Да допълня поста на ХХХХХ

Свидетелите с подписите си удостоверяват, че заповедта е връчена на лицето на ......... /дата/ в ...... /часа/ и то е отказало да я подпише

Чл. 176а. (Нов - ДВ, бр. 18 от 2011 г., в сила от 01.03.2011 г.) (1) Когато платеният годишен отпуск или част от него не е ползван до изтичане на две години от края на годината, за която се полага, независимо от причините за това, правото на ползването му се погасява по давност.
Чл. 329. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) При закриване на част от предприятието, както и при съкращаване в щата или намаляване на обема на работата, работодателят има право на подбор и може в интерес на производството или службата да уволни работници и служители, длъжностите на които не се съкращават, за да останат на работа тези, които имат по-висока квалификация и работят по-добре.


Това не е задължение!

По-горе писах, че е пожелателно, именно заради съда :) защото някои съдии, търсят направен подбор
съкращаване на щата мислех, че може и бройки от една и съща длъжност да се съкратя

Така е!
Не е задължително, а пожелателно да направите подбор, за да може, ако се стигне до съд да се аргументирате защо сте съкратили конкретния човек, а не някой друг на същата позиция
За юни и юли обезщетението въпреки различните брой работни дни беше едно и също-до стотинката. Би трябвало и за август да получа същото като юни-но не-разликата е голяма. Не бих Ви занимавал ако беше някаква малка сума или ако това е последният ми месец в болнични. Притеснява ме същ, че може би ще се наложи да напусна фирмата и ако не си изясня това докрай обезщетението за безработица може също да е по-ниско .

ПС. Извинявам се, че  напускам за известно време, но отивам на зъболекар. Стискайте ми палци!

Отидете до НОИ, там ще Ви направят справка и кажат защо така се е получило
 С Вашето чувство на задълбоченост и детайлност, за няколко години поне основните неща щяхте да понаучите, доколкото да си оправяте Вашата фирма.

Но чак на близки и познати.................

Г-жо/Г-не,

Извинявайте за причиненото ви неудобство и задаването на глупави въпроси. Добрите ми впечатления от този форум са, че се отговаря точно и ясно на конкретни въпроси, каквито смятам, че моите са. Не съм професионален счетоводител/ТРЗ специалист, но си оправям сама нещата на собствената си дейност, която включва и близки и познати. И това се наложи преди няколко години именно поради непрекъснатото вдигане на цените от страна на “колегите“-счетоводители. Не виждам какъв ви е проблемът. С моето чувство на задълбоченост и детайлност, мога да ви кажа, че ако бях професионален счетоводител, едва ли щях да опирам до каквито и да е форуми. :-)
Бъдете здрав/а!!!
За тези 2 месеца най-удачно е да ползвате платен годишен отпуск.

или да ги работи :)


Обезщетението за новата Ви бременност ще е на нова 18 месечна база.

Така, че Вие си преценете какво да правите през тези два месеца
но числата подкрепя напълно моята теория.

Намерихте ли колко Ви е дневното обезщетение за предишните месеци и от последния?

Може разликата да идва от работните дни. Обезщетението всеки месец е на база работни дни за съответния месец
Подадена е вчера и съм написал какъв е отговора в изложението.Въпросът е какво да подам до седмица  след като беше беше отхвърлена.Що се отнася кода Код 0 вид плащане 3 (през2010) изплатено възнаграждение за месеца. .Данъкът се декларира сега защото сега са изплатен заплатите за този период.       

Писах Ви по-горе как трябва да е попълнена Д6!

Данъкът се декларира сега защото сега са изплатен заплатите за този период.    
Затова се подава според сегашните нормативи, независимо, че са за 2010 година   
Имате право на 50%
Ако сте на трудов договор, работодателят ще занесе необходимите документи в НОИ.
Трябва да попълните прил. 12 и да занесете в тридневен срок /от датата на започване на работа/ на работодателя.
Също се подава и прил. 4, за да получавате 50% майчинство
Трябва да попълните в т.8 - 8, т.9 - август 2014, т. 16 - данъкът, т.18 - 31.08.2014

Срокът за подаване е до 25.09.2014
Да
ЗЗО чл.40
Правилно е взет за база м. юли, точно на основание чл.228

Чл. 228. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Брутното трудово възнаграждение за определяне на обезщетенията по този раздел е полученото от работника или служителя брутно трудово възнаграждение за месеца, предхождащ месеца, в който е възникнало основанието за съответното обезщетение, или последното получено от работника или служителя месечно брутно трудово възнаграждение, доколкото друго не е предвидено.
от 20.09.
И от мен :)
Броят се 30 календарни дни
А може ли да ми напишете, кои точно обезщетения са вписват на тази страница.  Предварително ви благодаря :smile1:

Сумите по чл.222 ал.1 КТ и запорите за издръжка на деца
Трябва ли това обезщететние  да се впише в стр. 26 в ТК, кой размер по точно бруто или нето? И голяма грешка ли е ако не се впише?

Това обезщетение не се вписва в ТК
 В такъв случай в трудовата  книжка  30 дневния период как ще се отрази с прекъсването от болничния или заедно и ще стане 44 дневен период/ 30 дни от обезщетението и 14 дни болничен/!
1. В ТК не се отразява периода, а се издава УП3
2. Попълвате 30 дневния период, за който реално плащате обезщетението
При сключване на договор за допълнителен труд е необходимо да се прецени дали това е възможно във връзка с условията на работа по основния трудов договор - чл. 112 КТ, както и да се спазят ограниченията за работното време по него, произтичащи от разпоредбите на чл. 113 КТ за сумарната продължителност на работното време по двата договора и на непрекъснатата междудневна (чл. 152 КТ) и седмична (чл. 153 КТ) почивка.

Т.е. при работно време в събота и неделя, ще сте в нарушение по отношение на чл.153 КТ
Подава се заличаване на предишното напускане и пускане на ново уведомление по чл.62 с дата на прекратяване до дата на получаване на решението + 14 дни /чл.345 КТ/

Осигуровки внасяте само за "Пенсия" (и ДЗПО, ако е преди 60 год. ) процентите в съответните години, които са за сметка на работадателя за времето, през което не е работил или ако е работил на по-ниска заплата за разликата. Подава се декл.1 /с код 18/ за лицето и сумите се отразяват и в декл.6 също. Прави се вписване и в трудовата книжка и се зачита цялото време на незаконно уволнение за трудов стаж.
 
ДЗПО - ако е след 31.12.2959г.

 Обезщетението за незаконно уволнение, което работодателят дължи на основание чл.225 ал.1 от Кодекса на труда, както и законната лихва върху това обезщетение не попадат сред освободените от облагане доходи, посочени в чл.12 и чл.19 ал.2 от Закона за облагане доходите на физически лица /отм.,но за 2006г.в законна сила/.


И не забравяйте да уведомите ТП на НОИ съгласно 54е КСО за изплатеното обезщетение по 225 КТ.
Чл. 54е. (2) В 7-дневен срок от изплащане на обезщетенията по ал. 1 осигурителят е длъжен да представи копия от съдебното решение и платежните документи в съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт.