Благодаря, за отговора. А когато имаме ВОП, ни е си самоначисляваме ддс с протокол. В протокола трябва ли да пише задължително основание?
 Здравейте, фирмата ни е регистрирана по ДДС. Изнасяме стока собствено производство за Гърция. Оказа се, че един от клиентите ни не е регистриран по ДДС в Гърция. А е получил стока, имаме и инвойс? Трябва ли да си начислим ДДС и как? Във фактурата или с протокол?
Благодаря, отразявам фактурата, която съм издала само в дневниците за продажби с 0 ДДС?
Здравейте, за първи път ще се занимавам с ВОД. Прочетох какви документи за необходими за доказването му, но не разбрах трябва ли да съставям протокол по чл.117, както при ВОП.  Трябва ли да подавам VIES?
Бихте ли ме насочили към добър одитор във Велико Търново?
 Тази давност от 5 години имах в предвид.
сега,ако правилно съм разбрал варианта да върна парите дадени от собственика приз 2007 ,като допълнителни парични средства по силата на протокол от общо събрание  със срок за връщане през 2017 г  не е толкова екзотична .....  а вероятността да се търси произхода  от 2007 е минимален имайки предвид ,че давностните срокове са минали
Значи оформяме едни решения за допълнителни вноски със срок и връщаме сега парите на собственика, ако са преди 2009г. А този срок не е ли много дълъг, е трябва ли да е до 5 години?
А освен с девиденти, как по друг начин елегантно да си намаля касата? :)
А ако в сметкиа е по-малка от касовата наличност какво да се направи?
Ами когато сметка 122 е по-голяма от касовата наличност,
няма ли да се тълкува като скрито разпределение на печалбата?
А ако по сметка 122 има повече пари, отколкото в касата какво може да се направи?
Здравейте, според вас варианта за коригираща декларация по чл.92, добър ли е при голяма касова наличност или да разпределяме девиденти?
Много благодаря! :)
Здравейте, през месец юни фирмата е на възстановяване, през месец юли не сме го прихванали и сме внесли ддс, може ли сега с ддс за август  да го приспаднем с клетка 70, като сме пропуснали един месец? :blink:
Здравейте, през месец юни фирмата е на възстановяване, през месец юли не сме го прихванали и сме внесли ддс, може ли сега с ддс за август  да го приспаднем с клетка 80, като сме пропуснали един месец? :blink:
Здравейте вие записвате ли всички командировки в дневник?
Здравейте, имаме внос от трета страна. Фактурата ни е от 07.2017г, митническата декларация от 30.08.2017г., а стоката дойде на 01.09.2017г. През кой месец да отразя сделката в ддс дневниците- август или септември? :blush: