Извинявай се за тъпия въпрос, но искам да съм спокойна, относно периода за приспадане на ДДС:
М. 11 излизам на възстановяване
М. 12 целият данък е приспаднат, и излизаме на внасяне, с което процедурата е приключила.
М. 01 отново съм на възстановяване, и започва нова процедура?
Здравейте, въпросът ми е ако сте избрали да работите със СУПТО, срока за декларирането му пред НАП 28.02.2021 год. ли е или 30.04.2021 год? Последната промяна в наредбата е от 30,07.2021 год. и там срока е 30.04.2021 год. От софтуерната фирма са ни изпратили писмо със срок 28.02. Никъде не откривам нормативно това?
Здравейте, имам подаден болничен на служител преди известно време. Оказва се, че сметката която лицето е декларирало е закрита, и от НОИ изпращат събощение за некоректна сметка. Сега трябва да декларирам новата банкова сметка, по вече подадение болничен. Чудя се, кой вариант е правилен:
1. подавам Приложение 9, с код корекция и с попълнен раздел I за деклариране на обстоятелствата с попълнени данни за болничния и   посочвам новата сметка.
2. или Приложение 9, с код представяне и попълнен раздел II удостоверявам следните промени.
Ако имате Java 64-битова, я деинсталирайте, после изтеглете и инсталирайте Java 32-битова. Споделям информация от С.Тодоров от публикацията му в една от счетоводните групи.
Много благодаря за помощта, сега стана.  :smile1:
Оф, чудо. Знам, рестартирам вече n на брой пъти. Благодаря на всички за съветите.
Деинсталирах biss. Като влезна да подавам декларацията не ми стартира StampIT  автоматично, сваля се и аз го стартирам. След което ми излиза съобщение с какво да го отворя, избирам Java (TM) Web Launcher и компонента ми зарежда. Показва се екрана за избор на файловете и отново едно голямо нищо. Такова нещо не ми се беше случвало :blink:
От лентата долу на екрана дадох изход на biss и съответно пак пробвах. Не става и не става.
Здравейте, използвам темата тъй като имам същия проблем. Не ми е активен бутона за избор на файл за подаване на ДДС. Екранът ми беше зумнат, намалих, влизах, излизах. Няма и няма. Не мога да избера файловете. Моля ако някой е имал подобен проблем, да помогне.
Използвам темата да задам въпроса си. Дружество, което  през годината няма никаква дейност - няма приходи от продажби, и изобщо каквито и да е било приходи, но има брак на хранителни стоки, с изтекъл срок на годност. Би ли следвало да се третира като дружество без дейност и да подаде само декларация за неактивност, изхождайки от определението в закона за счетоводство.
За ЕООД е ясно, а за ООД  с двама собственици физически лица, които са вписани в партидата на дружеството в търговския регистър, логично ни би трябвало да се подава нищо, или? Какво ви е мнението?
За сега нищо няма да предприемаме, ако получи нещо официално ще мислим какво ще правим. Благодаря за включването.
Мда, относно обаждането и на мен ми е странна ситуацията. Т.к. човекът не е много наясно, целият разговор също е странен, леко съмнителен и е преминал като разпит. Но знам ли, НАП може вече и по телефона да са обаждат?
 И това е така, но щом са му се обадили, както казвате имат основание. По скоро въпросът ми е може ли да се направи нещо в посока деклариране за 2017 год., защото според мен не може да се подава коригираща декларация.
Да, именно че срокът е за подаване на коригираща, не за основна.
Здравейте, използвам темата да задам своя въпрос. Имам подобен проблем, мой познат  е получил обаждане по телефона от НАП, при което любезно са го уведомили, че ако е пращал пратки по Еконт с наложен платеж следва да подаде декларация. Той не е разбрал дали се иска от него да подаде за 2017 год или му напомнят да не забрави да подаде такава декларация за 2018 год в срок до 30.04.2019 год. Съответно след справка от Еконт за 2017 год. се вижда сумата, но проблемът е че той няма подадена ГДД по чл. 50 за 2017 год.. И тъй като срокът за подаване на коригираща такава обаче е до 30.09.2018 год. , не знам какво да го посъветвам. Така излиза в нарушение, че не е подал основна в срок до 30.04.2018 год.
Благодаря  :smile1: Не бях правила подобно нещо, досега но уви случва се.
Здравейте, използвам темата  за да задам въпроса си, който е сходен със заглавието. По погрешка подадох два пъти декларация 1 на самоосигуряващо се лица за м. 05.2018 год. Веднъж в срока до 25.06 и днес вместо за м. 06 съм качила файловете за м. 05.2018 год. И сега се чудя как да премахна втората декларация, дали ще стане със подаване на една заличаваща или следва да подам една коригираща.
Благодаря за отговора.  :smile1: Притеснява ме само, при някаква бъдеща проверка, да не се заядат за въпросната липсваща декларация.