Когато сумата за възстановяване на лицето е 2.80 лв в програмата на НАП в справката по чл.73,ал. в колона 21 не може да се запише действителната сума от 2.80 лв , а тази която изляза в колона
 19 , тя заради закръглението е-2.
Коя от двете суми да се възстанови на лицето.
Възстановяването на пълната сума с РКО ли да се направи
Примера е следния дан основа за м.януари е 680 лв. лицето е с ТЕЛК приспадам 660 лв. остават 20 лв. или 2 лв.ДОД за  м.януари 2021 г. При годишното изравняване за 2020 г. на лицето трябва да се възстановят 10 лв.При това положение на лицето през м.януари може да се възстановят 2 лв. ,другите осем в следващите месеци ли.
Декларация 6 за м.януари при положение ,че заплатите са изплатени през м.януари кога трябва да бъде подадена.
Удържаната или възстановена сума се посочват  на отделен ред във ведомостта.
При годишното изравняване на ДОД на лицата има за възстановяване или до внасяне суми от 2 стотинки до 1 лев . Тези суми ще бъдат отразени във ведомостта за м.януари 2021г.Трябва ли заплатите да бъдат изплатени до 31.01.2021 г.
МОЛ е болен ,връща се в началото на  годината,но първите трябва да се работи
но може да спазим закона за извършване на инвентаризацията тази година
Големи разлики не се очакват никога не са били повече от 150 лв и брак до 400 лв.
нетни приходи от продажби , а не може да се направи инвентаризация в края на годината ,
В случая приходите са повече ,проблем ли ще е че резултатите на са влезли в отчета за 2020 г.
Фирма не може да извърши инвентаризация на КМА  в края на годината и ще се наложи в началото на следващата ,но ще има няколко дни работа преди това ,което ще промени салдото на КМА в сравнение с това ,което е в края на  годината.Проблем ли е това и резултатите от инвентаризацията може ли да се осчетоводят с 2020г.
Работодател закупува няколко противогрипни ваксини за персонала .Сумата ще се осчетоводи като социален разход и ще се начисли данък  върху социалните разходи.Има ли право на данъчен кредит по тази фактура.
Издадена фактура на фирма нерегистрирана по ДДС и няма ИН по ДДС.Какво да се запише в поле ИН на контрагента в дневника за продажби.
Клиент ,който през годината е купувал стока от магазина иска в края на годината да му се издаде фактура на стойност касовите бележки за закупуваната стока през годината.Правилно ли е това.
Може ли да ми дадете актуален образец на Отчета за извършените продажби по чл.119 от ЗДДС.
Такъв отчет съставяме при плащанията в брой като изваждаме платените в брой фактури.Това плащане постъпва по банков път .Как е по-правилно за тази сума да се прави друг отчет за извършените продажби по чл.119 от ЗДДС или може и в един заедно с този ,който изваждаме платените в брой фактури.
Датата на фин.отчет за тези  продажби е 02.09.2020 г . не е ли проблем ако в дневника за продажби напиша 31.08.2020 г.
Все пак моля за мнение
Имам следния въпрос :Аптеките отчитат на 15 дни продажбите  на лекарствата ,които трябва да бъдат заплатени от РЗОК за което с съставя Финансов отчет ,който се валидира от РЗОК 2-3 дни след издаването.За първите 15 дни  датата на валидиране си е от месеца за който са продажбите ,но за вторите 15 дни валидирането е с дата от следващия месец.При това положение как да се включи в дневника за продажби отчета за вторите 15 дни ,след като датата е от следващия месец.