Няма година, която да отпада.
Обезщетенията по чл.224 не се записват в ТК
Чрез работодателят ще се осигурявате и здравно.
Трябва да подадете в учебното заведение декларация /предполагам/ че сте осигурен, за да спрат от него да Ви плащат здравно
А той защо го е подписал? ;)

Впоследствие е "посъветван" да си вземе болничен :)
осигуровки и ЗО на 2200
данък - 10% /3500 - осигуровки/
Не разбрах - Вие сте ТРЗ на ООД-то в което е съдружник ли?
ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Чл. 33. (1) (Доп. - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) Чужденците, на които е разрешено дългосрочно или постоянно пребиваване в Република България, и членовете на семейството на чужденец, получил разрешение за дългосрочно пребиваване, могат да постъпват на работа по реда, установен за българските граждани.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2011 г., в сила от 15.06.2011 г.) Чужденците, пребиваващи краткосрочно или продължително на територията на Република България, могат да осъществяват дейност по трудово правоотношение или като командировани лица само след получаване на разрешение или регистрация от органите на Министерството на труда и социалната политика.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2011 г., в сила от 15.06.2011 г.) Чужденците, получили разрешение за работа или регистрация съгласно ал. 2, могат да извършват трудова дейност само при работодателя или местното лице и за срока, определени с разрешението за работа или регистрацията.
Моля :)
Само да допълня, че за  обезщетението по чл.222 ал.1 се внасят само фонд "Пенсии" и ДЗПО. - По съотношението - Работодател-работник
- няма да има спиране на обезщетението от НОИ

- Съгласно Изх. № 91-01-19 / 19.01.2004 г на НОИ не се дължат здравноосигурителни вноски върху получените обезщетения по чл. 222, ал. 1 от КТ, тъй като те се изплащат на лицето за време, през което е с прекратени трудови правоотношения и няма работодател.
Самото лице е длъжно да си внася изцяло за своя сметка осигурителни вноски по ЗО съгласно чл.40, ал.5 от ЗО върху база - 1/2 от мин.осиг. за самоосигуряващи се, в противен случай ще бъде с прекъснати ЗО права.

и още

За част от обезщетенията, изплащани според Кодекса на труда, се дължат осигурителни вноски
от Румяна Станчева, експерт в НОИ

Върху сумата на изплатеното обезщетение за оставане без работа не се дължат вноски за здравно осигуряване. Обезщетенията по чл.222, ал.1 от Кодекса на труда се изплащат за време, за което лицата са в прекратени трудови правоотношения с бившия си работодател и той няма задължение да провежда здравното им осигуряване. За този период работниците или служителите сами трябва да заплатят здравноосигурителните си вноски по реда на чл.40, ал.5 от Закона за здравното осигуряване, в случай че нямат друг доход, върху който се дължат вноски за здравно осигуряване.
Въпросът е има ли спиране на изплащане на обезщетението за безработица от НОИ, в случай, че работодателят изплаща обезщетение по чл. 222, ал.2 ?

Обезщетението по чл.222 ал.2 се начислява в последния месец, в който е работило лицето.
Това обезщетение не е като по чл.222 ал.1, при което се упоменава за кой период е начислението т.е. подава се и Д1
Следователно начисленото обезщетение по чл.222 ал.2 няма нищо общо с изплащането на обезщетение от НОИ
в Д1 посочва ли се ДДФЛ, който се удържа от съответното лице?
да
Както писах - само с едно изключение - имах предвид точно ал.2.  :wink1:
Но дори и в този случай, не считам за правилно да се цапат трудовите книжки с такава информация.

За трудовата книжка - спор няма, не се правят такива записи
А срокът за подаване за м. април нали този месец е на 27.05.2013, тъй като 25.05. се пада непресъствен?
Да
А при какви условия Д1 се подава с данни за минималния осигурителен доход? В едно от указанията пише при неначислени заплати, но от НАП твърдят, че и при начислени, но неизплатени заплати Д1 се подава по този начин, а след като се изплатят се прави корекция.



НАП могат много неща да твърдят, но с нищо не могат да го подплатят т.е. никъде няма черно на бяло
новият работодател това не го засяга.
А би трябвало да го засяга

Чл. 33. (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Когато работник и служител с придобито право на отпуск премине на работа в друго предприятие, за календарната година на постъпването той ползува платен годишен отпуск пропорционално на прослужените месеци в това предприятие.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Когато след ползуване на платения годишен отпуск в пълен размер трудовото правоотношение се прекрати в същата календарна година, работникът и служителят не дължат обезщетение на предприятието за частта от отпуската, за която не са отработили съответното време. До края на същата календарна година работникът и служителят нямат право да ползуват платен годишен отпуск освен ако за новата работа се предвижда отпуск в по-голям размер.
И не виждам проблем предизвестието да си тече, при условие, че е подписано от работника.

Евентуално при оспорването на уволнението, работникът може да каже, че сутринта като си е занесъл болничния и са му дали да подпише предизвестието.

И освобождаването веднага ще падне в съда
А как да се документира това


В самото предизвестие пиша дата и час на връчването
 MANIYA, ако е документирано в колко часа е връчено предизвестието и в колко часа е представен болничният - важи и предизвестието, и болничният.

Ако нямате доказателство, след изтичане на болничните, наново връчвате предизвестие
Така го измисли шефа ... Да й свършело майчинството.
Но наистина ли така трябва да е оформено ДС-то? - "на осн. 119 и във връзка с 68,ал.1,т.1" ?!Ако това е след ... 2 и повече години, запред НАП договорът няма ли да е станал безсрочен вече се чудя.... :hmmm:

Оставете го така, никакво ДС не пускайте!
Щом е по чл.68 т.2  до завършване на определена работа;, ще я освободите когато завърши работата :) т.е. след майчинството
Не, няма да стане безсрочен договорът