Здравейте,
от 01.11.2014г откриха нова фирма само със ДУК. Та на този управител му удържам само данък тъй като вече се осигурява на друго място на максимума /2400лв/.
Сега идва ред на подаване на Декл.1 и 6 за ноември и незнам точно какво да представляват. Заплатите за ноември ги изплащаме през декември.

До 25.12 подавате Д1 с вид осигурен 21.
От 01.01. до 25.01. подавате Д6 с данъка
И как ще му връчите заповедта за прекратяване на трудовия договор, когато лицето го няма на работа?
Важно е, че предизвестието е връчено. Самата заповед може да се изпрати по пощата
м.08 - м.12 = 5 месеца
5*1,66666 = ?
А ако по време на предизвестието работникът излезе в болничен, трудовият му договор нали се прекратява с изтичане на предизвестието, независимо от това, че е в болничен?

Да
 А ако не спазя предизвестието и му изплатя за това по чл 220 като правя УП-3 /защото е пенсионер/ да включвам ли месеца за който съм му платила обещетение в стажа .

УП3 го изготвяте до датата на прекратяване на ТД
И д.1 и д.6 - редовни. Няма приети, за да се коригира.

Д6 с код 5 :)

Ако има плащани заплати през м.11, подава данъка в Д6 с код 8
Да, стига работодателят да разреши отпуска
Аз продължавам да си разсъждавам на "глас". Вече съм убеден, че грешката, която съм допуснал е, че е трябвало да подам и Д6, но само с първата колонка и вид на плащане 5. За корекцията обаче, Д1 остава същата, като прилагам и Д6 само с гореспоменатата първа колона и вид плащане 5. Въпроса на който не мога да си отговоря е в Д1 в клетка 1, би ли следвало да посоча код корекция 1 и при положение, че не съм подавал Д6 в клетка 7.1 също ли трябва да бъде код корекция 1?
Може малко да наводних темата, за което се извинявам, но наистина тук ми остана спасението.
Благодаря предварително!

Много въпроси от различни хора в темата! Не мога да намеря какво ти е било питането!
Би ли обяснил с две думи? Подал си Д1 и 6 и сега се налага да коригираш Д1? Д6 как ще проиграе? Със суми надолу или нагоре?

Осигуровки удържахте ли му, че питате за Д1?
...тя може би има пред вид да си прекъсне майчинството с първото дете като забременее с второто и да получава 50% от обезщетението по чл. 53 от КСО ???

Тогава или трябва да се върне на работа, или да ползва болнични
не мисля, че детски надбавки, обезщетения за безработица, др. соц. помощи, са доход
Здравейте! Моя служителка е в болничен 45 дни преди раждане,какви документи са ми необходими и има ли разлика при попълването в сравнение с болничен за общо заболяване? Благодаря предварително!

какви документи са ми необходими
Банкова сметка, ако до сега не е представена в НОИ
Не е там работата - ставаше дума за тълкуването на оня текст за "начислените след този срок".  Според тебе кога трябва да се подаде обр.1 и 6 при изплатени заплати за декември , както е посочен примерът на 29.12.2014  при положение, че не става въпрос за бюджет ? Т.е. да се върнем на въпроса на питащата......... :smile1:


Разбирам го така - ако след този срок / 25.01.2015 в случая /начислите  възнаграждения за 12.2014, то обр.1 се подава до края на месеца на начислението  на това възнаграждение.

/ лично мнение /


Подкрепям :)
Далила, то и сред небюджетните има такива фирми, които плащат месец за месец.

Може и така да е, но са единици :) /по лични наблюдения/ :)
И аз така си мислех,
но пък по тоя начин всеки, изпуснал датата 25, може да си пише плащане до края на месеца?

Това е написано за бюджетните, защото те плащат в края на месеца за текущия месец
Само още нещо забравих да попитам  :blush:. При положение, че заплатата за месец 11 е начислена и изплатена през месец 12, би следвало да подам само Д1 за месец 11 до 25.12.2014, а Д6 за данъка за м. 11 да подам до 25.01.2015 или греша?  :blink:

Не грешите