Случаите са по чл.111 и граждански договори. Много ме бавят лицата, като започна да работя заплати, защото са с доходи от 2-3 места. Особено по гражданските- да не говорим! и са 6-7 човека - ако е 1 -а бих се заела с издирването на бележките.


За ГД  - в самата сметка за изплатени суми, има текст и те декларират, че са осигурени за съответния период над 2000 лв.
Най-вероятно, не е на основен при тях :)
трудовият Ви договор е до 10.09.2013.
другият срок е за периода на изпитване.
Договорът Ви ще изтече на 10.09.2013. Тогава независимо, че ще сте в отпуск до 410 ден, работодателят ще прекрати договорът Ви. Вие ще получавате обезщетението до 410 ден, но за да получавате обезщетение за гледане на дете до 2 години, ще трябва да сте назначена по трудов договор
По отношение на осигуровките - както аз го разбирам, плащането на осигуровки не е обвързано с плащането на заплати или аванси. Т.е. до 25-то число искат да се внесат всички /работодател-работник/ осигуровки, независимо имало ли е, ще има ли и кога ще има плащане
по отношение на данъка - там няма промяна. При аванс се плаща данък в/у сумите на аванса, а от работиника го удържате при заплата
Здравейте, аз имам следният казус: имам надвнесен данък по ДЗДДФЛ. Как е редно да постъпя да направя изравняване или да корегирам Д1 и Д6 за съответния месец.

направете изравняване
Вярно, така беше , но наистина недоумявам как без да начисля ще си платя осигуровките. Пиша го в смисъл, че излиза едва ли не , че трябва да сме начислили непременно до 25 число. Добре, че нямам нередовни платци........

Имаш предвид да си направила заплатите :) предполагам, защото начислението счетоводно би трябвало да ти е в текущият месец
Аз ли нещо неправилно тълкувам, но ето това :

Срокове за плащане на осигуровките
1. За трудови и приравнени на тях отношения – до 25-до число на месеца, следващ месеца през който е положен трудът

ме кара да мисля, че не бихме могли да платим осигуровките, ако все пак не са начислени заплатите. Срокът за плащане на осигуровките е определен до 25 число на месеца, следващ този на полагане на трудът , а ако до тогава не сме начислили ?.

и досега беше така начислени/неначислени - за сметка на работодателя са дължими до края на следващия месец
сега само ти дърпат крайната дата с няколко дни и искат да платиш осигуровки и за сметка на работника
Много благодаря за вниманието, когато съм разколебана ми е нужно приятелско рамо :-) Приятен ден!

Хубав ден и на Вас :)
А ако не ми представят, какво правим ми е по-точното питане. Друг приема документите при постъпване, на него съм казала, но ............

Не изравнявате. Тогава лицето има задължение да си подаде ГДД
Не, не съм.....

Кажете им, хората няма как да знаят какво трябва да представят :)
Много трябва да сме внимателни в сроковете - примерите доказват това - вариантите са доста  според датата на начисляване или изплащане. Най-безпроблемно би било да начисляваме / изплащаме заплатите до 25 число на месеца, следващ този, през който е положен трудът и до същото това 25 число да внасяме осигуровките и подаваме обр.1 и обр.6. Не, че винаги е постижимо - всяка фирма си има свой ред в това отношение.......

Аз лично ще начислявам /както и до сега/ в последния ден на  текущия месеца.
Ако се ПЛАТЯТ ЗАПЛАТИ до 25-то число на следващия месец, подавам Д1 на 25 ти. Ако - не, в последния ден на същият месец.
/това го казвам, с уговорка, че както е проекта на Наредбата, така ще бъде приета/
А Вие казали ли сте им, че трябва да представят такива?
Чл. 114. (Нов - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 15 от 2010 г.) Трудов договор може да се сключва и за работа през определени дни от месеца, като това време се признава за трудов стаж.

Чл.114 вече не е за работа до 40 часа
Във вашият случай, когато има над 40 часа месечно - има пълно осигуряване, когато е под 40 часа - тогава само ф.пенсии и ЗО
Вариант 4: Начислено на 31.Януари и изплатено на 05.Март
Внасяне на осигуровки – 25.02 (до 25-до число на месеца, следващ месеца през който е положен трудът (Януари))
Д1  – 31.03 (при начислено или изплатено възнаграждение за същия месец след този срок – до края на месеца, в който е начислено или изплатено възнаграждението)
ДДФЛ – 25.04 (до 25-о число на месеца, следващ месеца, през който данъкът е удържан, като той се удържа от работодателя при окончателното изплащане на облагаемия доход)

Вариант 7: Начислено на 26.Февруари и изплатено на 05.Март
Внасяне на осигуровки – 25.02 (до 25-до число на месеца, следващ месеца през който е положен трудът (Януари))
Д1  – 31.03 (при начислено или изплатено възнаграждение за същия месец след този срок – до края на месеца, в който е начислено или изплатено възнаграждението)
ДДФЛ – 25.04 (до 25-о число на месеца, следващ месеца, през който данъкът е удържан, като той се удържа от работодателя при окончателното изплащане на облагаемия доход)

Според мен при тези варианти за подаване на Д1 трябва да се гледа датата на начисление на заплатите
ами когато има несъответствия в Д1 и Д6 за 2009г. Въпреки това ми излизат само 0,22лв лихва за ДЗПО УПФ. Като ги платя, значи ли че ще ми издадат чисто удостоверение/без задължения?

За сега засичат Д6 с плащането. Като платите лихвите, ще вземете чисто удостоверение :)
 Драги dimitrov_86, повечето от нас в този сайт също са от позицията на работодателя.
Аз лично подкрепям мнението на колегата premier7008.

Като не Ви харесват нашите отговори - има Кодекс на труда, Кодекс за социално осигуряване. Седнете и четете!
А ние ще обясняваме на служителите да не вярвят какво говорят журналистите :)
Вижте, ако настане тази драма с опашките за болнични на 14-15ти, то не само ние, но и НОИ ще писнат. Защото те трябва да ги приемат все пак. И да се надяваме, че това ще спомогне за реализиране на идеята подаването на болничните онлайн или направо подаването им от лекаря, който го е издал.

Най-добре е лекарите да подават болничните онлайн всеки ден още с издаването им, а рабтодателят да има опция да вижда онлайн, за кой служител какви болнични са подадени с всичките им данни.

Нали това беше идеята на новото приложение 15, но така и не направиха софтуер за онлайн подаване.
Кой знае след колко години, ако стане изобщо, ще е
Някои от нас (които работят от по-рано) ще си спомнят годините, когато подавахме ДДС-то на място в данъчнта служба и още не беше въведен електонния подпис. Големи опашки бяха...
 :)


Аз ДДС не съм подавала, но Д1 и 6.
Сега се сетих какви опашки бяха в НАП.
Е, ще отидем по-рано, няма да чакаме последния срок. До 10-ти, който донесъл - това е. После отива сам на опашките и на следващия месец ще се постарае.  :yes3:

Дано има повече колеги като теб :) защото аз определено ще нося в последните дни