Много благодаря delphine
Не е малко по темата, но за да не отварям нова ще попитам тук:
ЕООД е продадено (сменен е само собственика), в момента се изчаква 3 дневния срок за вписване в АпВ (предполагам в понеделник в края на деня ще има такова) - могат ли да се издават фактури днес и в понеделник преди излизане на решението? А ако има указания или отказ (да не дава господ!)?
Здравейте,
Собственик на ЕООД продава фирмата си - къде и какво се попълва (и дали се попълва) в ГДД?
Ако сте била на ТБ преди 2001г щюсе изчислява целия период, след 2001г не се зачита като такъв! Ако някога сте работила/осигурявала на 4 часов работен ден се изисква УП3 за доказване на стаж, иначе не се признава никакъв дори и да го има в трудовата книжка.
Сменен е собственика на ЕООД. НОвият собственик е осигуряван и на трудов договор. Трябва ли да подавам сега ОКД5 или едва когато се възнобнови дейността на фирмата?
Това ми обясниха и на мен току що от фирмата. БТВ = щатна заплата + % прослужени години, единствено и само.
Не е важно дали сте го получавали всеки месец, а дали е определено като допълнително трудово възнаграждение с постоянен характер във ВПОРЗ.
Ако е така, ще се включи в базата, която ще е последния пълен месец, в който сте отработили всички работни дни, съгласно чл.228 КТ.

Включено е в договора, така както и сума за пътни разходи, които са променяни според графика на работа - дневна или нощна смяна.
Последният месец, в който имате отработени дни. Взимат се всички постоянни плащания  /не е ясно разликата от 200 лв. за какво Ви е начислена и постоянно плащане ли е/, делят се на отработените дни в съответния месец и получавате дневната база за обезщетението

Да, постоянни плащания са. Едното от тях е тип месечен бонус, който се получава при покриване на определени изисквания - общо взето съм го получавала в пълен размер всеки месец.
Благодаря!
Извинете ме, но пак не ми става ясно  :blush:
Ако БТВ по договор е примерно 1000лв, но за последния месец преди съкращението съм взела 1200лв, кое точно трябва да ми заплатят? БТВ по договор или БТВ за последния(пълен) месец?
При спазени всички изисквания и попълнени декларации, и представена трудова книжка в какъв срок трябва да бъде изплатено обезщетението? Все още не е с извинението, че при попълването на УП-тата е открита някаква грешка и сумата се преизчислява. Подадох декларацията, че не съм започнала работа, на 21.02. Дължимото е 1 брутна заплата, но по договор или последната получена такава, предхождаща месеца на съкращение?