Много Ви благодаря ,както винаги бързи и точни  :smile1:
Здравейте ,за здравни осигуровки на студент над 26 години през тази година вноската остава 16,80 на месец ,нали ?
Трябва ли да се подава декл.7 ,като вече веднъж е подадена ?
Благодаря  :)
Благодаря,  и на мен ми се струва , че беше чисто "буквоядство" ,но ...
ТД , ще си остане както е -   всеки месец -   , защото има фиксирана дата във ВПРЗ.
Няма да променям нищо. :smile1:

Здравейте, при проверка от ИТ имам предписание ,относно периодичността на изплащане на трудовото възнаграждение / КТ чл.66 ал.1/ - аз съм определила -всеки месец- но трябвало да фиксирам дата ,дали това е така ?
И ако променя в договора,   да добавя и дата за изплащане на заплатата ,дали трябва да подам уведомление до НАП ?
 :blink:
Здравейте, 
задължително ли е да се начисляват класове на работещ по втори трудов договор до 40 часа месечно?
Много благодаря и аз клоня натам  :smile1:
Като за пред ИТ дали да не фиксирам дни в ТД ?
За графика трябва или да искам графика по осн. договор и да направя наш график или да го направя пак "найзуст " без оглед на графика при осн. работодател  :blink:
про форма :)

Здравейте,
имам работник на втори трудов договор до 40 часа месечно - чл. 114 от КТ -
1. Трябва ли да правя график за работнато време -  като имате впредвид ,че при първият работодател работи на смени и аз не мога да изисквам графика на този работадател за да съобразя времето и направя моят график ?
2. При мен трябва ли да има трудова книжка ?
Благодаря  :)
Здравейте , трябва да коригирам декл.6 за 2010 г -   това   ли  е последната година с начисляване на ГВРС  - 0,1 % ? След това не се начислява ,нали ? :)
Здравейте, имам рабоник на втори тр. договор при мен ,на когото в последните 5 години в няколко месеца имам надвнесени осигуровки по ДОО , ЗО и ТЗПБ . Направихме ревизия и всичко по предписанията е коригирано и прието от НАП. Останаха да се възстановят сумите от надвнасянето . Как се процедира ? 
Искане за възстановяване + платежни за внесени / надвнесените/ осигуровки + ревизионен акт ?
Моля за помощ  :)
Здравейте, ЕТ - собственик  имам ипотечен кредит от банка за жилище като физическо лице , не като фирма - не трябва да се декларира , нали ?  :blink:
Как да попълня декл. 1 в следният случай ? :
За м. 07 .2014г. - при вторият работодател - код 11 , щат 115.00 лв,
5 раб. дни  до 40 часа, при основният работодател за този месец са имали доплащане и ние/ втори работодател/ трябва да внесем осигуровки не върху115лв , а в/у 5,40 лв../за да не надвиши мах. осиг. доход /
Как да попълня декл.1 ?
код 11
графа   16 :    10588
графа   16.1 :    ?
графа  16.4 :   ?
графа  21:       5.40
графа  34 :    115.00
 :blink:
До  40 часа месечно - за 2014 г - код 11 . 
Код 21 не е ли само когато аз не внасям въобще осигуровки ,поради надвишен мах. осиг. доход .  Въпроса ме и когато трябва да внеса осиг. в/у по- малка сума от заплатата ? :blink:
Здравейте,  подскажете ми - работник на втори трудов договор - код осигурен 11 за 2014 г. За м. ноември има доплащане при основният работодател и за да не надвиши мах. осигурителен праг ,аз трябва да го осигуря не в/у щата ,  а в/у остатъка до мах. осиг. праг . Попълних декл.1  с код осигурен 11 и остатъка на сумата и -  декл.  НЕ е приета с основание - не може осиг. сума да е по-малка от мин. осиг. доход . Какво да направя ?
Благодаря
Здравейте, имам работник на втори трудов договор,  който до сега беше вид осигурен - 11 , сега е  - 04 . Трябва ли да се подава декларация или това не е промяна в обстоятелствата и само уведомление.
Благодаря
 :smile1: Благодаря Ви  , винаги информирани и бързи .:)