Не е ли само пред НОИ - защото има да връща неправомерно получено майчинство с лихвата? Какво е нарушението спрямо работодателя?

Заради Вашата безотговорност, работодателят ще трябва да коригира периодът, за който ще връщате пари. Съответно се прави корекция на няколко декларации, които се подават в НАП.
и спрямо работодател, и спрямо НОИ
Налага ми се да коригирам декларация 6 за м.май и корекцията е само за данъка по чл.42 /в намаление/, с деклариран вид на плащане - 8.

Данните подадени за вид на плащане - 5  са коректни.

Правилно ли е при подаване на коригираща декларация, да подам само колоната с вид на плащане 8, код корекция и вярната сума?

Точно така трябва да подадете
1. Има право по чл.160 и чл.167а КТ. Под защита е до навършване на 3 год.на детето.
2. Няма ред за ползване на отпуск - платен-неплатен или обратно.
3. От датата, на която реално детето тръгва на градина. От същият ден майката трябва да е или на работа, или в някакъв отпуск. В 3-дневен срок трябва да подаде при работодателя прил.12 /промяна в обстоятелствата/
Наскоро имах подобен случай. Лице назначено на срочен договор с код 02, трябваше да премине на безсрочен, преди да изтече срока на договора. Подадох уведомление за промяна срока на договора. И сега в справката от НАП договора на лицето е с код 01 -безсрочен. Но във вашия случай наистина няма нужда от каквото и да било.

Но не забравяйте, че при прекратяването трябва да го подадете с код 02 :) защото ТД така е бил подаден

Пак с вид осигурен 01, но в т.16.4 попълвате дните на неплатен
Не съм се заглеждала в сумите, просто написах кой трябва да ограничава. Първо са трудовите отношения, след това гражданските договори. :)

Разбрах, че не си се загледала :)
Ограничават гражданските договори

Като гледам, още втория трудов ограничава
Вторият работодател ще трябва да издаде УП2 до максимума.
Освен това ще трябва да коригира Д1 и 6 за периодите, през които не е съобразил осигуряването до мах.
4. (изм. - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) през което самоосигуряващите се лица, които се осигуряват за общо заболяване и майчинство, са получавали парични обезщетения за временна неработоспособност, бременност и раждане и отглеждане на дете и при осиновяване на дете от 2- до 5-годишна възраст, и периодите на временна неработоспособност, бременност и раждане и за отглеждане на дете и при осиновяване на дете от 2- до 5-годишна възраст, през които не са имали право на обезщетение.

Логично е да се вписва :)
Аз не разбрах за какво е тази бележка  :blush:

Тези бележки за осигуряване ги искат когато служителят ще ползва балнео-лечение чрез НОИ.
Но не разбрах какно точно се пита

Здравейте!
Достатъчно е да пуснете заповед за работа по график с раб. време от 08,00 - 17.00 /примерно/ за съответното звено.
Във Ф76 ще включите и инкасаторите, които са на 5 дневна седмица /така и ще ги водите/ Другите двама - както реално работят. На това основание ще им начислявате работа в официални дни. След като не винаги неделя е единият почивен ден, съветвам Ви да бъдат на ежемесечно сумарно изчисляване.

Служебна бележка за осигурителен доход за съответния месец


р.р. плащането на заплати няма общо с начислението, така че могат и фиш да Ви дадат
Имам въпрос,при данни за пенсиониране,но оставане на работа,в сила ли е още един ден прекъсване?Говореше се ,че този ден ще отпадне,но дали е прието?

За работещите на ТД, не е отпаднало
ами аз съм в майчинство от 13.05.2015до27.06.2014 и в сайта на нои пише че.е само за 15р.д и нз защо съм останала с впечатление че сов.майчинство и то е 340лв за страната

Изплатено Ви е само за месец май
Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението, и по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната, и се определя по реда на чл. 41, ал. 2 – 5 от Кодекса за социално осигуряване.

Вероятно тези 255 лв. не са за пълен месец
Аз не останах с впечатление, че работникът по чл.67 няма да е на работа по време на предизвестието.
При това положение не може да назначите друг човек /независимо по кой член КТ/
Пенсията ще му бъде отпусната към датата на прекратяване на ТД.
Така, че при новото назначение, той вече ще е пенсионер, независимо, че пенсионното решение ще излезе по-късно