:flowers: Значи след като си има издаден ЛНЧ от МВР направо с него действам , има статут на продължително пребиваващ  т.е няма да подлежи на здравно осигуряване за момента.

Не става! Трябва в НАП да се регистрира
Първо в НАП за ЛНЧ, след това Окд 5
Няма как 3-те дни да са неплатен без стаж. Има посочен доход в кл.21.
Трябва да се подаде коригираща декларация и всичко да се посочи в нея. Няма да има дати на т.14 и 15.
понеже датите в т.14 и 15 са три дни - оттам ми хрумна....
Защо имате дати в клетки 14 и 15?

Вероятно прекъсване заради 3 дни отпуск
KPEATOP, да не би 3 дни отпуск да сте пуснали като неплатен без стаж?
В случая, ако подпише и остане на 4 часа, реално майка ми ще загуби.

Да, веднъж ще й падне базата за пенсия и втори път - заплатите, на които ще има право при пенсиониране ще са на база заплатата й за 4 часа
Направете Д1 на лицето на НАП-ската програмка.
Не би трябвало да има корекция на Д6

р.р. не че разбрах какъв е проблемът! След като Д1 е приета и сумите са вярни, какъв е проблемът на НОИ
от Румяна Станчева, експерт в НОИ, 05 Dec 2008 19:10ч,

Служителят трябва да се върне до две седмици след решението
Уволнените служители имат право да оспорват законността на освобождаването си пред съда. Те могат да поискат освен възстановяване на предишната работа да им бъде изплатено и обезщетение за времето, през което са били без работа поради уволнението.

Когато и ако съдът обяви уволнението за незаконно, работникът или служителят трябва да заеме длъжността си в двуседмичен срок от получаване на съобщението за възстановяване (чл.345 от Кодекса на труда). Този срок може да не бъде спазен само по уважителни причини. Работодателят трябва да отрази настъпилата промяна в трудовата книжка. Тя трябва да бъде отразена и в регистъра на трудовите договори, който се поддържа от Националната агенция за приходите (НАП). За целта съгласно разпоредбата на чл.7, т.2 от Наредба №5 за съдържанието и реда за изпращане на уведомлението по чл.62, ал.4 от Кодекса на труда (КТ) при отмяна на заповедта за уволнението работодателят трябва да изпрати в компетентната териториална дирекция на НАП уведомление, с което да бъде заличено прекратяването на трудовия договор. Уведомлението се изпраща в тридневен срок от заемане на длъжността. Когато съдът възстанови на работа работник или служител, който е бил уволнен от работа преди 2 януари 2003 г. и поради тази причина трудовият договор не е вписан в регистъра на трудовите договори, работодателят трябва да подаде уведомление по чл.62, ал.4 от КТ за регистрация на договора, с попълнени данни за този, който действа към момента на възстановяване на лицето на работа.

При незаконно уволнение на основание чл.225 от КТ работникът или служителят има право на обезщетение от работодателя в размер на брутното му трудово възнаграждение за времето, през което е останал без работа поради това уволнение, но за не повече от 6 месеца. Изплатеното от работодателя парично обезщетение има за цел да компенсира на работника за пропуснатото трудово възнаграждение за времето до възстановяване на трудовото правоотношение. На основание чл.54е от Кодекса за социално осигуряване за периода, за който е получено обезщетението по чл. 225 от КТ, лицата, чието уволнение е отменено като незаконно, трябва да възстановят изплатените от НОИ парични обезщетения за безработица. В тази връзка в 7-дневен срок от изплащане на обезщетението по чл.225 от КТ осигурителят е длъжен да представи копие от съдебното решение и платежните документи в съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт (чл.54е, ал.2 от Кодекса за социално осигуряване). Длъжностното лице от териториалното поделение на осигурителния институт, на което е възложено ръководството по осигуряването за безработица, издава разпореждане за възстановяване от лицето на получените суми.
и е   доволен от свършената работа,

Може да го оформите като бонус
ДУК е сключен със самия управител, който е вписан в ТР и ДУК не обявяван в ТР, не е грешка нали!

Не
Ако /когато/ има промяна на Управителя, тогава ще впишете промяната в ТР
Щом лицето подава предизвестието, няма проблем
...И може този договор за управление да е без възнаграждение и осигоряване, така ли?

Както е подписан договорът :)
Така и така ще ходите до НАП да подавате Д1, пробвайте да подадете и Д6.
Съветвам Ви да попълните на хартия Д6 без данъка и без дата в т.18. На място ще питате какъв данък да попълните и каква дата да пишете
Да, вписва се в ТР.
Това, че управителят се осигурява другаде, няма общо с вписването на ДУ
Благодаря много за отговора, но сега и нещо друго :( датите на редовните Д6 са различни, а при корекция не мога да пипам т.18, в такъв случай какво се прави?

Не може да не може да пипате, защото и според датата в т.18 в НАП ще обвържат Декларациите.  Щом са с различни дати, незнам какво да Ви посъветвам. Най-добре се обадете в НАП
Лицето е назначено по чл. 68, ал. 1, т. 1 и чл. 70, ал. 1 и ал. 2 от КТ. В уведомлението е посочен срок на договора 04.04.2014 г.

Изпитателния срок не се посочва като крайна дата в у-ние по чл.62.
Трябвало е крайният срок на договора да е в у-нието.

Пуснете у-ние за ДС - основание чл.68 ал.1 т.2 и дата на приключване на дооворът
Моят случай е аналогичен - 3 дни от работодател вместо от ДОО, получих предписания, правя си корекцията на Д1, а за Д6 нещо се зачудих - за 07.2011 става дума, тогава съм подала 2 декларации 6, втората е с доплащане на данък.
Сега в коригиращата /защото е с намаляване на вноските/, колко данък да посоча - дали общо от двете, или само от тази, в която са ми осигурителните вноски и по която се налагат корекциите? Много тъпо изглежда сигурно, но не мога да измисля.
Моля за помощ.

Предполагам Д6 с доплащането на данъка е била в т.18 същата дата като предишната Д6. Ако е така трябва да посочите данъка общо от двете Д6
Здравейте приятели! Едно лице което е работило при нас през 2009 г. сега се явява на телк и от там му искат произ. характеристика.Аз иаим ли право да му я издавам след като не работи при нас от 2009г.

Ако след това няма други работодатели, вие като последен, правите произв.х-ка.
Автомобил взет под наем за 1 година.Кой плаща автокаското?

Ако в договорът за наем не е упоменато, че се поема от наемателя,  собственикът го плаща
 :good:  :wink1: и фото ще пратя


 :good:

Избери я, купи я, вземи фактура - прати я !  :good:
И снимка после ......... :yes3: