В май месец има издадени само две фактури за продажби.Не са дадени на счетоводителя за да влязат в дневниците за ДДС.Фактурите са към фирма от страна извън европейския съюз.Как да ги подам сега-дали да им сменя датите и да ги включа в дневниците за юни? Или друг начин?
Може ли някой да ми каже дали е удачно в магазин за дограма да се направи един общ клиент например ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА с булстат 99999999999999 на който да се издават всички фактури.защото има много клиенти,които не искат фактура и са против да си дадат личните данни за фактура.А все пак има доставки  на тази дограма и трябва да се издават фактури за продажби.
Ако едно лице работи на трудов договор и паралелно с това е съдружник във друга фирма(без в нея да полага труд)-в случай че бъде съкратен и отиде да се регистрира на борсата ще получава ли обезщетение ? Дали това,че в другата фирма трябва да се самоосигурява ще е пречка? Как ще се тълкува неговия статут от бюрото по труда?
Бихте ли ми казали 50лв ли е таксата за публикуване на ГФО за ООД ?
При регистрация по чл.100 ал 1 от ЗДДС( доброволно)-искам да си подам заявлението с ел подпис.От къде мога да сваля декларацията по чл 176а,която трябва да приложа?
Благодаря.
имам хора с по 7 запора!!!!!! сумата която се удържа се разпределя по -равно на всички.Всички съдия изпълнители са ОК с това.
За дните в неплатен изчиславате на база миним работна заплата за съответната година, от 01.2011 -тя не се взима за тези дни и вече не влиза в осигурителния доход.