Как би протекла такава проверка според вас? Питам, защото от предната счетоводителка е останала голяма касова наличност, която  не можем да стопим?    :blink:
ОК.Благодаря за отговора. :good:
Здравейте, един работник може да работи по два трудови договора на 4 часа при различни работодатели. В този случай единият е основен/чл.67/, а другият допълнителен/чл111/ ли? Възможно ли е и двата да са по чл.67? Има ли минуси за работника, ако е назначен по този начин?
А може ли да си издадем нормална фактура с 20% ддс на македонската фирма и да не се занимаваме с митница?
Здравейте, на нашата фирма предстои износ за Македония. Доколкото разбрах ше издадем фактура с нулева ставка-основание чл.28 от ЗДДС. Трябва да имаме и митническа декларация и ЧМР. Има ли значение дали клиента ни е регистриран по ДДС в Македония?
ПЛАТИЛИ СМЕ ТАКСАТА ЗА ПУБЛИКУВАНЕ НА ОТЧЕТИТЕ ЗА 2016  ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ. ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ПЕЧАТ ОТ БАНКАТА НА ПЛАТЕЖНОТО?
Благодаря, а задължително ли е за малко предприятие?
Здравейте, какво съдържа приложението за публикуване на ГФО?
Здравейте, четох доста, но все още не съм наясно. Има ли смисъл ЗП, произвеждащ губи да се регистрира по ЗДДС. Клиентите му не искат фактури, но за покупките си получава фактури с ДДС./например машина за 45 000лв/. Ще има ли проблем с възстановяването на ддс?
Управителя на фирмата ни си е купил онлайн самолетни билети, за което ни е издадена фактура, платена през кредитната карта на фирмата от Румънска авиолиния. Трябва да издам протокол по чл.117, във връзка с чл.29,ал.1, т.1 като си самоначисля ДДС 0%, а основата трябва да бъде сума за полета на България, което не знам как ще сметна. В дневник продажби трябва да влезе в кл.14-основа и кл.15-ддс 0. В справка декларация в кл.12 и кл.22. В дневника покупки в кл.9, а в СД-кл.30. Правилно ли съм разбрала. Трябва ли да издавам протокол като този разход не е свързан с дейността и няма да го признаем?
Но този служител пътува с картата до работното си място, защо да е за лично ползване?
Здравейте! Управителят на фирмата е купил карта за транспорт на един наш служител. Този разход данъчно признат ли ще е, при условие, че останалите служители не се ползват от тази привилегия? Имаме ли право на данъчен кредит по чл.70, ал.3, т.2?
А как е най добре да я подам- на хартиен носител, с имейл или с ел. подпис на ЕООД на същия човек с ЕТ-то? :)
Здравейте, ЕТ без дейност не е подавало декларация за липса на дейност. Ако пуснем за 2016г. дали ще ни санкционират за минали години? :blush:
Оказа се, че проблема беше в кеша на браузъра. Изчистих го и нямах проблеми. :)
Здравейте, системата на Нап не ме допуска да напусна справката. Какъв може да е проблема?
 Тази година ще има ли данъчни облекчения за деца?
Здравейте! При покупка от Китай ни издават фактура, на която има отстъпка от минали фактури и с нея е намалена стойността на фактурата.  На митницата не ни признават отстъпката. Ние вече сме платили фактурата без отстъпката. Какво да направим да искаме на китайците да ни издадат кредитно известие със сумата на отстъпката за да закрием разчета с доставчика?