Няма ли право на избор пенсионерът за какво да се осигурява?
Здравейте!
Моля, кажете ми пенсионер на трудов договор задължително ли се осигурява за всички социални рискове или е възможно само здравно да бъде осигурен?
Благодаря.
Моля ви, ако някой работи с тази програма, не изкаже мнение. Търсих из нета, но не мога да изтегля демо-версия. Моля ви за помощ.
Благодаря предварително.
Работодателят иска да прекрати трудовия договор на работничка, която излезе в болнични поради бременност от 30.07.2013. Работничката е все още в срок на изпитване. Редно ли е да се прекрати договорът и?
 :thumbup: Благодаря много! Открих я!
А мога ли някъде в сайта да намеря бланка на декларацията, която би трябвало да се съхранява в досието на майката, с която тя декларира, че детето е живо и не е дадено за осиновяване? Има ли изобщо така бланка?
Благодаря Ви много.
Само още един въпрос: необходимо ли е да се попълни декларация, че детето не е дадено за осиновяване, че е живо и т.н., която да стои в досието на служителката? Къде да намеря такава бланка в случай, че е необходимо?
Акт за раждане на детето представя ли се?
И дали денят, в който е родено детето е първият, от който започва да тече отпускът?
Бихте ли ми казали какви документи трябва да се представят  в НОИ, за да получи служителка майчинство след 1-вата година до навършване на детето на 2 г.?
Благодаря Ви предварително.
Благодаря много!
Моля, който може да ми помогне, нека ми отговори на въпросът: има ли специални изисквания към лицето, което провежда първоначалния, на работното място и всякакви други инструктажи по безопастност във фирмата?
Чл. 220. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Страната, която има право да прекрати трудовото правоотношение с предизвестие, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, при което дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестието.
Да, на трудов договор е.
Всъщност, майката може да вземе само полагащите и се платени отпуски за времето на майчинството?
За майка, чието дете е навършило 2г. трябва ли да се подаде някакъв документ в НОИ?
Благодаря много!
Би трябвало да има Управител склад, а склададжии може да има няколко, а управителя на склада е един. Ако някой знае, нека ми помогне.
Моля, помогнете ми - какъв е кодът по НКПД за Управител склад /материали/ в обувната промишленост?