Ако питате по ел.път дали може - може
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,3.0.html

Силно препоръчително е публикациите да са написани грамотно и на български език.



Едно УП2 и едно УП3

Чл. 9. (1) Трудовият стаж се изчислява в дни, месеци и години.
(2) За един ден трудов стаж се зачита времето, през което работниците или служителите са изработили най-малко половината от максимално установената с Кодекса на труда нормална дневна продължителност на работното време или установеното за тях с решение на Министерския съвет намалено работно време.
Незнам какво бихте направили, но при проверка от ИТ, вие ще го отнесете, защото като втори работодател не сте се съобразили с чл.153 ал.2 КТ
Принципно може щом е на 2 часа, на втория договор да е на 8 часа.
Но, щом на първия договор работи в събота и неделя, а при вас от понеделник до петък, къде отива седмичната почивка?
НАРЕДБА ЗА ТРУДОВАТА КНИЖКА И ТРУДОВИЯ СТАЖ

http://lex.bg/laws/ldoc/-551236607

ако ме уволнят отивам на борсата и какви са условията там?



Може тук да прочетете
http://www.nssi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
№ 26-892 от 14.03.2014 г. ОТНОСНО: Целият стаж ли на служителя, придобит при работодателя, в това число на различни места и длъжности, се взема предвид при определяне размера на допълнителното трудово възнаграждение за придобит тру¬дов стаж и професионален опит?
МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
Трудово право
   По отношение на работници и служители, които са постъпили или постъпват на работа при работодателя след 01.07.2007 г., допълнително месечно възнаграждение в процент върху основната работна заплата, определена с индивидуалния трудов договор, се определя за придобит трудов стаж и профе¬сионален опит в съответствие сНаредбата за структурата и организацията на работната заплата (НСОРЗ).

   Съгласно чл. 12, ал. 4, т. 1 НСОРЗ при определяне разме¬ра на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит работодателят отчита и трудовия стаж на работника или служителя, придобит в друго предприятие на същата, сходна или със същия характер работа, длъжност или професия. Според чл. 12, ал. 5 НСОРЗ условията, при които се зачита сходният характер на рабо¬тата, длъжността или професията, се определят с колекти¬вен трудов договор на браншово равнище или с вътрешните правила за работната заплата в предприятието.

   С оглед на това, работодателят е длъжен да отчете трудов стаж и опит на служителя, който е работил преди това при друг работодател, само когато е придобит на същата или сходна по характер работа, длъжност или професия.
В чл. 12, ал. 2 от наредбата е предвидено, че за придо¬бит трудов стаж и професионален опит се зачита стажът, признат по реда на Кодекса на труда за времето, през което работникът или служителят е работил и продължава да ра¬боти в предприятието, т.е. при същия работодател, в т.ч. на различни места и длъжности.
В случая работодателят е длъжен да отчете целият стаж на служителя, придобит при него, в т.ч. на различни места и длъжности, т.е. без значение, дали служителят е работил на сходни по характер работи, длъжности или професии.

   Министър: (п)
(не се чете)
Дневното парично обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване се изчислява в размер 80 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход
Дневното парично обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване не може да надвишава среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението.
http://www.nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1861-povn13

Тук е описано как се изчислява болничен.
Вярвам, че и сама ще се справите :)
Колежке, университетите осигуряват само здравно!
За какви 4 часа говорите?
Студента да отбележи, че работи по трудов договор, за да не му внася здравно университета!
Значи сме длъжни да осигурим съответните работни дни в месеца и трудовшят 6таж ще е равен на осигурителния?

Не сте разбрала правилно!
Дори и да не ги осигурите /работодателят/ пак трудовият е равен на осигурителния. Съответно ще платите на хората заплата за пълен месец, независимо, че не са направили часовете
Може ли да се въведе сумарно раб. време само за едно лице от дадено Звено?

Няма законово ограничение
осигурителните доходи за периода май-януари по двата договора ще се сумират
Тази жена, при която работите, изобщо наясно ли с тези неща? Как така сте се разбрали Вие да си ги плащате? Във Вашият случай, задължението за внасяне на здравните осигуровки е на РАБОТОДАТЕЛЯ!

Вероятно работодателят прави "услуга" на майката :)
ДА НО СЪС ЖЕНАТА ПРИ КОЯТО РАБОТЯ СМЕ СЕ РАЗБРАЛИ АЗ ДА СИ ВНАСЯМ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ ПО ВРЕМЕ НА МАЙЧИНСТВОТО,И МИСЪЛТА МИ БЕШЕ КАТО РЕДОВНА СТУДЕНТКА ИМА ЛИ ВАРИАНТ УНИТО ДА МИ ГИ ПЛАЩА

Не, няма вариант Университета да Ви внася докато сте на трудов договор
КОЙ НЯМА ДА МИ ВНАСЯ ЗДРАВНО УНИТО ИЛИ ФИРМАТА

Фирмата ще внася, университета - не
Ок! Няма да се притеснявам друг път! Обаче, като видях коментара на Марпан се смях със сълзи.  :wink1:

 :good: то си е за смях :)