:hi:
Не е необходимо.За месеците,за които и липсва осигуряване се взима минималната работна заплата.
Едва ли това ще е толкова голямо прегрешение........ :smile1:
:thumbup:
Да може,но бабата трябва да е осигурена за всички осигурителни случаи
 :hi:
Да има право на болничен след датата  на прекратяване-полагат му се 30 календарни дни
До 1 януари 2003 г. трудовият стаж и осигурителният  стаж се считат за равни при 4 часов работен ден.След 1 януари 2003г вече има значение на колко часа е работил служителят
 :hi:  Ако МОД  за длъжността при 8 часов работен ден е 564 лв . то при 4 часов ще бъде 282 лв.. В този случаи лицето ще бъде осигурявано на 510,27 лв.
 :hi:
Не се пише в заповедта,т.к означава,че ще бъде изплатено,а не е сигурно дали ще е така.
Трябва да има забележка дали осигурителния стаж е или не е равен на трудовия- изглежда по- прегледно.Това,че не се изисква от НПОС не прави вписването на забележката забранено.
За да се отговори на въпроса Ви дайте инфо в резултат на корекцията как се променят сумите в обр.6 - в посока увеличение , намаление или и двете ?
Да,подозирах,че трябва да има работен ден,ама колко...Да речем ,че я назнача на 07.10. и следващият понеделник подаваме документи за отпуск по майчинство-така става ли?
Да  няма проблем
 :hi:
Хубаво е да има поне  един  работен ден във фирмата
Не няма право на това обзещетение -4 -те брутни заплати компенсират всички искания на лицето
 :hi:
Имате възможност да прехвърлите майчинството на първото дете да го получава баба,дядо или бащата.Човека,който ще получава майчинството трябва да е на трудов договор.Подават се същите документи като за майката.
Ако в следващия период издадем фактура за същата доставка, тази фактура ще е погрешно съставена, защото няма да има данъчно събитие.

Защо да е погрешно съставена - във фактурата не случайно се посочва дата на фактурата и дата на данъчното събитие и законът допуска издаването на тази ф-ра през септември като е спазен 5 дневния срок.