Благодаря ви, извинявам се първия си пост, в бързането съм спестила от информацията, значи протокол и да го включа и в двата дневника с 9% ДДС.
Във фактурата не са описали основанието за не начисляване на ддс Според мен това е услуга с място на изпълнение в България
Здравейте хотела е в тук България, Booking e с регистрация в Нидерландия. получаваме фактура за комисиионна с не начислено ддс?
Здравейте, хотел има договор с Booking, фактурата идва с не начислено ддс, ние трябва ли да си състави протокол по чл.117, да го включим в двата дневника, за да си самоначислим ДДС и с каква ставка 9 или 20 процента?
Благодаря предварително.
да й се водят и след две години брак.
Вие какво бихте ме посъветвали, че тя от мен очаква чудеса, май.
Така е прави сте, накрая аз ще съм виновна. Цялата работа , че собственичката затвори магазина, сега е в болничен и след 1 месец излиза в майчинство и тези джунджурии ги дава на една жена да ги продава, фактура нашата собственичка няма и не може да й издаде сега, защото е в болничен,  а пък др. си взимала от Илиенци фактури и няма проблем да ги продава, всичко това е с цел, че тази стока след 2 год. ще се окислили и няма да стават за продажба.
и ние имаме един лек автомобил, за който не е ползван дан.кредит, но за разходите за гориво и ремонт ползваме, тъй като с него се превозват стоки.
Той се използва основно в дейността, но понякога през събота и неделя управителя си го ползва и се чудя какво да направя, ако сега признаем лич.ползване, значи при проверка могат да кажат, че и преди това е ползван за лични нужду. И се чудя и аз един договор за наем, но какво ще означава това, че ще мога да си ползвам дан.кредит на фактурите за гориво от събота и неделя.

или една заповед, че автомобила не се ползва за лични нужди и фактурите за гориво от събота и неделя, хич няма да ги осчетоводявам.
в случая парите идват от собственика, така и с 1000 лв.по- малко ще финансира дейността.
но мога да го направя, нали? инак това салдо дето ще й остане е много. :wink1:
Здравейте!
Искам да попитам, ЕООД, магазин за чанти и бижута, спира дейност, но по фактури остават за 1000 лв. стоки на склад, фактурите са от фирми не рег.по ддс, та собственичката иска да махна някой фактурите все едно не ми ги била давала с цел салдото на стоките да остане за около 100 лв., но не знам колко е коректно това?
Благодаря ви!
Да първо през 601 и си ги признавам за разход, а ако не ги призная има ли последици?
Само да попитам и аз тези разходи са данъчно признати, т.е тези 110 лв за ргистарцията на фирмата се признават за разход в годината на регистрация на фирмата, така ли е осчетоводяването:
609/501
123/609
Разбрах грешката си, аз и януари 2015 го смятам пълен, а той всъшност е:
15*2/8=3,75 и  сумирано с останалите се получава 3 м. и 3 дни.
Хубав ден на всички.
20*2=40/8=5
защо ли се получават 3 дни?
и последно от 13,01,2015-28 или 29,01,2016 трудовия стаж е 3 месеца и 5 дни при 2 часов работен ден.
Хубава вечер.
в трудовата книжка в колона 4 слагам сумата на възнаграждението / 2 часа?
Примерно 500 лв./2 ч.
и няма проблем, че е неработен ден?
с дата 31.01.16, нали така?
Благодаря ви изкрено, добре, че ви има.