А когато лицето е в болнични след раждане? 16.3 ли е правилното?
ОК Ще опитам, благодаря
Ами брутото е 882.28, НПР -25% 220.57, чистата сума за получаване е 750 лева.
Върху облагаемия доход са начислени осигуровки - пенсии, ДЗПО и ЗО, както и е удържан авансов данък 58.83лв. Нищо от тези цифри не излиза в Д1. Излиза само облагаемия доход.
Лицето не е осигурено на максимума и са му удържани данък и осигуровки след НПР, но като изготвям декларация1 ми излиза само сумата, върху която трябва да бъдат удържани. Как да  попълня Д1, не знам?
Моля ви, кажете ми да подам ли декларация 1 за лице на граждански договор, което има и трудов във същата фирма. Гражданския договор е за сума по-голяма от МРЗ след НПР.
Направете и предложение по 331
И аз благодаря!
Йордан Караджов отговори светкавично и ми обясни всичко подробно.
Благодаря и на irenebrile
Благодаря Ви!
А после при съставяне на заплатите трябва ли да добавя лицето, което вече е осигурено с код 01?
Никой ли не работи с Караджов-софт? :hmmm:
Моля Ви, ако някой работи с ТРЗ програма Ка-софт да ми помогне - не успявам да въведа граждански договор за ново лице. Как става това? Прочетох инструкцията за потребителя, но там нищо не намерих за гражданските договори.
Благодаря Ви предварително.
Файлът ми се генерира от системата - в тип на документа е 3.
Подавам уведомление за прекратяване на ТД. Отхвърля се от системата на НАП, като пише, че е "неправилна последователност от подаване на данни в поле тип на документа".
Моля ви, кажете ми къде греша?
Смятам, че щом не сте уговорили в чия полза е срокът на изпитване, то при прекратяване на ТД и работодателят и лицето трябва да спазят предизвестие.
Би трябвало да опишете в ТД, че срокът за изпитване е в полза на работодателя.