Не ме допуска да вляза , изписва ми "Лош път" ... За първи път ми се случва .
Здравейте.Имате ли проблем с достъпа до ел.услуги на НАП ????
Здравейте. Открих,че СОЛ има 2 неподадени декл.1 за 2016година -11 и 12 месец. Как мога да ги подам ? Трябва ли някакво предписание ? Пробвах да ги подам по общия ред ,но не ги приема .
Здравейте ! Трябва да си купя някаква счетоводна програма, по-проста. Аз исках да си взема на Algos - Aswin 12.0 , с която съм работила , но ми казаха, че вече са я спрели. Нещо подобно някой да ми предложи ???
Да, така е пусната.Казаха, че нямало специално гише. Днес ще ходя да платя данъка в брой .
Получих разписката днес !
Да има логика.Ще изчакам до края на седмицата, би трябвало до тогава да се върне разписка. Благодаря Ви!
Физическо лице си е подало ГДД по пощата преди празниците, ако отиде днес да си плати данъка по ЕГН предполагам, че ще е получена вече ? Някой пращал ли е по пощата ?
чл. 28 от ЗДДФЛ - като едноличните търговци, данъчна ставка е 15 на сто.
ЗП има фактура за изкаран курс за боравене с огнестрелно оръжие . Минава ли това за разход на ЗП?
Да, точно това и аз мисля да направя. Не се сещам за друг начин, и затова попитах за някакъв съвет. Мерси много и успешна седмица !
Здравейте колеги. Имам една изпусната фактура за покупка на семена по чл 163а /които се посочват и в двата дневника/. Този месец ще подавам нулева декларация по ДДС, ако я включа този месец дали ще мине незабелязано, тъй като няма да има възстановяване ?
Продали сме бракуван автомобил / при закупуване не е ползван ДК/ Фактурата за продажба е без ДДС на основание чл163а, ал2на ст-ст 1000 лв. В дневника за продажба как трябва да го посоча:
кл8а - 01
кл9 - 1000 лв
кл11 - 1000 лв

Права ли съм ?
Добре, а примерно НС по 611 ми е било 34хил., сега след приспадане на разходите за погиналите площи става 23 хил. , Кр.С на 611 е 22 хил , следователно в намаление на запасите пиша 1 хил в ОПР ! / понеже по 303 няма салда/ . А сумата с  която намалявам заради унищожените площи къде да я отразя???
Имам протокол за 100% унищожени площи пшеница. За унищожените декари взимам НС на Незав.пр-во и натрупаните разходи /пропорционално които се отнасят за тях/  и съставям 691/611 , след което 123/691 . И остатъка по 611 разпределям по добитата продукция от другите незасегнати  полета.
В ОПР като формирам намаление/увеличение на запасите това което съм отнесла от началното салдо на 611 по сметка 691 не го взимам под внимание , нали така ???
Според мен не! Но сме в един спор с колега ... и допитването до вас ще го реши !
ЗП - ФЛ, рег по ЗДДС , с нетни приходи от продажби под 200 хил лв. дължи ли тримесечни авансови вноски ?