ДУК може ли да бъде за един ден в месеца или трудовия до 40 часа, при назначаване на  прокуист,
Варянтите магазина да работи ще е назначи продавач на 4 или 8 часа, и двамата да бъдат управители, като след като изтекът 2 години се прекъсва неговото и продължава тя или.........?
Сещам се за подаврянт на третия татко й се назначава за управител за двете години, а тя само съдружник, после си разменят ролите, но това е свързано с повече разходи и в такъв случай по нейното подадено окд-5 за започване на дейнстта, трябва ли да се правят промени , тъй като там е подадено, като : упражнявам дейност като едноличен собсвеник на капитала на "А" ЕООД
Здравейте, знам , че тази тема е дискутирана много пъти, но не намерих точен отговор на въпроса си.
ЕООД на управителката и собственичка на капитала, самоосигураваща и предстои да излезе в майчинство, но взависимост от разходите ще продалжи или да работи-магазинче за дрехи и ме пита за съвет, за мен това са варянтите, но моля за мнение и от вас:
 I. Затваря магазина- излиза в майнчиство и назначава прокурист след парвата година и после го отстранява или се враща на работа и взима 50% от майнчинството, не ОКД-5 за прекъсване на дейността.

II. Магазинчето продалжава да работи, назначава продавач на 4 или 8 часа, назначава прокурист, но може ли да го назначи на;
  1. трудов до 40 часа месечно или ДУК за 1 ден в месеца?
  2.при трудов трябва и договор със служба по тр.медецина?
 3. След втората година го заличава, но пак не подава окд-5 за прекъсване докато се върне на работа.

III. Магазинчето работи, татко й е пенсионер, назначава го за съдружник и управител и еоод става оод, от 45 ден преди раждането му се пска окд-5 за започване на осигуряването и ще внася само здравни, след втората година неговото осигуряване се прекъсва и продължава тя, притесняваме , че и двамата са управители заедо и пооделно, но тя няма да подписва нищо през дветв години и тук за нея не подаваме окд-5 за прекъсване на дейността?

според мен ако е възможно, за да не й се спре обещетението за майчинство, най-доър е третия варянт
какво може да направим сега?
Тази разлика от 21 000 лв. има ли давност?
Да имотът е ипотекиран.
Това е вторият търг и се е явил само един участник(купувач).
Може ли в 7 дневен срок да обжалваме?
Добре дошли са всички съвети!
Единствено жилище може ли да бъде взето?
взимат ти имота и далжиш пари не се знае до кога и дали ще можеш да ги връщаш, тогава какво следва?
да но да подпишем ли споразумение за тези пари, за тях има ли давност?
Здравейте, когато недвижим имот е даден за продан на ЧСИ, на търг той го продава за 45 000, данъчната оценка на имота е 120 000, кой плаща данък имот- купувача или продавача и в/у коя сума?
всички задължения на лицето към ЧСИ са на стойност 66 000, та тази разлика от 45 000 до 66 000, как ще бъде взета като се подпише споразумение или да не се подписва, а когато лицето има доходи, тогава да уържат от тях?
Моля ви споделете опит, че е много важно.
Какъв документ ви е издден от митницата?
много ви благодаря, пожелавам ви хубава вечер.
Другото, което се сетих, може ли фирмата в която работя, като счетоводител, да пусне фактура за счетоводно обслужване, примерно 20 лв, аз да подпиша отчета и собственичката на магазина да им върне данък печалбата, който ще се плати на тези 20лв.- 2 лв и да минем без усложненията на граждански договор (сметка за изплатени суми, служебна бележка, трябва да подам даначна декларация за физичеко лице, справка по чл.73, декларация по чл.55 за данъка, д1 за осигуровките)?
Благодаря на всички за съветите.
Няма как да сключим безвъзмеден договор, нали? Инакбез договор, какви  биха били глобите?
И аз подкрепям, този отговор.
Здравейте, не мога да си отговоря на един въпрос- водя счетводството на едно малко магазинче за бижута, собственика е моя приятелка, не получавам нищо по този повод, тъй като няма кой знае каква работа-един месечен отчета от касовия апарат и подадена Д1 за осигуровките, но идва годишното приключване, мога ли да подпиша ГФО, без да имаме сключен граждански договор, тъй като и това ще бъде безвъзмедно?
Има ли друг начин?
Благодаря ви за отговора, извинявам се, че сега го виждам, значи въпреки, че част от проходите са от договори сключени с др.болници за извършване на такива изследвания, а не само от здравната каса, не участават в оборота по ДДС,
Хубав ден.
Здравейте искам да споделя опит ако е възможно.
СМДЛ ( Лаборатория), извършва хистологични изследвания, приходите й са от Здравната каса и договори с други болници за извършване на такива изследвания         (хистологични), нали не натрупва оборот за регистарция по ДДС?
Благодаря предварително.
Благодаря ви искрено за съдействието!
  От това, което прочетох излиза точно това, от което се опасявах, че щом не фактурираш транспорт нямаш право на данъчен кредит, а досега от както е купена колата той е ползван и според мен е логично с тази кола извършваш облагаеми доставки, защо да нямаш право, ако е товарен автомобила или е под наем леката кола- може инак не, къде им е логиката на даначните незнам. И сега какво при една проверка глоба и ще ни карат да връшаме ДДС.