
 -2015 печалба 550 лв
Ще приложа справка/ дали е правилно попълнена/? След всичките приспадания фирмата все ще има остатък от загубата за приспадане, интересуваме в ГДД 92 за 2014 г, след преобразуването и  формирането на  данъчната печалба от 750 лв ,какво попълваме оттам нататък ? В шфър код 8120 какво се попълва.
ами това всъщност е лек автомобил, който е закупен през август месец 2015г и оттогава не се използва / няма нито фактури за гориво ,нищо/!