Д1 е вярна!
Д6 трябва да е редовна само с разликата
Мерси Далила , а от сметката и служебната бележка вече си се вижда колко е чистата сума за получаване .

Да
даа ясно е че няма да е трудоспособна, но тук става въпрос за документалната част, тъй като лицето е магистър фармацевт и няма как фирмата да остане без такова лице и да продължи да осъществява дейност. Тя реално не осъществява трудова дейност при нас, просто по документи се води и ако излезе по майчинство по документи, фирмата трябва да назначава отново фиктивно такъв човек. Не знам дали ме разбрахте де

Ще трябва да назначите поне до 135-я ден. Имайте предвид, че майката ако се "върне" на работа преди 410-я ден, няма да получава обезщетение от НОИ. Дали тя ще е съгласна?
В смисъл, майката може да не предостави болничните на работодателя и съответно работодателя да не ги подаде в НОИ, но това не е ли нарушение?

Да!
Друг е въпросът колко ще е трудоспособна току-що родила жена! Не случайно до 135 ден се издават болнични
Е аз вече съм го вписала - чл.331 КТ и на сума - размера.. мога да оставя просто празно на клетка "период от-до" тогава, нали?

За да не задрасквате, оставете  каквото сте попълнили.
Но това обезщетение не се вписва на стр.26!
Здравейте, прекратяваме ТПО с наш служител по чл.331 кТ - срещу 4 БТВ, на стр.26 на книжката в клетка (период от-до) какъв период се попълва?

Нищо не се вписва на стр.26
. Има ли отношение върху  каква заплата го осигуряваме при изчисление на пенсията, която му предстои да вземе.

Разбира се, че има!

Ако е така може ли да си доплаща разликата примерно до 700 лева

Не, няма на какво основание!
 dalila правила ли си го друг път след 2014 по този начин. Няма ли да търси разминаване на текущата декл 1 с текущата декл 6 или да отхвърли корекцията на декл 1 защото е изтекъл срокът за корекция?

За Д1 срокът ти за подаване е краят на април 2016. Д6 подаваш редовна, така, че не те касае срокът за корекция
Корекционната Д1 ще я подадеш в цялата сума, а не само с разликата, както ще е Д6.
Само да добавя - в Д6 задължително в т.18 трябва да е датата на подадената Д6, за април
Само данък при източника се удържа
Увеличаваме заплати на служителите със задна дата от 01.04.2015 г. Трябва да подам коригиращи декларации 1 и декларация 6 в посока увеличение. На телефона на НАП ми обясняват, че трябва да направя нещо, което на мен ми звучи абсурдно - да подам едно писмо с обяснение какво налага увеличението и като ми върнат писмен отговор, че ми позволяват да подам по електронен път първо декларация 6 само с увеличението и после след като го обработи декларация 1 с корекция. Ако съм била подала първо декларация 6 нямало да ми отхвърли декл 1.
Имал ли е някои такъв случаи и какво сте правили?

Подавате корекция на Д1 + редовна Д6 със сумите в увеличение.
Подавате по ел.път и нямате проблем
Здравейте !

Бременна съм във 2-ри месец след 3-та процедура ин витро.Още в началото почнах да взимам болнични, защото работя на място където има физически труд, носене на тежки неща и голямо психическо напрежение.Бременността ми е дълго чакана и много желана, също така имам и спонтанен аборт преди 2 години.Чела съм, че имам право на 180 календарни дни болничен, но за цялата бременност ще станат повече от 180 дни.Тази бременност ще протече в 2 календарни години.Това дали е в моя полза.До момента има около 50 дни болнични общо.Какво става след изтичането на 180-те дни.Ако отида на ЛКК ще ми дадат ли те болнични.Страх ме е да не се обърка нещо, ако се наложи да се върна на работа, по тази причина не смея.

Бременейте спокойно и не се притеснявайте за болничните!
Гинекологът Ви ще Ви изпрати на ТЕЛК, ако надхвърлите 180-те дни!
Пожелавам Ви едно здраво бебче! :)
15-те дни се прехвърлят и давността им е до 2017.

Незнам какви примери очаквате
Да, код 01 е, с уговорка, както е писала по-горе Таня!
Ако ТЕЛК-а е над 50% - има облекчение за данъка /ЗДДФЛ/, отпуск - 26 дни  годишно /КТ/
Според мен - не, защото общият работник не е  постоянно извършващ работа в хладилни помещения............... .
"Служителят се яви на работа на ..." е достатъчно
Ако майката се върне на работа и детето на ясла полагат ли се?
Да, полагат се! Имате право на 50% от майчинството, до навършване на 2 годинки на детенце, независимо дали ще работите, дали ще сте в отпуск или болнични.
Трябва да подадете при работодателя необходимите документи за целта
ЗАКОН ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА

Чл. 8в. (Нов - ДВ, бр. 110 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2015 г., в сила от 28.07.2015 г.) Майка (осиновителка) студентка има право на еднократна помощ за отглеждане на дете независимо от доходите на семейството, при условие че:
1. детето живее постоянно в страната и не е настанено за отглеждане извън семейството по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето;
2. майката (осиновителката) живее постоянно в страната и е студентка в редовна форма на обучение във висше училище, получило акредитация и създадено при условията и по реда на Закона за висшето образование;
3. майката (осиновителката) е записана като студентка в редовна форма на обучение към датата на раждане на детето;
4. майката (осиновителката) не е осигурена и не получава обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за социално осигуряване.

Да, правилно сте разбрала
И какво ще се посочи в тази Д1? Само данъка?

Да, така е редно
През м. 09 ще трябва да подам Д6 за дохода, изплатен на 03,08 за положения през м,07 труд по ГД и полученото обезщтение по 222 (1)
Да, сега ще подадеш само трудовите, а следващият месец подаваш:
1.  ГД
2.  обезщ.по чл.224+трудовите за съответния месец