Здравейте, не мога да вляза въобще в страницата на Търговския регистър през Internet explorer 11.Някой сблъсквал ли се е с този проблем
Да, наистина е кофти.
Бихте ли ми обяснили за това "творчество". :) Ако може да се възползваме .
Ако пише нещо като,че ще работят 1ден заради някакво събитие? Или пак е скрит трудов договор?
Здравейте, възможно ли е граждански договор за сервитьор или готвач в ресторант, докато се разбере как ще се развие ситуацията с коронавируса и ограниченията, които се налагат на заведенията?
Здравейте, ако лице свободна провесия цяла година не се осигурявало, защото не  е имало доходи от тази дейност трябва ли да подава декларация 6? :blink:
Здравейте, земеделски производител се осигурява и в ЕООД-то си. Еоод-то няма дейност, освен един лиценз, заради, който фирмата се води активна въпреки, че не осъществява дейност. Какъв годишен отчет трябва да се подаде-За фирма без дейност в или годишна декларация с нули ?
И как ще декларираме авансова вноска тогава :blink:
Благодаря.  :)
Здравейте, след като още не съм подала годишната фирмена декларация, трябва ли да подавам някаква декларация за авансов данък или срока е до 30.06.2020г. заедно с годишната декларация?
И аз чакам да се включат и други! Единственото основание, което намерих е това по чл.173, ал.4 и то за  платен отпуск. Пишат в медиите, че хората са в неплатен отпуск, но на какво правно основание ?
Здравейте, във връзка със създалата се ситуация заради извънредното положение в страната се налага нашата фирма да пусне поне част от работниците в отпуск. Възможно ли е да бъде в неплатен по искане на работодателя  и по кой член от КТ или трябва да е в платен по чл.173,ал.4 от КТ?
Дилър, регистриран по маржа продава автомобил, закупен от ЕС в държава извън ЕС. Издал е фактура с нулева ставка, има митническа декларация. Как се отразява продажбата в ддс дневника за продажба? :blink:
Здравейте, ако едновременно служителите ни получават ваучери за храна и застраховка живот съответно по 60лева т.е 120лв. , то фирмата дължи данък с годишната декларация на превишението над 60лева, обаче не ми стана ясно как се начисляват осигуровки на служителите?
Или започваме от нулата. Финансовите отчети нали се съхраняват 10години
Здравейте, фирма неработеща от 2005 година, с близо 200х.лева в касата и толкова неразпределена печалба в оборотната дейност, регистрирана по ДДС започва дейност. Ще имаме ли някакъв проблем?
Доколкото разбрах се води социален разход и до 60лв. е необлагаем. Но понеже даваме и 60лв. ваучери за храна, а до 60лева са освободени от данък, мисля че за социалните разходи над 60лв. дължим 10% данък? :blink: