отново съм на линия ,защото поех ангажимент да споделям какво се случва с моята регистрация!
заявката ,за която писах в предния пост ,написах директно в ел.поща , и за по-сигурно като я написах на фирмена бланка с подпис и печат ,скенирана и прикачена в писмото.
След два часа получих съобщение ,че грешният профил е изтрит ! Пробвах в сайта на АМ чрез хрома и вече без проблем минах към следващата стъпка 3!
За моя по- голяма сигурност обаче следващите стъпки и упълномощавания ще направя съвместно с компетентно лице! Има светлина!!!!!!!!!
Добро утро колеги,
ето това получих днес като отговор от АМ !  Това искане / бланка/ в техния саит ли да го тьрся ? Да бяха сложили линк ако е от сайта им,ама не!
Вие как го разбирате?
Бланка или от мен написано искане с данните описани в отговора им?

Здравейте,
Моля попълнете бланката с исканата информация за да можем да я придвижим
 към колегите от ниво 2.
Искане за изтриване да съдържа следните данни:
1.       Потребителско име (например sivanov):
 2.       Собствено, бащино и фамилно име на потребител:
3.       ЕГН на потребителя:
4.       Име на Икономически оператор, който е регистриран от този юзер по
 погрешка (този ИО не трябва да има друг регистратор, друг собственик
 регистрация, други суперпотребители, други служители, назначени профили,
направени делегации).
5.       Идентификатор на ИО (например 130691973):
 6.       Тип на идентификатор на ИО (например ЕИК) (може да е Булстат, ЕГН,
ЛНЧ, Друг):
7.       ЕОРИ (ако има):
8.       АН (ако има):
Здравейте! Все още не са ми отговорили за съжаление. И няма как да продължа и от друг компютър, защото пак ме препраща към стария профил :( При първи новини ще пиша! Успех на вас и ако имате напредък, моля Ви също да споделите!
Благодаря ,Мани!
И при мен е така! Чакам отговор на е мейла!  Ето къде съм писала: до: ServiceDesk@customs.bg
 дата: 17 януари 2018 г., 16:13 ч.
тема: проблем в Е регистрация -създадени два профила

Ако разбера нещо или имам отговор и аз ще пиша непременно!
От миналия ден звъня наред на всички телефони на Агенция Митници, с молба вътрешно да ме прехвърлят на някой от отдела ,но още не съм попаднала на такъв! Не помня вече ,но някой от тях ми каза ,че в гр София в централата правили регистрация и на място! Вие да сте чували такова нещо?
Ако е така ,аз съм от Пловдив и ако се наложи ще отида до София другата седмица!
Здравейте!
Стигнах до стъпка две, но направих една грешка, понеже правя регистрацията с електронен подпис на упълномощено лице, а не бях прочел, че трябва да съвпадат данните от профила и КЕ. Направих един профил с имената и ЕГН на управителя на самото дружество. Опитах се да мина на втора стъпка и ми даде грешка, че данните не съвпадат. Тогава направих втори профил с идентични данни на акауна и КЕП. Но като мина вече на втора стъпка по подразбиране ме пренасочва към първия профил и грешката си остава :( Иначе рестартирах 100 пъти браузер, компютър, изтрих историята, но натисна ли втора стъпка пак същото. Цял следобед звъня на телефона за контакти, но всички оператори са заети и няма свързване ... Не зная дали ме разбрахте какви съм ги сътворил :(

