така както съм го направила е правилно така ли?

Да
на отделните редове вписвам времето когато е бил на 4 часа и после общото за 8часа

По този начин
УП2 е за осигурителен доход.
В него отбелязвате календарен период.
За периодите на 4 часа, УП2 се издава помесечно
Наредба за пенсиите и осигурителния стаж
Чл. 46. (1) (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2002 г., доп., бр. 25 от 2004 г.) Средномесечният осигурителен доход за лицата по чл. 4, ал. 1, 2 и ал. 3, т. 5 и 6 КСО се определя от възнаграждението или осигурителния доход, върху който са внесени или са дължими осигурителни вноски. Средномесечният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица се определя от дохода, върху който са внесени осигурителни вноски.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 81 от 2000 г.) Зачита се за осигурителен стаж, но не се взема предвид при определяне на осигурителния доход:
1. (изм. - ДВ, бр. 19 от 2002 г.) времето на наборната или алтернативна служба;
2. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2004 г., бр. 24 от 2005 г., доп., бр. 16 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) времето на отпуск за бременност и раждане и за отглеждане на дете без право на парично обезщетение и на платения и неплатения отпуск за отглеждане на дете, както и неплатените отпуски за временна неработоспособност, за които не се изплаща парично обезщетение;

Посочвате като период с нулев осигурителен доход, като в забележка записвате периода и че лицето е било в отпуск по чл.............. КТ
(чл. 3, ал.3, т. 1 НАРЕДБА № Н-8)

Когато с Д6 се подават данни само за дължим данък по чл. 42 ЗДДФЛ – в срок до 25-то число на месеца, следващ месеца, през който данъкът е удържан.

т.е до 25.10. е срокът за фирмата, на която са платени заплатите през м.09.
Ако е II кат. труд - 25 дни
ако е III - 20 дни
чл.221, ал.2

Да, извинете! чл.221 ал.2 имах предвид в предния си пост
дължат ли се осигуровки за начисленото възнаграждение за последния период преди уволнението
Да

т.е.в/у дължимото обезщ.към работодателя

предполагам чл.222 ал.3 имате предвид!


Това не е начисление, за да питате за осигуровки
осигуровки и уволнение?
Да конкретизирате въпросът си?
Считано от коя дата ще Ви пенсията?
Решението ще излезе по-късно, но ще е със задна дата.
Ако ще сте пенсионер от 01.10., не дължите здравно, независимо кога ще излезе решението Ви.
Въпросът ми е обезщетението по чл. 220 ал.1 от КТ трябва ли да се запише в ТК

Не!

В ТК на стр.26 се записва само обезщетението по чл.222 ал.1
Да, имате основание за прехвърляне  /чл. 176, ал. 4 от КТ/
Лицето може да ползва отпуска до 2 години от ..........
Чл. 176а. (Нов - ДВ, бр. 18 от 2011 г., в сила от 01.03.2011 г.) (1) Когато платеният годишен отпуск или част от него не е ползван до изтичане на две години от края на годината, за която се полага, независимо от причините за това, правото на ползването му се погасява по давност.
А как стои тогава въпросът с прекратяването на осигуряването поне за 1 ден за да се задвижи процедурата за пенсиониране...нали 1 м. стаж ще се завери без прекъсване и тогава основанието за отпускане на пенсия увисва....  :hmmm:

JiD е длъжна да начисли и изплати това обезщетение.
А лицето/кандидат-пенсионерът/, гледам е от типа хора "да не се минат" - консултирал се, че може да получава и от НОИ обезщетение, докато му излезе пенсията.
Да ходи пак да се консултира за датата на пенсиониране и да се оправя
 
Сега като се замислих - сумата е по-малка и съвсем не си струва. Не получавам от 2 години и щерката вече е на 17.

Сега и за сумата - 5 години х 12 месеца х 35 лв.:))

Ако дъщеря ти е второ дете, от 2014 г. ще са 50 лв.
Така, че по-голяма ще е сумата
Помисли си още :))))
В кръга на шегата - аз пък си мислех по едно време да се разведа с бащата, че да получавам детски, но реших, че за 2100,00 лв. не си струва. От 2 години сме богати.

2100,00 лв. !!!!!!!!!!!
Това за колко време :) или деца
 няма ли да получава един месец и пенсия, и обезщетение по чл.222,ал.1. Пак Ви казвам - едното няма нищо общо с другото. Когато пенсионер работи получава и пенсия, и трудово възнаграждание, нали? т.е. хем е пенсионер, хем му върви осигурителен стаж. Във вашият случай е същото.
Той кога ще си представи УП-то в пенсионнното, е негов проблем. Може и след една година да го подаде
Чл. 222. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) При уволнение поради закриване на предприятието или на част от него, съкращаване в щата, намаляване обема на работа, спиране на работата за повече от 15 работни дни, при отказ на работника или служителя да последва предприятието или неговото поделение, в което той работи, когато то се премества в друго населено място или местност, или когато заеманата от работника или служителя длъжност трябва да бъде освободена за възстановяване на незаконно уволнен работник или служител, заемал преди това същата длъжност, работникът или служителят има право на обезщетение от работодателя. Обезщетението е в размер на брутното му трудово възнаграждение за времето, през което е останал без работа, но за не повече от 1 месец. С акт на Министерския съвет, с колективен трудов договор или с трудовия договор може да се предвижда обезщетение за по-дълъг срок. Ако в този срок работникът или служителят е постъпил на работа с по-ниско трудово възнаграждение, той има право на разликата за същия срок.

Обезщетението по чл.222 ал.1 няма за какво да връща и няма нищо общо с излизането на пенсионното решение. Този месец му е осигурителен стаж

Колкото до регистрация в БТ и получаване на обезщетение от НОИ, предполагам, че ще получава, но като му отпуснат пенсията / тя ще е със задна дата/, ще трябва да връща обезщетението от НОИ.
Независимо по кой член ще го освободите, лицето има право на обезщетение по чл.222 ал.3


3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 2 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) При прекратяване на трудовото правоотношение, след като работникът или служителят е придобил право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, независимо от основанието за прекратяването, той има право на обезщетение от работодателя в размер на брутното му трудово възнаграждение за срок от 2 месеца, а ако е работил при същия работодател през последните 10 години от трудовия му стаж - на обезщетение в размер на брутното му трудово възнаграждение за срок от 6 месеца. Обезщетение по тази алинея може да се изплаща само веднъж.
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/student/

Еднократна парична помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение – 2880 лв.

Отпуска се когато майката (осиновителка) е студентка, учеща в редовна форма на обучение. Правото за получаване на еднократната помощ възниква от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на майката.

Помоща може да бъде поискана в срок до навършване на една година на детето, като изплащането и започва от месеца на подаване на молбата.


Молба декларация заедно с необходимите документи се подава в Дирекция “Социално подпомагане” по постоянен адрес на майката.