Здравейте,
Бих искала да ми помогнете със следния казус: назначен служител на трудов договор - 8 часа, 5-дневна работна седмица от 8,05,2015. Чак сега ми носи трудовата си книжка и виждам, че предходния му трудов договор е прекратен на 11,05,2015 г. Кажете ми какво да правя сега? Новият трудов договор валиден ли е?
Може ли да ми кажете как изравнявате данъка на лице, което за пръв път постъпва на работа в месец септември?
Благодаря.
Здравейте,
Работодателят иска да накаже служител със забележка. Имате ли възможност да ми помогнете с готова примерна  бланка.
Благодаря.
Ако имате работник, който е назначен на 01,08,2014г. напуска на 12,09,2014г, то колко дни отпуск по чл.224 ал. 1 да му начисля, ако не е ползвал изобщо платен отпуск за краткия период на работа във фирмата?
А има ли някаква бланка на декларация, че лицето надвишава осигурителния праг по основния си договор? Ако може няко да ми помогне?
Бих искала да попитам следното нещо: когато собственикът на дружеството не е от страна, която е членка на ЕС? Собственикът е от Китай. Необходимо ли е да се осигурява?
Така считам и аз, но исках да се допитам и до други мнения.
Благодаря!
Служителката твърди, че във фирмата, в която е работила преди, дошъл нов работник, който си носел документ от предишна работа и му начислили неизползвания отпуск в новата фирма...
Имам случай, в който служителка, която напуска, казва, че не желае да и се изплаща неползваният платен отпуск, а иска да и се даде документ за прехвърляне на дните неползван отпуск в новата фирма, в която ще започне работа, защото искала да си го ползва. Знаете ли дали изобщо съществува такава възможност?
Колко часа седмично е максимума по основен и по допълнителни трудови договори? Моля да ми помогнете, четох разни изказвания, но в крайна сметка не разбрах.
Ако лицето работи на основен трудов договор на 8 часа, за колко часа може да сключи втори трудов договор при друг работодател?
Имам въпрос относно лице, което няма 8 месеца стаж и ще ползва неплатен отпуск, защото няма право на платен. Начисляват ли се осигуровки на неплатения отпуск?
Здравейте, искам да попитам дали някой е в час със служебни отношения на държавен служител? В договорите трябва ли, както при трудовите, да е вписано, че на определена дата се изплаща възнаграждението?
Благодаря! Тези 4.8% са за сметка на работодателя?
Моля да ми кажете какви точно осигуровки да начисля на болничен - лицето носи два болнични в този месец, като между тях има прекъсване, така че и двата болнични са първични. Какви осигуровки да начисля върху болничните? Мисля, че са само зравни и то те са за сметка на работодателя? Или бъркам?
Нещо не ми излизат сметките...
Благодаря много!
Да, сумите са в увеличение.
Излиза ми една декл.6 за осигуровките за месец май и една декл.6 с начислените корекции /заработки/ в април.
Моля за съвет - през този месец /май, 2014г/ начислих в "Корекция от минал месец" определена сума.
Как да подам декл 6 за осигуровките? Излизат ми две декларации 6?
По-скоро "Ръководител отдел в земеделие"