Оле, направо се побърках вече няколко дни! И при ме е така ,две регистрации ,като от тях втората вярна! И при мен се преплитат и даже не мога да мина на стъпка 2  Дава ми липсва индефикация! Много ще съм благодарна ,ако споделите отново какво се случва с вас!
Здравейте  колеги, опитвам се да подам СД   за ноември ,
Генерирам три пъти файловете  за предаване към НАП ,както винаги съм го правила досега ,а ми отчита фатални грешки нарушена поредност в двата дневника.
Програмният продукт за проверка на дневници и декларация, с който си проверявам файловете преди да ги подам е версия 6.01  от 2017 г.
Реших да влезна в сайта на НАП за да актуализирам евентуално версията си  ,ама ней се!
Излиза съобщение за грешка и единствено ме пуща в ел услуги .
реших да продължа и да проверя коректността на данните  направо в прозореца за подаване . И тук се яви пречка.  Има ли нови изисквания за формат и начин на генериране на данните ,така че да мога да ги подам? Моля за помощ !
благодаря, ще погледна!
Здравейте уважаеми ,
подадох  през м май данните за скл стари  ТД с новото изменение , срока за което е октомври 2017 . В програмата при мен като генерирам данните във файл за НАП  се включват всичките и нови и стари. Новият е от 04.2017  който си е от новата версия на програмата.Както е видно долу точно той ми излиза като грешка .
Та въпроса ми е
 следва ли да подавам наново!  ето това е съобщението!

За приети и отхвърлени уведомления по чл. 62, ал. 5 от Кодекса на труда
 с входящ № 16388173073504 / 19.05.2017

От --------------------------------


Представената информация е за:
Общ брой подадени уведомления по чл. 62, ал. 5:  3
1. Брой уведомления (записи)-редовни : 2
2. Брой уведомления (записи)-корекции : 0
3. Брой уведомления (записи)-заличаване : 0
4. Брой грешни уведомления : 1
5. Брой заверени уведомления приложение № 5 : 0 за 0 брой лица.
6. Брой грешни уведомления по приложение № 5 : 0 за 0 брой лица.

Брой заверени уведомления по чл. 62, ал. 5: 2
тук са описани имената на лицата с прието уведомление за старите ТД
Брой грешно уведомление е точно тава за новият ТД от 04.2017
Добро утро и успешна седмица!
Мога ли да изчистя касовата наличност на ЕТ като съставя СС 493/501 и 122/493,като с-ка 493 при мен е с-ка на собственика.През 2017 фирмата не осъществява дейност,но към 31.12.2016 има салдо по с-ка 501-каса в лева.

И при мен е   ЕТ с касова наличност към 31.12.2016.Голямата касова наличност е акумулирана през годините ,тъй като суми по сметка 501 не са  прехвърляни до сега в сметка на собственика / при мен 107 /. При проверки и одитори  до сега ,като видят ,че кредитното салдо на 107 е  по-голямо от дт на 501  сме нямали проблем. Вчера си видях писмото и оттогава мисля по въпроса и какво да мисля ,няма друг  разумен варианта  ,освен като колегата да прехвърля  неналичните суми в сметка на собственика и да оставя  наличната каса към  текуща дата . И ако това е варианта трябва ли да подавам корегираща ГДД ?
Тази операция  не е скрито разпределение на печалба ,защото е  ЕТ  и  тези суми са  с вече платен данъка. Голяма каша ,всички под един знаменател и ЕТ и ЕООД И ООД тата!
Днес получих това писмо то НАП /infocentert@nra.bg/  ,относно поучване - анкета!


Уважаеми данъкоплатци,
Каним Ви да участвате в кратък въпросник, администриран от НАП в сътрудничество с изследователи от Швейцарския федерален технологичен институт (ETH Zurich) и Центъра за европейски икономически изследвания.

Проучването ще Ви отнеме не повече от 10 минути. Ще Ви бъдат зададени няколко въпроса относно Вашето мнение за данъчното облагане в Република България.

Националната агенция за приходите си сътрудничи с научни изследователи с оглед подобряване на данъчната система в България.  Целта на въпросника е придобиване на информация относно нагласите, свързани с данъчното облагане в България, сред българските дружества.

Отговорите, които ще предоставите при попълване на въпросника ще бъдат напълно анонимни.  Никой  никога няма да разкрие самоличността Ви, нито идентичността на Вашето дружество, както и никой няма да може да свърже Вашите отговори в проучването с данните на Вашето дружество.   

С цел да гарантира Вашата анонимност, НАП, с настоящата покана, Ви изпраща линк към онлайн въпросника.  Съдействащите изследователи не познават нито електронните адреси, нито идентичността на което и да било дружество, поканено да участва в проучването. От друга страна, изследователите извършват администрирането на самия въпросник, като отговорите, дадени от дружествата във въпросника са видими само по анонимен начин за изследователите. 

