извинете!

от м.07.2013
Да, 24 месеца преди 45 дневния болничен
чл.18 ЗДДФЛ
До м.10.2012 - база - осигурителният доход от който е било изчислено обезщетението за бременност и раждане за първото дете
от м.10.2012 до 26.10.2013 - минималната работна заплата за страната
след 26.10.2013 - база осигурителният доход
А договорът за прокура не се декларира в НАП с уведомление по чл.62 и в декл.1 вид осигурен е с код 10, нали?

не се декларира в НАП с уведомление по чл.62 - да
 декл.1 вид осигурен е с код 10 - да
Трябва ли да преизчислявам два месеца за един,

не
тези 40 дни непл.отпуск на колко месеца е равен ,

1 месец и 27 дни
Трите дни от работодател са възнаграждение, а не обезщетение.
Така, че предният месец няма нищо общо. Базата Ви е текущия месец
А аз отворих календара за 2011 г. и по работените дни в месеците, намерих календарните, сумирах и също стигнах до 10м.03 дни :)
Работата е при 8 часов работен ден. Интересува ме САМО тези 40 дни н.о. на колко дни са равни : на 1 м. и 10 дена / според КиК  30 + 10 / или 1м.и 19 дни според КТ 21 +19.
За останалите месеци, през които съм редовна , ате са 212 р.д.Сега става ли по-ясно за питането ми?

дайте ми датите! от кога до кога

И аз мислех, че ясно обясних, че смятам календарен период, а Вие продължавате да говорите за 40 работни дни
Аз лично трудовият стаж го смятам в календарни дни, като за за пълен месец считам 30 дни.

т.е. смятам по този метод

Първи метод: Съгласно Кодекса на труда, при спазване на изискванията на чл. 352, съгласно който за трудов стаж се признава и времето през почивни и празнични дни. В изчисленията е заложен “метода на изваждането”, при който за един месец се приемат 30 дни. Това е възприетия метод в практиката на НОИ. При този метод при работа под 4 часа на ден за един календарен месец се взимат 21 работни дни и непълното работно време се приравнява към 8 часа.
Как трябва да процедирам при подаването в НОИ?

Подавате и двата болнични в НОИ. В Прил.15 на втория болничен описвате периодът по дати както е болничния, но приспадате дните, които са в първият болничен. По вторият болничен не начислявате дни от работодателя, независимо, че е първичен
Сметнете периодът на неплатения без стаж в календарни дни.
От 12 месеца /цялата 2011 г./ извадете колкото време сте получила за неплатеният без стаж. Ще получите трудовият стаж за 2011 г.
За еднократната помощ прочетете тук
http://pomosti.oneinform.com/sp.html#MARK3

Ако започнете да се осигурявате някъде /т.е. да Ви назначат по трудов договор/, ще започнете да получавате обезщетение от НОИ, когато направите 12 месеца осигурителен стаж, независимо преди колко време сте родила

Не са ми искали такъв текст. В моите пише "да представлява упълномощителя и са изброени нещата ,които имам право да подавам- ДДС, Декларация 1 и 6, Уведомления по чл. 62, Декларация по ЗКПО и т.н.

Само за подаване вече не е необходимо пълномощно, само с бланката от сайта /не помня заявление ли беше/ се ходи в НАП
Няма да й дадат, защото в пълномощното искат изрично да е упоменато "да получава искания свързани с достъп до данъчно осигурителна информация."

Но на нея в момента не й трябва пълен достъп, а да може да си подаде инфото
С Вашият подпис регистрирайте фирмата в сайта на НАП. Без пълномощно няма да имате пълни права /да правите справки/, но ще може да подавате документи
krrrisi, наскоро имах одит и при проверката ми поискаха фишове на няколко работника. Тоест провериха ми само възможността на програмата ми да издава такива при поискване от работника. Проверяващите са наясно, че не е задължителен.

Одиторите искат фишове по-скоро, за да видят как/какъв % са осигуровките
Мда :) Във всеки отговор се крие друг въпрос . Не знам честно казано - фирмена политика , за всички служители са 25 дни . Благодаря за отговора !

Ако фирмата дава на всички служители по 25 дни годишен отпуск, т.е. по вътрешни правила така е приела, тогава имате право на по 25 дни отпуск за всяка  година
№ 94ИИ-224 от 8.06.2005 г. относно допълнителното трудово възнаграждение за нощен труд
МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
чл. 137,
чл. 141 КТ,
чл. 6 НДДТВ
При работа на смени следва да се спазват изискванията на чл. 141 от Кодекса на труда (КТ). Съгласно ал. 1 - 3 на посочения член, когато характерът на производствения процес налага, работата в предприятието се организира на две или повече смени. Работната смяна е смесена, когато включва дневен и нощен труд. Смесена работна смяна с 4 и повече часа нощен труд се смята за нощна и има продължителност на нощна смяна, а с по-малко от 4 часа нощен труд се смята за дневна и има продължителност на дневна смяна. Редуването на смените в предприятието се определя в правилника за вътрешния трудов ред при спазване изискванията за задължителните междудневни и междуседмични почивки.
В раздел III на Наредбата за допълнителните и други трудови възнаграждения е уредено увеличеното заплащане на нощния труд.
При сумирано отчитане на работното време нощните часове се превръщат в дневни с коефициент, равен на отношението между нормалната продължителност на дневното и нощното работно време, установени за подневно отчитане на работното време за съответното работно място, т. е. 8:7 = 1,143. Това правило се прилага спрямо възнаграждението за нощните часове само в смени, които имат 4 и повече часа нощен труд, т. е. нощните смени, и само по отношение на нощните часове.
Това не се отнася за случаите, когато индивидуалният трудов договор е сключен само за работа през нощта, както и когато се прилага намалено работно време по реда на чл. 137 от Кодекса на труда, тъй като посоченият коефициент има стойност единица (7 ч : 7 ч).
Освен това следва да се има предвид, че съгласно чл. 6 от Наредбата за допълнителните и други трудови възнаграждения право на допълнително трудово възнаграждение за нощен труд има всеки, който има отработено време между 22,00 и 6,00 часа, независимо от броя на нощните часове