Новосъздадена фирма започва дейност , назначава хора на тр. договор включително и управител, но собственикът е осигурен другаде на максимума . Според мен не трябва да подава декл. за започване на дейност т.е осигурителната. Права ли съм?
Може да ги продадете за 100 лв. С ДДС начислено разбира се за стойността , на която ги продавате.
Директно в 601, а понякога в транспорта има резервни части са повече от 700 лв , те също са материален разход.
Предварително се извинявам за некомпетентността.Трябва ли на самоосигуряващо се лице в болнични /но без да му се изплащат, защото не е осигурен за такива/ да се внасят осигуровки?
Ще декларирам доход от студенстка бригада в САЩ. Дължа ли ЗОВ?
След като не сте подписали ДС оставате на старата заплата, а онази сума в щатното разписание може да си стои.В случай например,че не сте вие на тази длъжност тази заплата ще се отнася за този, която заеме длъжността.
Абсолютно недостатъчна информация давате.
Отговора ще търсите от тези, които изплащат РЗ, явно има някаква грешка
ДДС ще се начисли в митническата декларация. За осчетоводяването ще гледате нея и инвойса.
Много благодаря за отговорите
И този разход е за ДМА. В този случай ГДД е празна .Така ли трябва да се подаде?Ако останат фактурите за следващата година грешно ли ще е?
Защо ще я преобразуваш. Тя е начислена т.е разход е
ЕТ регистрирано през м.12 2012 закупува 1 бр машина в края на декември. Няма дейност и приходи фактически пред 2012 г и мисля че не трябва да подава ГДД. Права ли съм?
И аз така си помислих, лошото е ,че пак ще гадаем
В новата декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице /публикувана на страницата на НАП/липсва текст , че пенсионерът не желае да се осигурява. Какво  означава това ?
Новосъздадено ЕТ НА 28.12.2012г си купува машините, с които ще работи. Правилно ли е да подаде декларация за започване на дейност като самоосигуряващо се лице към.01.01.2013 г или трябва към 28.12.2012 г