Линкът, поместен по-долу, ще Ви пренасочи към онлайн проучване, до което НАП няма достъп.  В проучването няма въпроси относно самоличността Ви.  Това означава, че НАП не разполага с достъп до самото проучване и предоставените в него отговори, както и че изследователите нямат достъп до личните данни и електронните адреси на дружествата.  Това гарантира спазване на абсолютна поверителност, както и че никой не би могъл никога да проследи Вашите отговори.

Данните, получени от Вашите отговори ще бъдат използвани единствено за изследователски цели. 

Предварително благодарим за попълването на следния въпросник:

С уважение,

Александър Георгиев – заместник изпълнителен директор на НАП

 Благодаря за отговорите!
най-добре май да си сключи трудов договор!
За да има право да заверява ГФО с кой код на професията трябва да е   назначено лицето?
или  избира някой от тези и трябва да се включи в длъжностната характеристика?
група 2 -    24116004   счетоводител
група 3 -    33133001   оперативен счетоводител
гпупа 4 -    43112004   отчетник счетоводство
 
Може ли съпругата на ЕТ ,която отговаря на изискванията  да завери ГФО, но  няма трудови взаимоотношения с ЕТ.







С
веднага влезнах в страницата на Нап ,но не открих такъв документ известие!
Ако наистина има промени трябва да ги има в страницата им!
Изтрих го!
ето това писмо получих днес по ел.поща с прикачен Зип файл - известие!
Относно - Уведомление относно промени в регламента за подаване на декларации към НАП
ел адреса - a_ohba@wtnbe-te.co.jp

Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) съобщава за промени в регламента на отчетните периоди за подаване на декларации в НАП.
Задължително е запознаването с новите регламенти за спазване на ЗДДС, ЗКПО, ДОПК.
Санкциите в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, са в размер от 500 до 3000 лв.
При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.
Внимание!
Всички подробности за новите регламенти и срокове ще намерите в прикачения файл.
Национална агенция за приходите.

Имам съмнение ,че е вирус!!!!!!!!
Обадих се в НАП . Казаха да подам още веднъж и двете декларации с код корекция. Дати, суми и по двете непроменени!
Подадох, приеха ги,,проверих и вече в осигурителната сметка стои като задължение само днешното подаване на редовните данни от сутринта.
С подаването на корегиращите са изчистили подаването ми от 21.02.2017
Това е!
Още веднъж благодаря за помощта ви!
Хубава събота и неделя на всички!
благодаря за отговора!
излиза ,че и за двете декларации ще подавам същите суми ,само ,че с код корекция!
е, такава тъпотия не бях правила!
На 21 02.2017  и днес подадох едни и същи редовни данни за Д1 и Д6!
Резултата вече е налице- приети са и стоят като задължение!
четох наредбата и форумите, мнения и случаи различни!
Моля, за мнение дали правилно съм разбрала!
Д1 - подавам същата ,само сменям в т.1 вместо "0" става  "1"
Д6 - код корекция ,като внимавам за датите да са същите ,обаче не ми е ясно с какви суми? - Същите суми /защото и на двете са вярни/
Моля за помощ! Благодаря!
Благодаря, направих бърз прочит на чл 27 от ЗДДФЛ.
Ако ЕТ се е възползвал от възможността и е заприходил ДМА, закупени като ФЛ в балнса на ЕТ, 
При него е  обратно.
Автомобила е закупен на името на ЕТ.
Собственикът е ЕТ. Прави опити да продаде автомобила от ЕТ на себе си като ФЛ за да си го кара спокойно  ,но адвоката е казал ,че ЕТ и ФЛ е едно също и сам на себе си не може да продаде! Голяма гадост!
благодаря,че ми обърнахте внимание !
Здравейте ,
изплатена ни е щета от застраховател по застраховка Гражд отговорност.
Фирмата е регистрирана по ДДС .
Автомобилът е закупен 2009 ,ползван данъчен кредит.  Напълно амортизиран е .
От миналата година се ползва само за лични цели .
 Управителя си го зарежда и обслужва с лични средства.
Как следва да осчетоводим изплатената сума. Нямаме  фактура от ремонта.