Благодаря много за изчерпателния отговор.
  Колеги някой ще се включи ли. Имам колебания.
  Да знам това и поради тази причина аз мога ли да си декларирам с ГДД печалбата и да внеса данъка независимо от това че ще е към 2500лв. без санкция.
 Точно това ме обърква защото в закона е дадена възможност независимо че нямаш задължение да правиш АВ чл83, ал2 т1. Означава ли това че няма да има лихва при отклонение на печалба от прозгнозната ти / а мойта по ГДД 2014 е 0/
   Здравейте,
  И аз се обърках с тези авансови вноски. Фирмата е ЕООД и няма задължение да прави такива /оборота е под 300 хил. лв/ и отделно приспадам загуба. Но като приключих към м 09 се оказва че след като приспадна последната част от загубата ще съм на 22 хил. лв печалба.
 1. Въпроса ми е трябва ли сега да правя промяна на авансовите вноски с декл. по чл 88 и 75% от данъка ли да внеса. Аз си мисля да декларирам 1000лв ав. вноска защото незнам м 11и м 12 как ще излезе пък и работата намаля.
 2. В декл по чл 88 ако декларирам 1000лв ав вноска за  3 то трим на 2015 ще ми се появи ли автоматично като задължение и за други периоди

 
Благодаря за отговора. Работникът хич няма да е очарован от варианта да се върне пак при личния лекар.
 Има ли друг вариант.
  Здравейте колеги!
 Имам следният случай. На родител който работи при нас във фирмата е издаден болничен за гледане на болно дете -7 дни. След 4 дни в къщи детето  е по добре и отива на детска градина. Родителят ме пита какво да прави с болничния. Периода на болничния е 03.12 до 09,12,2015г. Моля дайте съвет.
 Според мен трябва да взема болничиният и да го отчета в НОИ без право на обезщетение защото за тези 4 дни от болничиния - 2 дни са от дните с обезщетение за с- ка на работодател и 2 дни почивни.
  Вероятно няма да има сертификат накрая
 Здравейте,
 Може ли да се отчете като разход такса за курс по англ език не по програми. Курсът е сугестопедичен и ще се посещава от собственика на фирмата.
  Благодаря Ви колеги за споделеното по темата. Вярно е че трябват още подробности по въпроса. Като цяло уговорката с купувача е да заплати всички разходи по прехвърлянето т.е. нотариална такса, местен данък, такса вписване както и ДДС по фактурата която аз ще му издам. Точно за паричния поток как ще стане по банков път или в брой не сме говорили още. Поздрави от мен и хубав ден. Ще споделя като стане факт ако е интересно.
 :wink1: :smile1:
 Нали купувача ще плати нотар. такса с ДДС на нотариуса

  моето мнение беше че няма да начислявам ДДС съгл чл 50 тъй като такъв не начислен и ползван тогава.  А по отношение на дан оснава при продажбата нали натариусат ще издаде фастура с ДДС за нотар такса на името на купувача. Защо трябва аз да я включвам в дан основа на фактурата към днешна дата.
Сделката ще има долу горе следните параметри
 прод стойност на имот УПИ дворно място 3500лв без ДДС
 нотар такса                                               напр. 150лв без ДДС
 такса 2% прехвърляне                           напр.   84лв.
  такси                                                           напр.   50лв
                                                Дан основа            3634лв
                                                  ДДС     20%             726,80
                                               Сума за плащане   4226,80       
 Така ли трябва да изглежда фактурата. И едно уточнение всички разходи по прехвърлянето са за сметка на купувача който незнам още физ.лице ли е или фирма, но това няма значение в случая   
 Здравейте на всички. 1.Интересуваме начисляваме ли ДДС при продажба на Упи дворно място при положение че е закупено от физ лице и тогава 1997г не не начислен ДДС и съответно ползван. Става въпрос за фирма ЕТ е сегашният собственик.
  2. Във фактурата включва ли се такса 2% местен данък при оформяне на ДО?
  3. Данъчната оценка на имота е 3450лв. може ли продажната стойност да е под тази сума т.е продажба на загуба. Съответно нот. акт и фактурата ще бъдат на една стойност само таксите ще са на дан оценка.
 
  Благодаря Ви колеги. Малко се шашнах и веднага реших да пиша. Изясних си нещата.
 Болничните дни от НОИ за м 02 не съм ги включила в Д1. Те всъщност при при изчисляване на осигуровките за м 03 2015 не вземат участие.
  Благодаря още веднъж и хубав ден от мен! :wave: :wave: :wave:
Здравейте имам болничен който е от предходен месец и продължава в настоящия. В настоящият месец с прекъсване от 3 дни е издаден нов болничен на лицето. Интересуваме какъв ще е мод - този от м 02 или да изчисля за м 03 2015. Имам задължително предписание и трябва да подавам корекция на д1.
Данните са следните
м 02 2015г  - 20раб дни,  болничен от 02,02, до 08,03,2015 вкл
м 03 2015   - 21раб дни  болничен от 11,03, до 17,03,2015вкл
РЗ на лицето е 400лв
МОД  -400лв
   
 Благодаря ти! Така си мислех. Значи остава варианта с лаптопа.
  Поздрави и успешен ден на всички! :good:
 :smile1:
   Здравейте,
   Искам да попитам нещо. Може ли да се подаде ДДС за м юли преди да е изтекъл? Налага ми се са отсъствам м. август и търся вариант без да ангажирам други. Ще съм в чужбина и евентуално с лаптоп мога да го подам или други идеи?
 здравейте на всички. Имаме търг отношение с куриерска фирма. Тя не си изпълнява в срок доставката на мостра за клиент, в резултат на което ние предявяваме рекламация пред куриерската фирма. За транспортната услуга /до Лондон/ е издадена фактура от тях. Един месец по -късно рекламацията е удовлетворена и те ни връщат сумата със споразумителен протокол. Става въпрос за 80лв. Как се отчита тази сума при нас. Аз мисля като извънреден приход.
  Здравейте,
  Как се отчитат закупени гуми за автомобил собственост на фирмата? Колата е Ярис 1+1 товарен. Стойността на на 4бр е 333,33лв без ДДС. За разходите за гориво и ремонти признавам ДДС-то.  Моето е мнение е: признавам ги като текущи разходи и признавам и ДДС-то за тях.