На бързо го прегледах и не открих грешка. УП-3 не е по месечно, но пропускате периодите без стаж.

но без това в УП2, нали :)
  ОБЩО:   01   02   11   1040   3649,61 лв.
ИТ имат техни формуляри на молбите
При попълване на УП 2 влиза ли обезщетение по чл.222,ал.1

Да, на отделен ред се описва
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

тук може да си го сметнете
Но Д6 ще е само със сумата от ГД с код 4 и с датата на изплащане.Нали така?

сумите на осигуровките
Благодаря.Искам да попитам и още нещо.Сметката за изплатени суми на лицето е с дата 31.08.2012.Внесени са му осигуровките на 10.09.2012.Но се обърках,не съм работила с ГД до сега и подадох Д1 и Д6 без лицето по ГД.Какво да правя сега?

Подайте ги сега.
Да
Д1 с вид осигурен - 14
Д6 с вид плащане - 4 /без ДДФЛ/
Базата е МРЗ към момента на отпуската само ако не е отработила един месец след като се е върнала на работа нали така? Ако след майчинството се върне на работа и работи един месец вече за база й се взима брутната заплата по отработения месец?

да
На брат ми жена му е бременна, досега е била студентка задочно, няма никаккъв трудов стаж.Тя иска да започне да се осигурява до раждането, казаха ми че 6 мсеца до раждането и шест месеца след това ще се натрупа необходимия стаж от 1 г и ще получава майчинство пълно вероятно към края на първата година и цялата втора.Една счетоводителка пък и е казала че майчинството няма да се счете като трудов стаж а си е необходимо 12 мсецеа преди раждането да е била на работа.Вече се обърках, питам изгодно ли е да се осигурява от сега или не, тъй като тя ще плаща цялата част и на работодателя и на работника.

Периодът на болничните също се зачита за осигурителен стаж.
Така, че от първият ден, в който ще започне да се осигурява ще трупа осигурителен стаж.
Не, не сте разбрала правилно!
В момента МРЗ е 290 лв. - това Ви е базата
Базата е последния месец, в който има отработени най-малко 10 дни, но не по-малко от МРЗ към момента на отпуска
Не разкривам друга длъжност, тя така или иначе си я има в предходните щатно и длъжностно разписание, просто към момента 1 бр. от общо 25 бр. ми е свободна и искам да я предложа на един от двамата работници, за да не търся други кадри в момента, а и той е съгласен. Написах му едно писмено предложение и получих писмен отговор, че е съгласен. Изготвих допълнително споразумение към ТД на човекът, на когото предложих другата длужност, а на другият му връчих направо предизвестието.

Доколкото разбрах свободната бройка е на съвсем друга длъжност, различна от съкратената.
Ако е така, правилно сте постъпила
мерси за отговора не че ми стана много ясно аз имам и голям син на 10г и се учудвам че и след 10години това социално маичинство не се е вдигнало поне мъничко а си е все 100лв. а детските обаче ще си ги получавам през това време........мисля? :hmmm:

Да, наред със 100-те лв., ще получавате и детски
Месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година -100 лв. месечно
Предоставя се в пари и/или под формата на социални инвестиции на майката (осиновителката), чийто доход на член от семейството е по-нисък или равен на 350 лв., при условие, че:
- майката (осиновителката) не е осигурена и не получава обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за социално осигуряване;
- детето не е настанено за отглеждане в специализирана институция за деца на пълна държавна издръжка;
- детето живее постоянно в страната.
Помоща може да се получава и на самотен баща-осиновител или приемно семейство ако отговарят на посочените по-горе условия.
Месечните помощи за отглеждане на дете с трайни увреждания се предоставят в пари и/или под формата на социални инвестиции до навършване на 2-годишна възраст на детето, независимо от дохода на семейството.За всички условия за отпускане на тази помощ виж чл. 25 от ППЗСПД
Молба декларация заедно с необходимите документи се подава в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес.


След като родите
(4) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 48 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) По изключение срочен трудов договор по ал. 1, т. 1 за срок най-малко една година може да се сключва за работи и дейности, които нямат временен, сезонен или краткотраен характер. Такъв трудов договор може да се сключи и за по-кратък срок по писмено искане на работника или служителя. В тези случаи срочният трудов договор по ал. 1, т. 1 със същия работник или служител за същата работа може да се сключва повторно само веднъж за срок най-малко една година.
Където Ви е удобно.

Не :)
Не се прави това вписване в ТК. Задължително се издава УП3
Щом ОС го е обявил за празничен и неработен - пишеш го неработен и подаваш Д1 с един работен ден по-малко.

При денят на Варна така ли беше? НАП прие ли Д1 с ден по-малко?
Условия за придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане.

За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане е необходимо да са изпълнени следните условия:

към началото на отпуска лицата да са осигурени за общо заболяване и майчинство;
да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател.
да им е разрешен съответния вид отпуск.
(чл. 10 и чл. 48а от КСО)

Изчисляване на паричното обезщетение при бременност и раждане.

Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица – внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 24 календарни месеца, предхождащи месеца на началото на отпуска поради бременност и раждане.